Badania na płodność mężczyzny
-
Cześć dziewczyny, chciałabym Was poprosić o pomoc, mój partner powiedział mi dzisiaj, że chciałby sobie zrobić badania na płodność, tzn badania nasienia i chciałby również sprawdzić u lekarza swoje jądra ponieważ zaniepokoiła go na nich żyła której wcześniej nie zauważył. Chciałabym abyście mi poradziły jakie badania powinien wykonać, do jakiego lekarza się udać, ile to może kosztować itp, bo ja jestem w tym temacie całkowicie w tym zielona;/
Ania_84 lubi tę wiadomość
Walczymy o dobre nasienie i regulację hormonów
Od lipca 2014 na ovufriend. -
Isia
1. Badanie nasienia komputerowe (koniecznie z morfologią plemnika )- nie marnujcie kasy na klasyczne koszt około 150 zł( zalezy od kliniki)
Warto zrobic przed lub równolegle posiew nasienia.. zazwyczaj robia go dopieor po badaniu nasienia jak wychodza leukocyty w nasieniu - choc znam lekarzy ktorzy mowia zeby najpierw spr czy w posiewie nie ma bakterii i dopieor jak wyjdzie jałowy to wedy badanie nasienia .Posiew nasienia około 70 zł )
2. Co do lekarza Urolog/ Androlog ( wizyta około 100 zł + usg jader około 100 zł )- powinien zrobic usg jader ( zyła na jadrach to moga byc zylaki -ale nie musza moze akurat byly bardziej ukrwione - jelsi zylaki to moze znacznie wplywac na plaminiki - negatywnie ) - jesli na NFZ to mozecie poprosci go danie skierwonia na badanie nasienia
3. podstawowe badania - morfologia (5 ZL) cholersterol (OKOŁO 12 ZL), próby watrobowe ( pakiet około 28 zł), cukier (chyba cos kolo 7 zl) , TSH ( 18 zł niskie wpływa negatywnie na płodnosc)
reszta badan jest juz pozniej robiona jak cos wyjdzie nie tak ( FSH, LH, Prolaktyna , Testosteron)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2014, 15:23
Isia93, 88macola, Nilakshi lubią tę wiadomość
-
Isia93 wrote:Dziękuję Aniu;) Bardzo mi pomogłaś
-