Androlog Poznań i okolice
-
Czy ktoś poleci androloga w Poznaniu lub okolicach? Maż zrobił badania nasienia i ma tylko 6% o prawidłowej budowie. Przez rok parametry poprawiły się tylko o 1%. Musimy to jak najszybciej skonsultować, bo nasze starania przekraczają już 2 rok niestety...M.
-
M. wrote:Czy ktoś poleci androloga w Poznaniu lub okolicach? Maż zrobił badania nasienia i ma tylko 6% o prawidłowej budowie. Przez rok parametry poprawiły się tylko o 1%. Musimy to jak najszybciej skonsultować, bo nasze starania przekraczają już 2 rok niestety...01.2013-12.2014 starania na luzie bez badań i leków
01.2015- diagnostyka- hiperprolaktynemia, podwyższone TSH, słaba morfologia nasienia,
stymulacja CLO- -
M. wrote:Inne parametry w porządku-bardzo dobre nawet:) Ilość, upłynnienie, ruchliwość bez zarzutu.Tylko ta prawidłowa budowa szwankuje i gin poleciła, żeby męża obejrzał Androlog właśnie...
pisząc prawidłowa budowa masz na myśli morfologię?? normą jest 4%, a o 6% to wiele par wręcz marzy01.2013-12.2014 starania na luzie bez badań i leków
01.2015- diagnostyka- hiperprolaktynemia, podwyższone TSH, słaba morfologia nasienia,
stymulacja CLO- -
Cały seminogram wyszedł pozytywnie, wszystkie parametry w normie prócz tego jednego-plemniki o prawidłowej budowie ;/ Przez cały okres starań wykonałam bardzo dużo badań, mąż też i poza tym jednym czynnikiem wszystko jest w porządku. Gin mówiła, że może to świadczyć o żylakach, więc idziemy do Androloga. Czasami brakuje mi już siły, zwłaszcza w takim dniu jak dziśM.
-
M. polecam Ci lekturę tego opracowania : http://klinikanieplodnosci.pl/files/pdf/postepowanie-z-niepodnoscia-par.pdf
strona 6, pkt 6 "Leczenie męskiej niepłodności".
Obecnie "poprawianie parametrów nasienia" przy pomocy ewentualnej operacji żylaków powrózka nasiennego, to archaizm. Podkreślam, archaizm.
Piszę to jako żona oligospermika od "x" lat, którego leczono taką operacją 3 lata temu w dużej klinice leczenia niepłodności, a później hormonami - w gabinetach prywatnych, a po latach w końcu okazało się że przyczyna złych parametrów leży w genach. Co odkryliśmy na własną rękę..
Z perspektywy czasu mogę powiedzieć że operacja tylko pogorszyła sprawę.
Tak jak dziewczyny tu napisały, Wasze parametry są niezłe. Zawsze masz prawo iść z wynikiem do innej ginekolożki z prośbą o opinię wyniku i zalecenia w kwestii ew. dalszych badań. Korzystaj z tego prawa. Idź do innych ginekologów, rób badania, ale nie załamuj się jedną opinią. W Poznaniu - być może prof. Piotr Jędrzejczak współpracownik PTMR udzieli Wam konsultacji.
PS. W Polsce nie ma czegoś takiego jak specjalizacja z andrologii.Jeśli Twoja pani ginekolog tego nie wie, może warto ją uświadomić. -
Hej. Moj maz chodzi do androloga w Poznaniu. Dr. Wojmir Zietkowiak ul. Litewska 5 i jesli chcecie numer to piszcie. Narazie bylismy pierwszy raz ale nawet fajny facet dobrze mu z oczu patrzy. teraz znowu jedziemy do niego z nowymi badaniami nasienia. Zobaczymy co powie. Pozdrawiam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 10:33
Domcia
❤Nadal czekamy na Ciebie słoneczko
Zamrożone nasienie 21.10.2015r.
HSG 16.11.2015r.
Kolejna wizyta u profesora 27.11.2015
Po 6 tygodniach ponowne badanie nasienia po zastrzykach i witaminach. Wyniki znacznie sie poprawiły 8.01.2016r.
17.11.2016r. I IUI
5.02.2017r. II IUI:-(
-
Domcia23 wrote:Hej. Moj maz chodzi do androloga w Poznaniu. Dr. Wojmir Zietkowiak ul. Litewska 5 i jesli chcecie numer to piszcie. Narazie bylismy pierwszy raz ale nawet fajny facet dobrze mu z oczu patrzy. teraz znowu jedziemy do niego z nowymi badaniami nasienia. Zobaczymy co powie. Pozdrawiam
Domcia23 powiedz mi jak tam wizyty u androloga? Konkretny i zajął się szukaniem problemu????Chcę mieć nadzieję... -
malenaaa wrote:Domcia23 powiedz mi jak tam wizyty u androloga? Konkretny i zajął się szukaniem problemu????Domcia
HSG 16.11.2015r.
Po 6 tygodniach ponowne badanie nasienia po zastrzykach i witaminach. Wyniki znacznie sie poprawiły 8.01.2016r.
17.11.2016r. I IUI
-
My drugi raz do profesora idziemy 15 pazdziernika z wszystkimi wynikami co kazal zrobic i jest troche tego. Wiec mam nadzieje ze teraz juz zacznie cos dzialac i da jakies tabletki czy cos w tym stylu. A nadal chodzicie do profesora?Domcia
HSG 16.11.2015r.
17.11.2016r. I IUI
-
Domcia, my? W tym tygodniu byliśmy pierwszy raz. Następna wizyta wypadnie jakoś w grudniu i na pewno pójdziemy, bo to nasza ostatnia szansa. Dopóki profesor nam nie powie, że już nic nie da się zrobić, sami nie zrezygnujemy.
Trzymam kciuki za Waszą wizytę w ten czwartek -