Badanie nasienia a choroba i antybiotyk
-
Hej,
Moj maz powinien powtorzyc badanie nasienia koncem lutego, poniewaz minie trzy miesiace od pierwszego badania. Niestety rozchorowal sie, prawdopodobnie zapalenie krtani, kaszel i lekka goraczka, przyjmuje antybiotyk. Czy choroba i antybiotyk mocno wplynie na wynik, jesli bedzie robil badania za 2/3 tyg?👩🏻28
🧑🏻🦱32
👶🏻 luźne starania od 07.2024
👩🏻💊 L-karnityna, Jod, Wit. C, Wit. D, Wit. K, Wit. E, Koenzym Q10, Selen+Cynk, Fertistim, Magnez+B6, olej z wiesiołka, maca, Miovelia NAC 3-5dc.
🧔🏻♂️💊 selen, cynk, wit. D, wit. A+E, maca, L-arginina, L-karnityna, koenzym Q10, omega 3, zioła ojca sroki. -
Klekotka wrote:Hej,
Moj maz powinien powtorzyc badanie nasienia koncem lutego, poniewaz minie trzy miesiace od pierwszego badania. Niestety rozchorowal sie, prawdopodobnie zapalenie krtani, kaszel i lekka goraczka, przyjmuje antybiotyk. Czy choroba i antybiotyk mocno wplynie na wynik, jesli bedzie robil badania za 2/3 tyg?
Moga przez to wyjsc wyniki zaniżone szczególnie jesli zażywa antybiotykStarania od 2023 czerwiec
👩🏻 27|
✅ amh 4,60
✅ drożność jajowodów
⛔️ hiperprolaktynemia
🧔🏻♂️ 28|
⛔️ słabe parametry nasienia (niska koncentracja, morfologia na granicy)
6 cykli stymulacji owulacji
2024 grudzień IUI - nieudana -
Mój mąż brał antybiotyk podczas wyrywania ósemki. Odczekaliśmy dwa tygodnie i zrobił badania i nie były zaniżone. Wszystko było w normie
Klekotka lubi tę wiadomość
✨ 31 lat 🎀 | On 33 i wyniki nasienia super 🦸♂️ ✨
🌿 Hashimoto & lekka niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!
Torbiel pęcherzykowata 25mm na jednym jajniku już 3 cykl bez zmian.🤔
💛 7 miesięcy starań – misja: 🍼👶
💊 Leki & suplementy:
• 🦋 T4 (hormony tarczycy) – 25 mcg na zmianę z 50 mcg, bo moja tarczyca lubi być zaskakiwana.
• 📉 Dostinex (prolaktyna) – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
• ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!
🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖
-