X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Czy kupujecie jedzenie z listą
Odpowiedz

Czy kupujecie jedzenie z listą

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Vienne Przyjaciółka

Wysłany: 14 lipca 2021, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak planujecie zakupy jedzenia? Czy kupujecie jedzenie z listą?

Annite lubi tę wiadomość

• Izi Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siadam, staram się pomyśleć o obiadach na cały tydzień - jeden obiad na dwa dni, zawsze gotuję do pracy bo wracam późno. Robię listę, idę w piątek lub sobotę na większe zakupy, a na co dzień kupuję pieczywo i jak coś braknie, teraz w lecie zwykle nie kupuję nic na obiad czwartek/piątek bo się szybko wszystko psuje ale staram się mieć zaplanowane co wtedy będzie na obiad żeby w środę tylko pójść i kupić to czego brakuje :)

♥ starania od 2021

♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
    ♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2021, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram się kupować na bieżąco. Pracuję w galerii, więc po pracy na szybko lecę na zakupy :)
    Mam notes na magnes na lodówce i dopisuje się na bieżąco czego trzeba kupić :)

• Esternella Debiutantka

Wysłany: 14 lipca 2021, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasami tak, czasami wchodzę do sklepu spontanicznie, ale staram się zastanowić szybko nad tym, czego mi potrzeba

• Annite Przyjaciółka

Wysłany: 14 lipca 2021, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, zakupy z listą (app listonic lub papier). Planuję posiłki na 2-3 dni, przy 5-osobowej rodzinie i gotowaniu posiłków od podstaw nie dałabym inaczej rady. Dzięki temu zauważyłam też, że przestałam marnować/wyrzucać jedzenie. I nie ma paniki: co dzisiaj?
    Nie oszczędzam równiez na jakosci kupowanego jedzenia. Wybieram produkty ekologiczne.
    https://zdrowojemy.pl/zywienie/porady/czy-jablko-ktore-ewa-podarowala-adamowi-bylo-ekologiczne/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2021, 06:59

• gwzd Koleżanka

Wysłany: 8 listopada 2022, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja najczęściej gotuje wieczorem podwójną porcję i jedną zabieram do pracy na drugi dzień. Niestety wyklucza to niektóre dania (np wszelkie ryby, które do mikrofalówki w biurze nie mogą się zbliżać ;D) i wymaga posiadania przez wszystkich zainteresowanych opcji podgrzania.
    W ostatnim czasie wiele składników do kuchni kupuję przez internet. Jak na przykład przyprawy:
    https://www.vigorprzyprawy.pl/product-category/mieszanki-przyprawowe/przyprawy-do-zup

Od siebie polecam to miejsce. Można kupić tutaj dobrej klasy mieszanki przypraw do mięsa czy do zup

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2022, 14:51

• Jemarta Przyjaciółka

Wysłany: 22 listopada 2022, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponieważ korzystam z gotowych przepisów od dietetyczki, mam je zawsze przy sobie (PDF w telefonie). Nie kupuję nic poza tym co mi potrzebne do przepisu, wpadam i wypadam ze sklepu, dzięki temu nie ulegam marketingowi i pokusom niezdrowych produktów. Kupuję na bieżąco, bo sklep niedaleko, nie chcę żeby mi się zepsuło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2022, 23:40

👩🏼32;
    IX 22 BMI 25.2
    XI 22 BMI 24.24
    nadciśnienie
    💊 Ovarin, Dopegyt, Wit. D 2500IU, Omega 3, Magnez , wit. C

👨🏽33
    IV 22: morfologia 1%, mało żołnierzyków
    XII 22: kolejne bad.
    💊 Folandrol, Wit. D 2500IU, Omega 3, Magnez, Wit. C
  • sawak Koleżanka

Wysłany: 5 lipca 2023, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcześniej robiliśmy większe zakupy przez co niestety sporo rzeczy się psuło i lądowało w koszu. Teraz wolimy jeździć do sklepu nawet co drugi dzień, ale kupować wszystko na bierząco w małych ilościach, ale przynajmniej mieć pewność, że się nie zmarnuje.
    https://www.groszekzdrowia.pl/mieso-ekologiczne-co-to-jest-i-dlaczego-warto-je-kupowac/
    Stawiam na produkty ekologiczne, szczególnie na mięso z ekologicznej hodowli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2023, 14:14

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ