X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Ciąże po biopsji mtese - statystyki
Odpowiedz

Ciąże po biopsji mtese - statystyki

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Sesil Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mało jest w necie informacji ile tak naprawdę jest ciąż po biopsji mtese... Dlatego postanowiłam założyć ten wątek :) wpisujcie kto przeszedł przez ten zabieg i czy finalnie zabieg doprowadził do ciąży :)

03.18 - wyrok azoospermia
    04.18 - wyniki hormonów w normie
    05.18 - inhibina B 283,65 ( 11,5-368 )
    06.18 - mutacja CFTR
    07.18 - zabieg ZPN - bez poprawy
    11.08 - biopsja TESE - kilka plemników znalezionych po odwirowaniu, sprawdzane tylko prawe jądro
    01.19 - zmiana kliniki na nOvum
    03.19 - kuracja przed biopsją
    07.19 Biopsja igłowa, multum plemników dobrej jakości!! :)
    16.07 transfer trzydniowego zarodka 😍
    26.07 beta 92,01 prog 163,70 - 10dpt 😍
    12.08 mamy 💓😍 - 27 dpt
    Mamy ⛄⛄
    Mój wniosek: Nie traćcie czasu na pseudoandrologów!
    Sesil,suwaczek.png
  • Marti. Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Statystyki są niestety niezbyt optymistyczne. W ciąże zachodzi około 30% par po udanej mTese. Same znalezione plemniki to bardzo ważny krok ale muszą okazać się ruchliwe,dojrzałe i poprawne genetycznie. Widzę po sobie że to skomplikowane. Mimo dużej ilości słabo zapładniają. Prawdopodobnie potrzebne będzie sporo prób aż trafi się odpowiedni. No ale ważne że w ogóle są :)

• Marti. Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Statystyki są niestety niezbyt optymistyczne. W ciąże zachodzi około 30% par po udanej mTese. Same znalezione plemniki to bardzo ważny krok ale muszą okazać się ruchliwe,dojrzałe i poprawne genetycznie. Widzę po sobie że to skomplikowane. Mimo dużej ilości słabo zapładniają. Prawdopodobnie potrzebne będzie sporo prób aż trafi się odpowiedni. No ale ważne że w ogóle są 

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ