Forum Męskie sprawy Badanie asienia bardzo złe wyniki pomóżcie
Odpowiedz

Badanie asienia bardzo złe wyniki pomóżcie

  • AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2197 1501

    Wysłany: 2 lutego 2014, 21:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak w temacie przesyłam linki to zdjęć z wyników badania po 5 dniowej apstynencji bardzo prosze powiedzcie mi czy jest dla nas jeszcze jakaś szansa? Jak poprawić wyniki i gdzie się udać? Rozpoznanie to oligozoospermia, asthenozoospermia, teratozoospermia plus w uwagach zbyt duża lepkośc ejakulatu. http://vlep.pl/h0tmyd.jpg
    http://vlep.pl/uweimc.png
    http://vlep.pl/oxd54u.jpg
    http://vlep.pl/nwgbfm.jpg

    1sarenka111 lubi tę wiadomość

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
    02.11.2021 2800g
    08.11.2021 3400g
    16.11.2021 przyjęcie na odział CC.

    17.11.2021 Anielka ♥️
    3100g, 55cm szczęścia 😍
  • Fedra Autorytet
    Postów: 9361 19565

    Wysłany: 2 lutego 2014, 23:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tel nie mam jak popatrzec ale jutro zobacze z kompa i Ci napisze co i jak...

    17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 lutego 2014, 09:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczytaj sobie o witaminie C,
    http://www.akademiawitalnosci.pl/o-akademii/
    ja kopiłam cały kilogram, powoli przekonuję męża do brania (ostatnio dostał końska dawkę i zniszczyłam stan zapalny na początku choroby),
    są suplementy (czekam na te ze Stanów, bo taniej mi kupili i prawie wszystko w jednej tabletce), od Body Max można zacząć, bo stosunkowo tani.
    Zapamietaj, pewne procesy mogą się cofnąć, np. dieta dr Ewy Dąbrowskiej mi uregulowała silne krwawienia przy @, są pary (poczytaj o Bąblinie lub innych miejscach, jeśli cie stać wyjedźcie , lub zróbcie to we własnej kuchni we własnym zakresie), które po oczyszczaniu odzyskały płodność.
    I zapamiętaj, że "produkcja" nasienia trwa 72 dni, jeśli nie jesteś tak stara jak ja, to spokojnie.
    i koniecznie usg jąder u dobrego specjalisty ( na to nie żałujcie kasy i poszukajcie dobrze, bo od jakości sprzętu zależy jakość wyników -proste).
    Dziś tłumaczyłam mężowi ( badania hormonów robił (95 zł komplet, miał skierowanie)i nasłuchaliśmy się na temat Ab OVo -naszego miejsca leczenia), że tu chodzi o kasę,
    przyjmij do wiadomości,że jesteś dla lekarzy dojną krową, poszukaj uczciwej "udoini". Lekarze nie lubią jak czytasz w internecie, zwłaszcza o nich... Ovo Friendu też nie lubią ( za dużo wiesz wtedy). Ja od rad Fedry i innych kobiet zaczęłam i wyniki już się poprawiły, bez konsultacji ze sławami andrologii.
    Faceci z siłowni, tacy męscy mogą być niepłodni od tych świństw co biorą (znam taki przypadek).
    Choroby męża przeanalizuj.
    Połącz się z kobietami z własnego regionu, bo łatwiej o poradę, gdzie lepiej i taniej leczą.
    Trzeba się namęczyć, ale to ty chcesz Dziecka w swoim życiu,
    A teraz opracuj własny plan, łącznie z pretensjami do Pana Boga, bo ostatecznie życie jest cudem i wierzę, że nasze Dziecko będzie ochrzczone i tylko imienia jeszcze nie mam.

  • Fedra Autorytet
    Postów: 9361 19565

    Wysłany: 3 lutego 2014, 14:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzastina2005 wrote:
    Jak w temacie przesyłam linki to zdjęć z wyników badania po 5 dniowej apstynencji bardzo prosze powiedzcie mi czy jest dla nas jeszcze jakaś szansa? Jak poprawić wyniki i gdzie się udać? Rozpoznanie to oligozoospermia, asthenozoospermia, teratozoospermia plus w uwagach zbyt duża lepkośc ejakulatu. http://vlep.pl/h0tmyd.jpg
    http://vlep.pl/uweimc.png
    http://vlep.pl/oxd54u.jpg
    http://vlep.pl/nwgbfm.jpg


    powiem tak nie wiem skad ta panika wyniki są rewelacyjne jedynie lepkość podwyzszona na któą proponuje wit C w dawce 1000mg na dzień można też dołączyć do tego wit E 500mg dziennie...
    wszystko bym dała zeby mój miał takie wyniki więc nic tylko się starać Kochana...

    17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2197 1501

    Wysłany: 3 lutego 2014, 16:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    powiem tak nie wiem skad ta panika wyniki są rewelacyjne jedynie lepkość podwyzszona na któą proponuje wit C w dawce 1000mg na dzień można też dołączyć do tego wit E 500mg dziennie...
    wszystko bym dała zeby mój miał takie wyniki więc nic tylko się starać Kochana...

    Dziekuję Ci Skarbie. Lekarz po wyjściu ze szpitala powiedział mi jak zobaczył wyniki mjego żebyśmy poszli do jego jakiejś tam znajomej do kliniki leczenia niepłodności bo że te wyniki nie są dobre i ze te badania trzeba powtórzyć.

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
    02.11.2021 2800g
    08.11.2021 3400g
    16.11.2021 przyjęcie na odział CC.

    17.11.2021 Anielka ♥️
    3100g, 55cm szczęścia 😍
  • Fedra Autorytet
    Postów: 9361 19565

    Wysłany: 3 lutego 2014, 16:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzastina2005 wrote:
    Dziekuję Ci Skarbie. Lekarz po wyjściu ze szpitala powiedział mi jak zobaczył wyniki mjego żebyśmy poszli do jego jakiejś tam znajomej do kliniki leczenia niepłodności bo że te wyniki nie są dobre i ze te badania trzeba powtórzyć.


    buha ha ha nieźle ja wiem ze lekarz mógł tak powiedzieć przy wynikach mojego gdzie były na granicy normy ale bez przesady u Was wyniki sa ponad normą więc albo zmień lekarza albo poleć mu dobrego okuliste ;)

    17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2197 1501

    Wysłany: 3 lutego 2014, 20:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Freduś podniosłaś mnie na duchu mi wyszedł podwyższony testosteron i androsteron a do tego lekko podniesione były tez wyniki nadnerczy ale usg nic nie wykazało. Więc stwierdzili że mam pewnie PCO. Spróbuje w czwartek dostać się do mojej gin mam nadzieję że dobierze mi odpowiednie leczenie bo Ci z kliniki to masakra spychoterapia i to najelpiej już na invitro. Po co kogokolwiek leczyć lepiej niech ludzie płacą.

    anulla91 lubi tę wiadomość

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
    02.11.2021 2800g
    08.11.2021 3400g
    16.11.2021 przyjęcie na odział CC.

    17.11.2021 Anielka ♥️
    3100g, 55cm szczęścia 😍
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 lutego 2014, 23:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dziś to znalazłam,
    http://starynkiewicza.pl/wp-content/uploads/2012/12/nieplodnosc-meska.pdf

  • Fedra Autorytet
    Postów: 9361 19565

    Wysłany: 4 lutego 2014, 13:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzastina2005 wrote:
    Dziękuję Freduś podniosłaś mnie na duchu mi wyszedł podwyższony testosteron i androsteron a do tego lekko podniesione były tez wyniki nadnerczy ale usg nic nie wykazało. Więc stwierdzili że mam pewnie PCO. Spróbuje w czwartek dostać się do mojej gin mam nadzieję że dobierze mi odpowiednie leczenie bo Ci z kliniki to masakra spychoterapia i to najelpiej już na invitro. Po co kogokolwiek leczyć lepiej niech ludzie płacą.

    PCO mozna łatwo stwierdzić robiąc sobie monitoring cyklu który osobiście polecam ;)

    17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ