Bardzo kiepskie wyniki nasienia a happyend :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Fler wrote:Letnia, no już coś widać jak nic! ❤️
Ja od wczoraj podłamana już jestem… możecie napisać jakie miałyście bety ok 7-8 dpt? Pisałam z chatem to coś tam mówił, że przez to że miałam zarodek z 6 doby to wbrew pozorom implantacja może być później o jeden dzień bo wtedy on się synchronizuje z endometrium ale nie wiem 🙄 przeszukałam już forum i raczej nie widziałam pozytywnych historii przy takiej becie, także teraz obawiam się biochema albo w ogóle cp…
Jeszcze do tego ja miałam tak od 4 dpt takie bóle jak na okres i teraz też mi się zdarzają ale chyba co raz mniej, nie wiem co to wszystko znaczy
Fler wiem, że te wszystkie emocje są trudne. Ale naprawdę nie ma sensu porównywać innych bet do swojej. Późniejsza implantacja i już przesunięcie. Najważniejsze są przyrosty a beta startuje od 0 więc na samym początku jest niska. Szanse są jak ze wszystkim pół na pół. 🫂Starania od 06.2022
👦
ciężka oligospermia - brak przyczyny 🔴 hormony, genetyka,usg OK.
👩
torbiele w piersiach 🔴
cykle regularne 27 dni potwierdzone owulacje, niski progesteron 7dpo
hormony 3dc 🟢
udrożniony jajowód🟢
TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
I INV 10 komórek ➡️ 3 ❄️4BA 2x2BB
Transfer 4BA 💚
6dpt beta 35 prog 29
8dpt beta 112 prog 35,5
12dpt Beta 513 prog 36,7
Sanco - zdrowy chłopczyk
👶🏻🧸♂️ 💙
"Żelazo trzeba kuć
Co miałeś robić - rób
Nie czekaj już na cud"
🍀🍀🍀🍀

-
Fler wrote:Letnia, no już coś widać jak nic! ❤️
Ja od wczoraj podłamana już jestem… możecie napisać jakie miałyście bety ok 7-8 dpt? Pisałam z chatem to coś tam mówił, że przez to że miałam zarodek z 6 doby to wbrew pozorom implantacja może być później o jeden dzień bo wtedy on się synchronizuje z endometrium ale nie wiem 🙄 przeszukałam już forum i raczej nie widziałam pozytywnych historii przy takiej becie, także teraz obawiam się biochema albo w ogóle cp…
Jeszcze do tego ja miałam tak od 4 dpt takie bóle jak na okres i teraz też mi się zdarzają ale chyba co raz mniej, nie wiem co to wszystko znaczy
Ja nie robiłam w tych dniach, ale kiedyś mi czat gpt wyliczył jakieś szacunkowe wielkości bety w zależności od dnia po transferze. Aczkolwiek, myślę jak Sikoreczka, że trochę nie ma sensu się porównywać, bo każda sytuacja jest inna. Jutro pewnie wszystko się wyklaruje
Dziewczyny gratuluję pomyślnych wyników NIPT- ❤️
Letnia no już coś się przebija; także kciuki, może to dwa kropki 😂
Czytam was, ale Katar mnie tak męczy, że nie mam sil się udzielać ostatnio 🫣 -
Chmurka21 wrote:Ja nie robiłam w tych dniach, ale kiedyś mi czat gpt wyliczył jakieś szacunkowe wielkości bety w zależności od dnia po transferze. Aczkolwiek, myślę jak Sikoreczka, że trochę nie ma sensu się porównywać, bo każda sytuacja jest inna. Jutro pewnie wszystko się wyklaruje

Dziewczyny gratuluję pomyślnych wyników NIPT- ❤️
Letnia no już coś się przebija; także kciuki, może to dwa kropki 😂
Czytam was, ale Katar mnie tak męczy, że nie mam sil się udzielać ostatnio 🫣
Chmurko nie mów że leki dla ciężarnych typu cytryna, miód i inhalacje nie pomagają? 🤡 oczywiście żartuję, przysyłam dużo zdrówka. 😗Starania od 06.2022
👦
👩
torbiele w piersiach 🔴
hormony 3dc 🟢
udrożniony jajowód🟢
TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
Transfer 4BA 💚
6dpt beta 35 prog 29
8dpt beta 112 prog 35,5
12dpt Beta 513 prog 36,7
Sanco - zdrowy chłopczyk
👶🏻🧸♂️ 💙
"Żelazo trzeba kuć
Co miałeś robić - rób
Nie czekaj już na cud"
🍀🍀🍀🍀

-
Dziewczyny betujace trzymam kciuki! 💙✊️
Malowybitna, letnia, Chmurka21, Estera95 lubią tę wiadomość
Starania od 06.2022
👦
👩
torbiele w piersiach 🔴
hormony 3dc 🟢
udrożniony jajowód🟢
TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
Transfer 4BA 💚
6dpt beta 35 prog 29
8dpt beta 112 prog 35,5
12dpt Beta 513 prog 36,7
Sanco - zdrowy chłopczyk
👶🏻🧸♂️ 💙
"Żelazo trzeba kuć
Co miałeś robić - rób
Nie czekaj już na cud"
🍀🍀🍀🍀

-
Dziękuję, ale za mnie możecie już puścić

Beta 10 dpt 5,5... Dziś też obudziłam się z w nocy z takimi bólami jak na okres, chociaż w sumie one mi towarzyszyły jakoś od 3 dpt.
Po tej ostatniej becie to już tak myślałam, że pewnie nic z tego i, że w sumie to jeśli tak to już wolę szybciej wiedzieć.
Zastanawiam się tylko z czego mógł ten biochem wyniknąć bo raczej zawsze jest jakiś powód. Mam nadzieję, że nie skończę na miesiącach grzebania w immunologii czy coś...Starania od 11.2023
👩🏼 niedrożny jajowód
Amh 11.2024 r. 1.9, 09.2025 r. 2.3 💪
🧔🏻♂️5.2024 operacja żpn- brak wielkiej poprawy. Obecnie:
Koncentracja 4 mln
09.2025 kwalifikacja do ivf
75 fostimon+75 menopur➡️ 75 fostimon+150 menopur+orgalutran➡️ ovitrelle
❄️ 3AA, 2x❄️5 BA
Neoparin x10
FET- 10.2025 -
Fler wrote:Dziękuję, ale za mnie możecie już puścić

Beta 10 dpt 5,5... Dziś też obudziłam się z w nocy z takimi bólami jak na okres, chociaż w sumie one mi towarzyszyły jakoś od 3 dpt.
Po tej ostatniej becie to już tak myślałam, że pewnie nic z tego i, że w sumie to jeśli tak to już wolę szybciej wiedzieć.
Zastanawiam się tylko z czego mógł ten biochem wyniknąć bo raczej zawsze jest jakiś powód. Mam nadzieję, że nie skończę na miesiącach grzebania w immunologii czy coś...
Kochana mocno przytulam. 🫂
Mój lekarz mówił że 90% braku powodzenia wynika z zarodka a tylko 10% z problemów z macica, immunologicznych itd. Może warto rozszerzyć diagnostykę np. o biopsje endo? Osobiście po pierwszym nieudanym transferze nie uderzałabym odrazu w immunologie.
Fler lubi tę wiadomość
Starania od 06.2022
👦
👩
torbiele w piersiach 🔴
hormony 3dc 🟢
udrożniony jajowód🟢
TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
Transfer 4BA 💚
6dpt beta 35 prog 29
8dpt beta 112 prog 35,5
12dpt Beta 513 prog 36,7
Sanco - zdrowy chłopczyk
👶🏻🧸♂️ 💙
"Żelazo trzeba kuć
Co miałeś robić - rób
Nie czekaj już na cud"
🍀🍀🍀🍀

-
Sikoreczkaaa wrote:Kochana mocno przytulam. 🫂
Mój lekarz mówił że 90% braku powodzenia wynika z zarodka a tylko 10% z problemów z macica, immunologicznych itd. Może warto rozszerzyć diagnostykę np. o biopsje endo? Osobiście po pierwszym nieudanym transferze nie uderzałabym odrazu w immunologie.
Przykro mi Fler, trzymaj się jakoś
( ja też bym myślała w pierwszej kolejności o biopsji endo.
Fler lubi tę wiadomość
starania od 2022
🙍♀️'92
AMH - 7,48
❌PCOS w obrazie usg
❌MTHTR A1298 homo
❌PAI hetero
✅homocysteina - 7
✅ASA, ANA1, ANA3, APS
✅KIR 4/5 brak 2DS5
✅HLA-C oboje C1
✅kariotyp
✅cd138
🙍♂️'90
❌Koncentracja 2,1 mln/ml
✅Morfologia 4%
❌FSH - 15,64
✅kariotyp, CFTR, usg jąder
I IVF (menopur 150, orgalutran)
11.2024 - punkcja: 19 pobranych, 12 dojrzałych, 8 zapłodnionych, ❄️❄️❄️❄️
12.12.24 FET I (CS) (estrofem, cyclogest, duphaston, clexane), 9w6d poronienie zatrzymane (8+2) 💔.
4.8.25 🌈 FET II (CN) 6 dpt ⏸️, 7 dpt beta 55, 9 dpt beta 130, 12dpt beta 685 15 dpt beta 2389 23 dpt GS 1,55 cm, CRL 0,24 cm i ❤️, 7+4 CRL 1,49 cm, 9+1 CRL 2,65 cm, 11+4 5,2 cm, 12+5 prenatalne ✅,
15+5 nifty: zdrowa dziewczynka 🩷🩷🩷
rośnij fasolko 🤞

-
Strasznie mi smutno Fler, bardzo mi przykro 😢 cały czas wierzyłam w inny scenariusz. Ja myślę, że jeżeli mój transfer się nie powiedzie, to będę próbować z kolejnym od razu, bo faktycznie to może być kwestia samego zarodka.Fler wrote:Dziękuję, ale za mnie możecie już puścić

Zastanawiam się tylko z czego mógł ten biochem wyniknąć bo raczej zawsze jest jakiś powód. Mam nadzieję, że nie skończę na miesiącach grzebania w immunologii czy coś...
Ja na krwi już byłam i czekam na wynik.
Fler lubi tę wiadomość
Starania od 09.2023
👩🏻 30l
Owulacja prawidłowa
Hormony prawidłowe
Drożne jajowody
🧔🏻♂️ 30l
Hormony w normie
USG w normie
Oligoospermia
Koncentracja 08.2025 - 0.3 mln
Koncentracja 10.1025 - 4.9 mln (poprawa po Clostilbegyt)
08.2025 - kwalifikacja do programu in vitro
11.10.2025 - punkcja, 19x🥚➡️ 6 zarodków
❄️4AA ❄️4AB ❄️3AA ❄️3AB ❄️3BB ❄️3BC
06.11.2025 - FET 3AA & 3AB
6dpt - beta 44
8dpt - beta 144 -
Fler wrote:Dziękuję, ale za mnie możecie już puścić

Przytulam kochana 🥹
Powody mogą być jakieś prozaiczne, najczęściej tak jak dziewczyny piszą wynika to z zarodka. Tu na tym wątku jest jakieś zakłamanie statystyk(oczywiście na plus🫣), ale ponoć co 3 transfer statystycznie sie udaje, także myślę, że wcale nie musi być coś z Tobą „nie tak”.
Ale rozumiem, że takie myśli się pojawiają, nie byłam w analogicznej sytuacji, ale jak zdiagnozowano ciężki OAT u mojego męża, ja wciąż myślałam, że to nie musi być jedyny powód niepowodzen… Z takich kwestii, które można sprawdzić, to z tego co pamiętam chyba Valie robiła histeroskopie i wycięli jej jakiegoś polipa. Wtedy też chyba pobierają wycinek z endometrium.
Ściskam jeszcze raz 🫂🫂🫂
Fler lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny 6dpt wynik bety 44.1 🥹 nie wiem, chyba nieśmiało się ucieszę dopiero w piątek jeśli będzie dobry przyrost 🥹
Estera95, Malowybitna lubią tę wiadomość
Starania od 09.2023
👩🏻 30l
Owulacja prawidłowa
Hormony prawidłowe
Drożne jajowody
🧔🏻♂️ 30l
Hormony w normie
USG w normie
Oligoospermia
6dpt - beta 44
8dpt - beta 144 -
letnia wrote:Dziewczyny 6dpt wynik bety 44.1 🥹 nie wiem, chyba nieśmiało się ucieszę dopiero w piątek jeśli będzie dobry przyrost 🥹
Letnia piękny wynik jak na 6dpt. Ciekawe czy to jeden kropek. 🫢🥹Starania od 06.2022
👦
👩
torbiele w piersiach 🔴
hormony 3dc 🟢
udrożniony jajowód🟢
TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
Transfer 4BA 💚
6dpt beta 35 prog 29
8dpt beta 112 prog 35,5
12dpt Beta 513 prog 36,7
Sanco - zdrowy chłopczyk
👶🏻🧸♂️ 💙
"Żelazo trzeba kuć
Co miałeś robić - rób
Nie czekaj już na cud"
🍀🍀🍀🍀

-
letnia wrote:Dziewczyny 6dpt wynik bety 44.1 🥹 nie wiem, chyba nieśmiało się ucieszę dopiero w piątek jeśli będzie dobry przyrost 🥹
Super, gratulacje ❤️ -
Fler, bardzo mi przykro ;(
Nie łam sie kochana, macie jeszcze szanse w tej procedurze. Mam nadzieje ze lekarz powie Wam cos wiazacego, dawaj znac. 🫂
Letnia, gratuluje! Teraz beta dla kliniki?
Ja dzisisj nad ranem znowu plamienia i od 3 juz nie spalam. Na usg wszystko ok, chociaz z usg wychodzi 8+0 a z transferu 8+1. 1,66 cm ma. Te plamienia mnie wykoncza psychicznie.
Fler lubi tę wiadomość
👧🏼30 lat.
AMH: 6,12 ng/ml (czerwiec 2025)
🧑🏽 32 lata
Oligoteratozoospermia.
Badanie nasienia - czerwiec 2025
Liczba plemnikow w ml: 60 tys
Typ B: 20%, typ D : 80%
Badanie nasienia - lipiec 2025
❌️Liczba plemnikow w ml: 1,7 mln
✅️Typ A: 7% Typ B:23% Typ C:22% Typ D : 59%
❌️Morfologia: 2%
✅️Żywotność: 62%
❌️Fragmentacja DNA: 46%
❌️Mioxys: 2,53 mVmln/ ml (Wartość referencyjna: < 1,36 mV/mln/ml)
Hormony:
❌️FSH: 22
❌️SHBG: 11,6
Genetyka:
✅️ kariotyp
✅️ AZF
✅️ CFTR
4.10 - FET (EmbryoGlue)
6dpt ⏸️ 53,9| 10dpt 498,8 | 14dpt 3218| 17dpt 10606 | 18dpt pęcherzyk żółtkowy | 25dpt zarodek 0,55 cm z akcją ❤️
5.11 - usg serduszkowe, 1,07cm 🫐, tetno 160 -
Estera plamienia muszą być stresujące ale dużo kobiet w pierwszym trymestrze je doświadcza i nie koniecznie oznaczają coś złego.
U mnie też ostatnio z transferu bylo 8+5 a na usg 8+4. Wszystko zależy jak lekarz zmierzy bombla a to wszystko takie małe że nietrudno źle o milimetr zmierzyć. Wiec tym sie nie stresuj. 🫂
Wyobraźnia udało sie pójść na wizyte? Małpa przyszła?
Estera95 lubi tę wiadomość
Starania od 06.2022
👦
👩
torbiele w piersiach 🔴
hormony 3dc 🟢
udrożniony jajowód🟢
TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
Transfer 4BA 💚
6dpt beta 35 prog 29
8dpt beta 112 prog 35,5
12dpt Beta 513 prog 36,7
Sanco - zdrowy chłopczyk
👶🏻🧸♂️ 💙
"Żelazo trzeba kuć
Co miałeś robić - rób
Nie czekaj już na cud"
🍀🍀🍀🍀

-
Betę dla kliniki mam zrobić 14dpt, czyli dopiero 20.11 więc myślę, że jeszcze zdążę kilka razy przetestować 😂
Esterko, współczuję Ci tego ciągłego niepokoju, mam nadzieję, że w końcu unormuje się wszystko i będziesz się nudzić ❤️ a to plamienie jest spowodowane jakimś krwiakiem czy torbielą, czy nie znana jest przyczyna?Starania od 09.2023
👩🏻 30l
Owulacja prawidłowa
Hormony prawidłowe
Drożne jajowody
🧔🏻♂️ 30l
Hormony w normie
USG w normie
Oligoospermia
6dpt - beta 44
8dpt - beta 144 -
Jest torbiel, ale pani dr mowi ze ona nie krwawi i w ciazy jest normalna. Krwiakow nie widzi. Mowi ze albo cyclogestem podrazniam, albo nerwy albo taka moja natura i przy rozciaganiu pekaja mi naczynka.
Proponowala juz l4 ciazowe ale nie wzielam, bo chcialabym podomykac sprawy w firmie i pewnie po nowym roku dopiero sie zdecyduje, choc kusi, bo spanie nie daje funcjonowac.
Letnia, to nie testuj tylko za czesto bo zwariujesz 😅 Dlugo kaza Ci czekac, co klinika to obyczaj, kciuki za piekne przyrosty 🤞🏽👧🏼30 lat.
AMH: 6,12 ng/ml (czerwiec 2025)
🧑🏽 32 lata
Oligoteratozoospermia.
Badanie nasienia - czerwiec 2025
Liczba plemnikow w ml: 60 tys
Typ B: 20%, typ D : 80%
Badanie nasienia - lipiec 2025
❌️Liczba plemnikow w ml: 1,7 mln
✅️Typ A: 7% Typ B:23% Typ C:22% Typ D : 59%
❌️Morfologia: 2%
✅️Żywotność: 62%
❌️Fragmentacja DNA: 46%
❌️Mioxys: 2,53 mVmln/ ml (Wartość referencyjna: < 1,36 mV/mln/ml)
Hormony:
❌️FSH: 22
❌️SHBG: 11,6
Genetyka:
✅️ kariotyp
✅️ AZF
✅️ CFTR
4.10 - FET (EmbryoGlue)
6dpt ⏸️ 53,9| 10dpt 498,8 | 14dpt 3218| 17dpt 10606 | 18dpt pęcherzyk żółtkowy | 25dpt zarodek 0,55 cm z akcją ❤️
5.11 - usg serduszkowe, 1,07cm 🫐, tetno 160 -
Chmurka21 wrote:Przytulam kochana 🥹
Powody mogą być jakieś prozaiczne, najczęściej tak jak dziewczyny piszą wynika to z zarodka. Tu na tym wątku jest jakieś zakłamanie statystyk(oczywiście na plus🫣), ale ponoć co 3 transfer statystycznie sie udaje, także myślę, że wcale nie musi być coś z Tobą „nie tak”.
Ale rozumiem, że takie myśli się pojawiają, nie byłam w analogicznej sytuacji, ale jak zdiagnozowano ciężki OAT u mojego męża, ja wciąż myślałam, że to nie musi być jedyny powód niepowodzen… Z takich kwestii, które można sprawdzić, to z tego co pamiętam chyba Valie robiła histeroskopie i wycięli jej jakiegoś polipa. Wtedy też chyba pobierają wycinek z endometrium.
Ściskam jeszcze raz 🫂🫂🫂
To prawda, że w naszej grupie statystyki są trochę zawyżone jednak powiem szczerze, że wolałabym z perspektywy czasu żeby mój pierwszy transfer sie nie udał niż miałabym przechodzić to co przechodziłam, wiem że to małe pocieszenie ale jednak. Ja też miałam wycinany polip podczas histeroskopii (pojawił się na USG dosłownie 5 dni przed transferem). Trzeba przeboleć po swojemu, poprawić koronę i walczyć dalej, wszystkie tutaj trzymamy kciuki 🤞🏼
Z moich obserwacji na forum wynika, że wcale nie są takie wysokie bety przy bliźniakach a jak już to raczej na późniejszym etapie jest po prostu szybszy przyrost 🤪
Estera, bardzo współczuję plamien, wiem jakie to stresujące. Może jednak przydałoby się chociaż kilka dni odpoczynku żeby poleżeć i żeby wszystko się uspokoiło?
Sikoreczko a Ty masz prenatalne w przyszłym tygodniu?
Fler lubi tę wiadomość
starania od 2022
🙍♀️'92
AMH - 7,48
❌PCOS w obrazie usg
❌MTHTR A1298 homo
❌PAI hetero
✅homocysteina - 7
✅ASA, ANA1, ANA3, APS
✅KIR 4/5 brak 2DS5
✅HLA-C oboje C1
✅kariotyp
✅cd138
🙍♂️'90
❌Koncentracja 2,1 mln/ml
✅Morfologia 4%
❌FSH - 15,64
✅kariotyp, CFTR, usg jąder
I IVF (menopur 150, orgalutran)
11.2024 - punkcja: 19 pobranych, 12 dojrzałych, 8 zapłodnionych, ❄️❄️❄️❄️
12.12.24 FET I (CS) (estrofem, cyclogest, duphaston, clexane), 9w6d poronienie zatrzymane (8+2) 💔.
4.8.25 🌈 FET II (CN) 6 dpt ⏸️, 7 dpt beta 55, 9 dpt beta 130, 12dpt beta 685 15 dpt beta 2389 23 dpt GS 1,55 cm, CRL 0,24 cm i ❤️, 7+4 CRL 1,49 cm, 9+1 CRL 2,65 cm, 11+4 5,2 cm, 12+5 prenatalne ✅,
15+5 nifty: zdrowa dziewczynka 🩷🩷🩷
rośnij fasolko 🤞

-
Tak za tydzień
dziś byłam na krwi do prenatalnych i na usg. Bombel ma 5 cm i macha rączkami. 💙 po tym Sanco jest mi łatwiej z głową jeżeli chodzi o prenatalne.
Fler ja bym obstawiała, że to raczej wina zarodka. Dobrze pamiętam że podali Ci zarodek z 6 doby nie z 5? Ciąża biochemiczna to też znak, że organizm zatrybił. Daj sobie czas na emocje ale wstawaj szybciutko bo dwa zarodki czekają 🫂😗 jeżeli chcesz sie wygadać to jesteśmy. 🫂
Letnia mój doktor z kliniki jak zobaczył ile razy testowałam to tylko sie zapytał po co Pani tyle razy się męczyła? 🤡🫢
Minime, Estera95, Chmurka21 lubią tę wiadomość
Starania od 06.2022
👦
👩
torbiele w piersiach 🔴
hormony 3dc 🟢
udrożniony jajowód🟢
TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
Transfer 4BA 💚
6dpt beta 35 prog 29
8dpt beta 112 prog 35,5
12dpt Beta 513 prog 36,7
Sanco - zdrowy chłopczyk
👶🏻🧸♂️ 💙
"Żelazo trzeba kuć
Co miałeś robić - rób
Nie czekaj już na cud"
🍀🍀🍀🍀

-
Dziewczyny, u mnie wszystko ok! Tak się bałam, szczególnie po informacji o żonie Mati88, a dzisiaj na USG wszystko dobrze, wręcz książkowo, nadal nie dowierzam. Za tydzień robię NIFTY, później prenatalne 🥹
Fler przykro mi
na pocieszenie Ci powiem, że rok temu też to przechodziłam (u mnie puste jajo płodowe, poronienie zatrzymane), wtedy tłumaczyłam sobie to tak, że przynajmniej coś się zadziało, jakaś reakcja organizmu była. A teraz, po roku, jest 2,64 cm bąbla.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada, 20:31
Estera95, letnia, Chmurka21, Sikoreczkaaa, Fler lubią tę wiadomość