Brak dojrzewających plemnikow
-
WIADOMOŚĆ
-
No właśnie mój to samo czy ktoś wie czy da się zaradzić na taki wynik?Starania od kwiecień 2016.
Czerwiec 2017-HSG,uzyskana droznosc.
Hashimoto
Problem męski, głównie z ruchliwoscią. ŻPN
Po laparoskopii diagnostycznej- wszystko w porządku
Wysokie FSH -
Rozmawiałam z kimś kto ma pojęcie w temacie i powiedział, że tylko nadgorliwi lekarze to badają, że to niby nie ma aż takiego wpływu i że najważniejsze jest nawadnianie. A Ty ewelcia45 dowiedziałaś się czegokolwiek?Starania od kwiecień 2016.
Hashimoto
Wysokie FSH -
A jak u Was jest z ruchliwoscia? Wczoraj byłam u kolejnego lekarza i powiedział, że przy naszej ruchliwosci ten wynik jest niemiarodajny.Starania od kwiecień 2016.
Hashimoto
Wysokie FSH -
My jesteśmy z Gdańska i zdecydowaliśmy się na Gamete, Invicta bardzo nas zrazila. Mój M też ma żylaki i jest umówiony na laparoskopie na luty, więc czekamy z ogromną nadzieją, w sumie to mój M, bo moja nadzieja już upadła, w zeszłym miesiącu a Wy długo się staracie?Starania od kwiecień 2016.
Hashimoto
Wysokie FSH -
No staramy się z dwa lata ale do lekarza może udaliśmy się z rok temu, ale Wiesz parę wizyt i ciągle odkładanie na później. Myślisz że jak usunięcie żylaki to ten test wiązania z hialuronianem się poprawi? Moja nadzieja też uciekła jak się dowiedzieliśmy że ten test z hialuronianem wyszedł 24 procent i nie można w żaden sposób poprawićewelcia45
-
My mieliśmy 25% w tym teście. Byłam załamana, ale lekarz pocieszyl mnie i powiedział, że u niego w przychodni się wgl tego badania nie robi, a że żylaki mogą wpływać na ruchliwosc, dojrzewanie, ilość i wgl. W większości przypadków podobno działa. Ja bardzo długo odwlekalam wizytę Męża u urologa, ale nie ma co zwlekać.Starania od kwiecień 2016.
Hashimoto
Wysokie FSH -
Poza tym nam też sugerowali in vitro, natomiast urolog u którego byliśmy powiedział, że usunięcie żylaków może rozwiązać problem(nie gwarantuje, bo może i w końcu zostanie nam tylko in vitro), ale ze jest spora szansa.Starania od kwiecień 2016.
Hashimoto
Wysokie FSH -
Każdy lekarz mówi co innego, jeśli chodzi o żylaki. My byliśmy łącznie u 4 i każdy miał inne statystyki. Ogólnie warto spróbować, inaczej się nie sprawdzi.Czynnik męski- ciężki OAT, DFI poniżej 15%
Starania od 1.1.2016
11.2016 - diagnoza OAT
5.2017- embolizacja żpn, bez efektu
1.2018 - ICSI w Invimed Poznań, OHSS, bez transferu
4.2018 - I kriotransfer, bez efektu
5.2018- II kriotransfer, ciąża bliźniacza:)
1.2019- rodzą się nasze córki -
20. 02 niestety dopiero
Saja, to prawda warto sprawdzić szczególnie jak człowiek nie ma tak naprawdę już praktycznie nic do stracenia...
Mój lekarz mówił o ok 85% szansy na poprawęStarania od kwiecień 2016.
Hashimoto
Wysokie FSH -
Daj znać co Ci powie, ciekawe czy to samo co nasz. No mnie załamuje już te kolejne 2 miesiące czekania, a później kolejne 3 żeby poprawiły się plemniki i już mnie to załamuje, że kolejne pół roku musimy się załamywać... Także umowcie się jak najszybciej żeby też Wam czas leciałStarania od kwiecień 2016.
Hashimoto
Wysokie FSH