Asthenozoospermia....Proszę o interpretacje wyników.
-
nick nieaktualnyWyniki wspomagane komputerowo badania nasienia- SCA
Abstynencja: 2,5 dnia
Objętość: 3,8 ml
Kolor: opalizujący
Aglutynacja : brak
Lepkość: w normie
Upłynnienie : zupełne ( do 60min)
pH: 7,8
Liczba komórek okrągłych: 0,9 mL
Liczba leukocytów: 0,9
Koncentracja : 45,5 ml
Całkowita liczba w ejakulacie: 173,1
Żywotność: 67%
Ruch postępowy a+b : 7% ( min. 32%)
Ruch niepostępowy c : 14% ( min.40%)
Nieruchome: 79%
Morfologia
Plemniki prawidłowe: 10%
Plemniki nieprawidłowe: 90%
Wady główki: 87%
Wady wstawki: 35%
Wady witki: 10%
Krople cytoplazmatyczne: 0%
Nieprawidłowości złożone:
Główka+ wstawka: 26,7 %
Główka+ witka: 2,9%
Wstawka + witka : 0,0%
Główka+ wstawka+ witka: 5,7%
Rozpoznanie : Asthenozoospermia.
-
nick nieaktualnyWczoraj odebrałam wyniki męża i są takie jakie są!... Może wasi mężowie mają taką samą diagnozę??? jakie suplementy biorą żeby poprawić ruchliwość plemników???:-)Chciałabym się jak najwięcej dowiedzieć o tym:-) A czy może jest ktoś z woj. lubelskiego?? i zna dobrego Androloga???
Ania_84 lubi tę wiadomość
-
hej
z racji leukocytów zrobiłabym dla pewnosci USG i posiew nasienia.. zarówno zylaki jak i infekcja moze wplywac no oslaneinie ruchliwosci
Liczbe i morfologie macie ok
tylko ruch
1. czy maz nie chorowal ostatnio,
2. czy pije alkohol ( w szczegolnosci piwo)
3. czy pali
4 jaki ma tryb pracy jelsi siedzacy i przegrzewa jadra np w cieplych kapielache - wyeliminowac..badz kupic oklady chlodzace jadra
co do ruchliwosci selen, cynk, l;ranitynea.. - napisz do Ania1986 ona bardziej orientuje sie w suplementach ja juz przestałam mojemu cokolwiek aplikowac oprocz zwyklysz witamin co jakis czas
-
Mój Mąż też ma obniżoną ruchliwość
Tylko że on pali i pracuje w stresie.
W każdym razie łyka .. [tylko uwaga, nie przestrasz się]
MACA, koenzym Q10, Salfazin, Androvit (rano), wit C 1000, LKarnityna 1500, Mag B6, żeń szeń, D3, kwas foliowy, B12, A+E, inozytol☀ 13 miesięcy ➡ 10 cykl
słaba ruchliwość .. || udało się!! -
nick nieaktualnyDziękuje wam mój mąż twierdzi , że ma jakąś infekcje bo go boli czasami tam i nawet ostatnio po stosunku popękał mu naskórek na nim i krew się pokazała:-(
A co do alkoholu no niestety mąż lubi piwo:-( i dosyć dużo go pije! naszczęscie nie pali:-) a praca to raczej na nogach ale często wraca do domu zgrzany bo ma w pracy bardzo ciepło...
A (zouza) to twój mąż faktycznie trochę tego łyka:-) Ja swojemu narazie kupiłam wit. C , Mag+ B6 -
nick nieaktualnyA i zapomniałam dodać , że 2 mc mąż rozciął nogę i miał 20 szwów założonych ...
Lekarz dał mu takie siatki z antybiotykiem bezpośrednio na ranę bo się stan zapalny zaczął robić No i chyba się wszystko skumulowało teraz i dlatego takie wyniki są !!!! -