Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Badanie, wylanie i co?
Odpowiedz

Badanie, wylanie i co?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • LekumRetum Nowa

Wysłany: 26 lutego, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Na wstępie powiem, że mam 26 lat i chcemy z partnerką starać się o dziecko w tym roku

Chcąc jak najlepiej do tego podejść zdecydowałem się do wykonania seminogramu.

Jak to w życiu bywa nie wszystko idzie zgodnie z planem i podczas oddawania próbki część nasienia wydobyła się z pojemnika na podłogę.

Może trochę głupieje ale szukam wyjaśnienia problemu wszędzie tylko nie biologicznym powodzie. Przez 10 minut przed oddaniem lekarce próbki sprzątałem, a także kilka razy ruszałem próbką w celu weryfikacji czy ilość jest właściwa

OCENA MAKROSKOPOWA:
    • Objętość: 1,0 ml (Norma: \bm{\ge 1,4} ml)
    • Czas upłynnienia: 35 min (Norma: \bm{< 60} min)
    • pH: 8,0 (Norma: \bm{\ge 7,2})
    • Barwa: Mleczna
    • Lepkość: Prawidłowa
    OCENA MIKROSKOPOWA:
    • Koncentracja plemników: 156,5 mln/ml (Norma: \bm{\ge 16} mln/ml)
    • Całkowita liczba plemników: 156,5 mln (Norma: \bm{\ge 39} mln)
    • Ruch postępowy: 0% (Norma: \bm{\ge 30\%})
    • Ruch całkowity: 1% (Norma: \bm{\ge 42\%})
    • Brak ruchu: 99%
    • Plemniki o prawidłowej budowie (morfologia): N.A. % / 0% (Norma: \bm{\ge 4\%})
    • Aglutynacja: I stopień
    • Koncentracja leukocytów: \bm{< 1} mln/ml (Norma: \bm{< 1} mln/ml)

To są wyniki. Czy jest jakaś szansa że wynik ulegnie poprawie? No kurczę 0%, to brzmi i wygląda bardzo źle i pozabawia mnie jakiejkolwiek nadziei

Może ktoś z forumowiczów był w podobnej sytuacji :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego, 14:12

• Grze207 Debiutantka

Wysłany: 26 lutego, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz jakąś dietę, suplementujesz coś? Jaką masz wagę i wzrost. Masz problemy ze wzrokiem? Miałeś jakąś operację w przeszłości? Tak z ciekawości pytam.
    Pozdrawiam

/watch?v=sl_pxCAcJz4&list=RDsl_pxCAcJz4&start_radio=1
  • LekumRetum Nowa

Wysłany: 27 lutego, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grze207 wrote:
    Masz jakąś dietę, suplementujesz coś? Jaką masz wagę i wzrost. Masz problemy ze wzrokiem? Miałeś jakąś operację w przeszłości? Tak z ciekawości pytam.
    Pozdrawiam

Cześć,
    Waga 86 kg przy 1m80, koszulki raczej rozmiar L
    piwko po pracy co 2-3: większe libacje raczej raz w miesiącu
    Wzrok wręcz sokoli, żadnej wady- żadnych suplementów

A operacji żadnych, kiedyś jedynie stwierdzona stulejka i we wczesnym wieku operowana

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego, 13:07

• Grze207 Debiutantka

Wysłany: 2 marca, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mocny temat założyłeś, sperma na podłodze, alkohol na bogatości i brak supli. Normalnie grzech... :D Jak już pijesz alko, to warto dodać do tego jakąś dobrą dziczyznę. Pamiętaj, że etanol to bardzo dobry rozpuszczalnik organiczny, dlatego może rozpuszczać różne rzeczy w organizmie. Wart też dołożyć cynk najlepiej cytrynian albo chlorek. Przy twojej wadze z 200-300% zapotrzebowania kilka razy w tygodniu.
    Ciekawe od czego zdychają plemniki? Może to problem z ejakulatem i coś z prostatą? Jeśli lubisz wydawać pieniądze na badania, to może zrób badanie PSA (Prostate-Specific Antigen). Wielu mężczyzn ma teraz różne choroby prostaty. Po czterdziestce nawet nowotwory.
    Pozdrawiam

/watch?v=sl_pxCAcJz4&list=RDsl_pxCAcJz4&start_radio=1
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ