X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Asthenozoospermia....Proszę o interpretacje wyników.
Odpowiedz

Asthenozoospermia....Proszę o interpretacje wyników.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyniki wspomagane komputerowo badania nasienia- SCA

Abstynencja: 2,5 dnia
    Objętość: 3,8 ml
    Kolor: opalizujący
    Aglutynacja : brak
    Lepkość: w normie
    Upłynnienie : zupełne ( do 60min)
    pH: 7,8
    Liczba komórek okrągłych: 0,9 mL
    Liczba leukocytów: 0,9
    Koncentracja : 45,5 ml
    Całkowita liczba w ejakulacie: 173,1
    Żywotność: 67%

Ruch postępowy a+b : 7% ( min. 32%)
    Ruch niepostępowy c : 14% ( min.40%)
    Nieruchome: 79%

Morfologia
    Plemniki prawidłowe: 10%
    Plemniki nieprawidłowe: 90%
    Wady główki: 87%
    Wady wstawki: 35%
    Wady witki: 10%
    Krople cytoplazmatyczne: 0%

Nieprawidłowości złożone:
    Główka+ wstawka: 26,7 %
    Główka+ witka: 2,9%
    Wstawka + witka : 0,0%
    Główka+ wstawka+ witka: 5,7%

Rozpoznanie : Asthenozoospermia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj odebrałam wyniki męża i są takie jakie są!... Może wasi mężowie mają taką samą diagnozę??? jakie suplementy biorą żeby poprawić ruchliwość plemników???:-)Chciałabym się jak najwięcej dowiedzieć o tym:-) A czy może jest ktoś z woj. lubelskiego?? i zna dobrego Androloga???:-)

Ania_84 lubi tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)
    z racji leukocytów zrobiłabym dla pewnosci USG i posiew nasienia.. zarówno zylaki jak i infekcja moze wplywac no oslaneinie ruchliwosci ;)

Liczbe i morfologie macie ok :)
    tylko ruch :)

1. czy maz nie chorowal ostatnio,
    2. czy pije alkohol ( w szczegolnosci piwo)
    3. czy pali
    4 jaki ma tryb pracy jelsi siedzacy i przegrzewa jadra np w cieplych kapielache - wyeliminowac..badz kupic oklady chlodzace jadra :)

co do ruchliwosci selen, cynk, l;ranitynea.. - napisz do Ania1986 ona bardziej orientuje sie w suplementach :) ja juz przestałam mojemu cokolwiek aplikowac oprocz zwyklysz witamin co jakis czas :)

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • zouza Koleżanka

Wysłany: 27 maja 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Mąż też ma obniżoną ruchliwość ;)
    Tylko że on pali i pracuje w stresie.

W każdym razie łyka .. [tylko uwaga, nie przestrasz się;)]

MACA, koenzym Q10, Salfazin, Androvit (rano), wit C 1000, LKarnityna 1500, Mag B6, żeń szeń, D3, kwas foliowy, B12, A+E, inozytol ;)

☀ 13 miesięcy ➡ 10 cykl
    słaba ruchliwość .. || udało się!!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje wam :-) mój mąż twierdzi , że ma jakąś infekcje bo go boli czasami tam i nawet ostatnio po stosunku popękał mu naskórek na nim i krew się pokazała:-(

A co do alkoholu no niestety mąż lubi piwo:-( i dosyć dużo go pije! naszczęscie nie pali:-) a praca to raczej na nogach ale często wraca do domu zgrzany bo ma w pracy bardzo ciepło...

A (zouza) to twój mąż faktycznie trochę tego łyka:-) Ja swojemu narazie kupiłam wit. C , Mag+ B6

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i zapomniałam dodać , że 2 mc mąż rozciął nogę i miał 20 szwów założonych ...
    Lekarz dał mu takie siatki z antybiotykiem bezpośrednio na ranę bo się stan zapalny zaczął robić:-( No i chyba się wszystko skumulowało teraz i dlatego takie wyniki są:-( !!!!

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ