X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Can Raloxifene Lower Your Breast Cancer Risk?
Odpowiedz

Can Raloxifene Lower Your Breast Cancer Risk?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • lucas Nowa

Wysłany: 11 maja 2024, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buy Raloxifene tBuy Raloxifene has demonstrated potential in lowering the risk of breast cancer. As a selective estrogen receptor modulator (SERM), it binds to estrogen receptors in breast tissue, exerting anti-estrogenic effects. Studies indicate that Raloxifene reduces the incidence of invasive breast cancer in postmenopausal women with osteoporosis and also lowers the risk of developing estrogen receptor-positive breast cancer. However, it's essential to weigh the benefits and potential side effects of Raloxifene with your healthcare provider, considering individual health factors and preferences. Regular screenings and lifestyle modifications also play crucial roles in breast cancer risk management.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ