Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Badanie nasienia, agregacja i aglutynacja
Odpowiedz

Badanie nasienia, agregacja i aglutynacja

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • aryaa239 Nowa

Wysłany: 10 lipca 2024, 04:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, jakiś czas temu narzeczony robił badanie nasienia. Chciałabym się was spytać tak, że tak powiem "na oko" co sądzicie o jego wynikach. Wspomnę, że narzeczony ma żylaka powróżka nasiennego i zespół Gilberta, które również obniżają płodność (tak powiedział mu lekarz). A propo lekarza to wizytę ma dopiero za miesiąc a ja chciałabym przynajmniej w małym stopniu wiedzieć na co mamy się nastawiać.

Wyniki:
    objętość ejakulatu: 3,42 ml norma 1,4 - 5
    pH 7,6 norma 7,2 - 8
    liczba plemników w 1 ml: 46mln/ml norma 16 - 120
    całkowita liczba plemników: 157,32 mln/ejakul norma 39
    liczba plemników o prawidłowej budowie: 2% norma 4%
    plemniki patologiczne: 98% norma 96%
    całkowity ruch plemników: 54% norma 42%
    ruch postępowy 44% norma 30%
    szybki postępowy 24
    ruch oscylujący 10%
    aglutynacja 20% norma 0 - 10%
    agregacja 40% norma 0-10%
    Ogółem bardzo interesuje mnie ta aglutynacja i agregacja bo w sporym stopniu są powyższone, co o tym sądzicie?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ