do kogo z wynikami nasienia?
-
Kochane dziewczyny, mam pytanie. Zrobiliśmy z mężem badanie nasienia. Wyszły całkiem nieźle, jedynie co nas trochę zaniepokoiło to wynik ilości komórek okrągłych - powyżej 1 mln (powinno być poniżej 1 mln).
Przekazałam te wyniki mojemu edno-ginowi, z zapytaniem czy coś będziemy robić wz. z wynikami czy na razie starać się dalej. Pozostało przy drugiej opcji, mamy dalej próbować naturalnego poczęcia. Domyślam się, że facet zna się na rzeczy, ale trochę martwią mnie te komórki okrągłe. Do jakiego lekarza iść z wynikami aby konkretnie coś powiedział? Dopowiem, że staramy się już 7 cykl, drugi jestem na lekach na PRL i tarczycę i biorę dupka.Ania_84 lubi tę wiadomość
-
wyniki nasienia najlepiej zinterpretuje androlog, choc podwyzszona liczba kom okraglych nie powinna byc przeszkoda, na uregulowanie prl i tarczycy potrzeba zwykle kilku mc wiec cierpliowosci;) aczkolwiek jak chcecie sie upewnic ze z nasieniem wszystko ok odwiedzcie androloga
Ania_84 lubi tę wiadomość
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Urolog - jest od naradów rodnych oraz moczowych.. pomaga w przypadkach zlego wynikunasienia.. zylakw czy niedroznych nasieniowodow..
jesli wyniki sa fatalne + hormony to tylko androlog..hormony u mezczyzny warto badac ( tesosteron TSH, FSH, LH PRL, estrdiol )
Adnrolog to urolog i endokrynolog w jednym - no i jest to lekarz zajmujacy sie stricte problemem meskim.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2014, 22:16
-
Butter wrote:hej. dziewczyny możecie polecić jakiegoś dobrego androloga w kielcach?
-
Butter wrote:a możecie kogoś polecić z krakowa?
moj maz powiedzial ze on i dr Wolski to byli najlepsi lekarze najbardziej fachowi i nie wstydzil sie o nic zapytac dokladnie wszytsko mu opowiedzieliNadzieja87, Butter lubią tę wiadomość
-
hej. dziewczyny możecie polecić jakiegoś dobrego androloga w okolicach Katowic ?
Ania_84 lubi tę wiadomość
Aneczka
"W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca."
Kalendarz ciąży BellyB -
Aneczka131 wrote:hej. dziewczyny możecie polecić jakiegoś dobrego androloga w okolicach Katowic ?
Mura Andrzej, dr nauk med. Spec. urolog
Ulica Gronowa 25 Rybnik
+48 32 421 86 74 -
http://www.znanylekarz.pl/leszek-bergier/internista-androlog/krakow
Kraków
dr Wolski to warszawa -
nick nieaktualny
-
Nadzieja87 wrote:ja tez polecam dr Bergiera w Krakowie. prosto i bez owijania w bawełnę, co ja sobie bardzo cenię.
Hej, zastanawiamy się nad wizytą u niego czy Wam pomógł? udało się poprawić wyniki i była ciąża?
Dzięki za odpowiedzStarania od 2018r
Po drodze w 2019r - poronienie 13tc / zespół turnera, biopsja kosmówki + mikromacierze - genetycznie ok
2021r - endo I/II stopnia - laparoskopia - wszystko w normie.
2021r - słabe nasienie
2022r- bardzo słabe nasienie
2023r- ciut lepsze nasienie
29.11.23 - punkcja z 5 komórek - 1 zarodek
EMBRACE - wynik nieinformatywny
Transfer odroczony zbyt duży progesteron... -