X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Badanie nasienia, agregacja i aglutynacja
Odpowiedz

Badanie nasienia, agregacja i aglutynacja

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • aryaa239 Nowa

Wysłany: 10 lipca 2024, 04:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, jakiś czas temu narzeczony robił badanie nasienia. Chciałabym się was spytać tak, że tak powiem "na oko" co sądzicie o jego wynikach. Wspomnę, że narzeczony ma żylaka powróżka nasiennego i zespół Gilberta, które również obniżają płodność (tak powiedział mu lekarz). A propo lekarza to wizytę ma dopiero za miesiąc a ja chciałabym przynajmniej w małym stopniu wiedzieć na co mamy się nastawiać.

Wyniki:
    objętość ejakulatu: 3,42 ml norma 1,4 - 5
    pH 7,6 norma 7,2 - 8
    liczba plemników w 1 ml: 46mln/ml norma 16 - 120
    całkowita liczba plemników: 157,32 mln/ejakul norma 39
    liczba plemników o prawidłowej budowie: 2% norma 4%
    plemniki patologiczne: 98% norma 96%
    całkowity ruch plemników: 54% norma 42%
    ruch postępowy 44% norma 30%
    szybki postępowy 24
    ruch oscylujący 10%
    aglutynacja 20% norma 0 - 10%
    agregacja 40% norma 0-10%
    Ogółem bardzo interesuje mnie ta aglutynacja i agregacja bo w sporym stopniu są powyższone, co o tym sądzicie?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ