X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Czestotliwosc wytrysku. A jakość .
Odpowiedz

Czestotliwosc wytrysku. A jakość .

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • bes11 Znajoma

Wysłany: 20 stycznia 2021, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś może mi doradzić czy średnio 2 wytryski dzienie to nie za dużo... mąż ma słaba morfologie 2% przy 53/1mil ilości. Reszta niby w normie. Teraz przyjmuje witaminy i myślimy żeby ograniczyć trochę te czeste igraszki... ma to coś wspólnego czy nie robić nadzieji?

• szamanka91 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2021, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może mieć znaczenie. Moim zdaniem 2 dziennie to zdecydowanie za dużo. Podobno najlepszy jest sex co 2 dni :)

Starania od 08.2018
    Cykle bezowulacyjne ✖
    11 cykli na stymulacji ✖
    HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
    Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1

IUI - 19.05.2021 🍷
    ➡️ IVF
    02.08.2021 transfer ET
    9dpt beta 34,2 mIU/ml
    11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
    29dpt Jest ❤️
    I prenatalne OK
    Połówkowe OK
    It's a boy 💙

07.2024
    Histeroskopia - usunięcie polipów
    27.08.2024 transfer ❌

24.09.2024 transfer
    7dpt beta 42🙏
    13dpt beta 479 🎉
    26dpt Jest ❤️
    7tc💔

age.png
  • Iza-K Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2021, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie zależy od lekarza/ eskperta, dają różne porady.
    Nam lekarz w klinice poradził, że przed inseminacją warto jeszcze spróbować seksu codziennie, przez cały miesiąc, bo to zwiększa szanse zajścia w ciążę o 50 procent.

Dla mnie akurat to było nie do przejścia. Codziennie to ja nie dam rady, takiego libido ani po prostu siły nie mam. Ale lekarz tłumaczył, że w każdym wytrysku może być ten jeden złoty strzał, ponadto przy częstszym seksie łatwiej rozpuścić powłokę ochronną wokół komórki jajowej.

Bes11, uważam, że najważniejsze przy staraniach jest to, żeby seks był spontaniczny. Jeśli lubisz 2 razy dziennie, to może trafi się ten złoty strzał najsilniejszego plemnika. Najgorzej, jak seks staje się zabiegiem przy staraniach.

• bes11 Znajoma

Wysłany: 20 stycznia 2021, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No już dłuższy czas zazwyczaj jest 2 razy dzienie i niestety brak sukcesów... dlatego nie wiem czy teoria co 2 dni nie lepsza...

• Iza-K Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2021, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bes11 wrote:
    No już dłuższy czas zazwyczaj jest 2 razy dzienie i niestety brak sukcesów... dlatego nie wiem czy teoria co 2 dni nie lepsza...
    Bes, myślę, że może być co 2 dni albo 2 razy dziennie, ale najlepiej, żeby wynikało naturalnie, a nie z "teorii". Ja przestałam liczyć dni cyklu, mierzyć temperaturę itd. kiedy zauważyłam ( a raczej kiedy mąż zwrócił na to uwagę), że zaczynam już mówić: Nie, dzisiaj sex nie, za dwa dni, bo wtedy będzie ovu.
    Kiedy sex przestaje być przyjemnością, a staje się zabiegiem, to na pewno nie pomaga staraniom...

PozytywnaAna lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ