Bardzo mała ilość plemników
-
Hej🙂u partnera w badaniu nasienia wyszła bardzo niska ilość plemników 0.65mln w ml ,1.37 mln w całości 😭
Poza tym te plemniki co są są w dobrym stanie , czytam czytam czytam i coraz głupsza jestem ...w jednym miejscu pisze że wystarczy milion żeby mogło dojść do zapłodnienia , w innym że to będzie niemożliwe ...
Macie jakieś doświadczenie w tym temacie ? Może udało się któreś mimo małej liczby ale dobrej jakości ?
Staramy się od ok 9mcy , partner w dzieciństwie miał wnętrostwo,zabieg miał . Teraz początki żylaka powrózka ...jesteśmy na początku drogi , nawet porządnego lekarza w mojej mieścinie nie ma . Dramat -
Monisiaa wrote:Hej🙂u partnera w badaniu nasienia wyszła bardzo niska ilość plemników 0.65mln w ml ,1.37 mln w całości 😭
Poza tym te plemniki co są są w dobrym stanie , czytam czytam czytam i coraz głupsza jestem ...w jednym miejscu pisze że wystarczy milion żeby mogło dojść do zapłodnienia , w innym że to będzie niemożliwe ...
Macie jakieś doświadczenie w tym temacie ? Może udało się któreś mimo małej liczby ale dobrej jakości ?
Staramy się od ok 9mcy , partner w dzieciństwie miał wnętrostwo,zabieg miał . Teraz początki żylaka powrózka ...jesteśmy na początku drogi , nawet porządnego lekarza w mojej mieścinie nie ma . Dramat
Zapisać się koniecznie do androloga. Jaka jest morfologia plemników ? Ile % prawidłowych form jest ? Niestety wnętrostwo przebyte i żylaki wymagają konsultacji z andrologiem. Najpierw doprowadźcie do znalezienia przyczyny i wyeliminowania jej i co za tym idzie poprawy parametrów i dopiero się starajcie. Zaoszczędzicie sobie wielu stresów przeżywanych co miesiąc34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
Monisiaa wrote:9% o prawidłowej budowie , ruch postępowy 48%,ruch całkowity 62%,żywotność 62%
Gdyby nie ta mała liczba plemników to było by chyba ok ?
A czy to było pierwsze badanie ? Jak tak to odrazu powtórzyć za tydzień/ dwa! Nawet może w innym laboratorium.
U nas było tak 1 badanie kwiecień : ilość 0.1 mln i 1.4 mln w całości . 2 tyg później 1ml - 22mln w całości 80’mln - lekarz zgupiał.
Może być błąd laboratorium, lub ma taka tendencję, ze nasienie się zmienia i przy każdym pobraniu będzie się znacząco różnic, wiadomo sam stres badania tez mógł mieć wpływ. Międzyczasie suple my bierzemy FertilMan plus i jak się nie okaże ze to jest błąd to wtedy tak jak wyżej wizyta u Androloga. Bo nie ma się co oszukiwać z takimi wynikami szanse poniżej 1%. Ale wierzę mocno ze będzie tak jak u nas ? A jak mogę zapytać gdzie były robione badania ?Starania o ❤️ Od 2021 marzec
1 ciąża - październik 2021 💔 7tc
3 IUI - Lipiec 🍀 -
Mamainprogress wrote:A czy to było pierwsze badanie ? Jak tak to odrazu powtórzyć za tydzień/ dwa! Nawet może w innym laboratorium.
U nas było tak 1 badanie kwiecień : ilość 0.1 mln i 1.4 mln w całości . 2 tyg później 1ml - 22mln w całości 80’mln - lekarz zgupiał.
Może być błąd laboratorium, lub ma taka tendencję, ze nasienie się zmienia i przy każdym pobraniu będzie się znacząco różnic, wiadomo sam stres badania tez mógł mieć wpływ. Międzyczasie suple my bierzemy FertilMan plus i jak się nie okaże ze to jest błąd to wtedy tak jak wyżej wizyta u Androloga. Bo nie ma się co oszukiwać z takimi wynikami szanse poniżej 1%. Ale wierzę mocno ze będzie tak jak u nas ? A jak mogę zapytać gdzie były robione badania ?
W Kaliszu . Tak było 1 badanie -
Tak jak dziewczyny piszą, koniecznie powtórzcie badanie! Jeśli wynik się powtórzy, to niech zbada jeszcze hormony FSH, LH, testosteron i prolaktynę i wtedy macie już z czym iść do urologa/androloga.
U mojego męża było wnętrostwo bardzo późno zoperowane (ok 6 roku życia). Przez rok zrobił trochę badań nasienia i wyniki były od pojedynczych sztuk (po chorobie) do ok 1 mln/ml (przeważnie). Raz sie zdarzyło, że było aż 5 mln/ml, ale nie wiemy czemu. Niestety przez to że hormony już ma wysokie, to lekarze nie mogli wprowadzić leczenia. Jestesmy w trakcie IVF.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2022, 13:51
-