Badanie ogolne nasienia-komputerowe
-
nick nieaktualny
-
Komputerowe jest najlepsze.. pokazuje co ewentualnie jest wynikiem zlej jakosci nasienia.. pokazuje morfologie plemnikow ktora jest najwazniejsza..
Ogolnie lepiej zrobic komputerowe niz klasycznepolkosia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Tak oprocz ruchliwosci pokazuje wam czy sa wady np główki witki.. bo jesli np główka jest scieta to nie jest zdolny do zapldonienia.. itp.. nie pamietam dokladnie jakie wady plemnika wplywaja na to ze nie jest zdolny do zaplodnienia ..
naprade warto zrobic komputerowe.. jest o wiele dokladniejsze.. i bardziej precyzyjne.. daje jeszcze wiecej informacji dla lekarza co tzeba ewentualnie porpwic..i w czym tkwi problem czy np moze byc cos uszkodzone.. czy moze byc jakas wada genetyczna.. i czy nie trzeba kierowac na badania genetyczne..
ogolnie badanie pokaze tylko ilosc plemnikow i % ich ruchliwosc ..
nie ma opisu czy sa proawidlowej budowy.. a jelsi nie sa to w jakim kieruku jets nieprawidlowe.. to co pisalam na poczatkupolkosia lubi tę wiadomość
-
Hej mam także problem . Staramy sie z mężem o maleństwo ponad rok i nic. Mam córke z poprzedniego związku. Wysłałam męza aby zrobił badanie . Robil 3 razy badanie i za kazdym razem ruch plemników jest powolny. Czy to jest wyrok ze nie bedziemy mieli kolejnego dzidziusia ?? Pomóżcie ;(
-
na ruch plemnikow mozna wpłynac suplementami, zrowym trybem zycia. poprawa kondycji- nie przegrzewania jader.. unikanie palenia i picia alkoholu ..
rybciaa lubi tę wiadomość
-
Analiza nasienia -WHO 2010
abstynencja płciowa 4 dni 2 7,00 ~
abstynencja alkoholowa 5 dni
prawidłowa powyżej 2 dni
upłynnienie dostarczono min
prawidłowe do 60 min
konsystencja płyn płyn
lepkość < 1 cm 0 1,00
objętość ejakulatu 4,8 ml 1,5 5,00 ~
pH 7,4 7,2 8,00 ~