X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Badanie nasienia, agregacja i aglutynacja
Odpowiedz

Badanie nasienia, agregacja i aglutynacja

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • aryaa239 Nowa

Wysłany: 10 lipca 2024, 04:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, jakiś czas temu narzeczony robił badanie nasienia. Chciałabym się was spytać tak, że tak powiem "na oko" co sądzicie o jego wynikach. Wspomnę, że narzeczony ma żylaka powróżka nasiennego i zespół Gilberta, które również obniżają płodność (tak powiedział mu lekarz). A propo lekarza to wizytę ma dopiero za miesiąc a ja chciałabym przynajmniej w małym stopniu wiedzieć na co mamy się nastawiać.

Wyniki:
    objętość ejakulatu: 3,42 ml norma 1,4 - 5
    pH 7,6 norma 7,2 - 8
    liczba plemników w 1 ml: 46mln/ml norma 16 - 120
    całkowita liczba plemników: 157,32 mln/ejakul norma 39
    liczba plemników o prawidłowej budowie: 2% norma 4%
    plemniki patologiczne: 98% norma 96%
    całkowity ruch plemników: 54% norma 42%
    ruch postępowy 44% norma 30%
    szybki postępowy 24
    ruch oscylujący 10%
    aglutynacja 20% norma 0 - 10%
    agregacja 40% norma 0-10%
    Ogółem bardzo interesuje mnie ta aglutynacja i agregacja bo w sporym stopniu są powyższone, co o tym sądzicie?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ