estradiol jaki ma wpływ na nasienie?
-
Hej,
Mąż miał wykonane badanie nasienia którego wynik wyszedł zły. Za miesiąc ma je powtórzyć ale kazał jeszcze zrobić mu hormony.Wyniki takie jak prolaktyna,testosteron, i LH wyśrodkowane w normach więc zakładam że są w ok.Nie licząc jednego który ma duży spadek.Właśnie estradiol... wynik 11 a norma 25.8 - 60.7 Jaki ma wpływ ten hormon na nasienie? i co oznacza taki spadek?czy to dlatego wyniki mogły wyjść nasienia złe?Wszędzie piszą w wpływie hormonu na kobietę ale na mężczyznę to jeszcze nie wyszukałam.Wizyta dopiero za miesiąc a wiadomo że wole wcześniej wiedzieć z czym mamy do czynienia
Dziękuje z góry za odpowiedź2009-ciąża naturalna- poronienie zatrzymane 9tc
2016-inseminacja- ciąża ektopowa jajowodowa
2017-kriotransfer- poronienie zatrzymane 9tc (Agatka)
2018-kriotransfer -ciąża biochemiczna
2019- transfer 2 zarodków UDANY
E 👧🏼 i M🧒🏼 na świecie ❤️
+ 1 ❄️ w banku
Na jesień zabieramy naszego Śnieżka 🥰
🔜🤰🏼❓ -
Estradiol wplywa głównie na ruchliwosc plemników oraz moze wplywac na ich ilosc
jelsi jest ponizej normy to moze wplywac negatywnie.. osłabiona ruchliwosc -
jak zatem poprawić wynik? jest możliwość leczenia farmakologicznego?2009-ciąża naturalna- poronienie zatrzymane 9tc
E 👧🏼 i M🧒🏼 na świecie ❤️
+ 1 ❄️ w banku
🔜🤰🏼❓ -
"Badania wykazały, że panowie, którzy mieli wysoki poziom testosteronu, a niski estrogenów, narzekali na spore problemy ze swoim libido. Mniejszą ruchliwością charakteryzowały się też ich plemniki."
zapewne sie da leczyc ale tu powinien juz sie wypowiedziec androlog ..
http://facet.wp.pl/kat,1034221,wid,15983833,wiadomosc.html?smgnzebaxbaxhefticaid=1152f4
nie wiem czy wtedy nie podaja CLo.. ale nie jestem pewna .. lekarz najlepiej okresli ale przed podaniem hormonow najpierw zrobcie markery PSA i AFP oraz beta HCG
-
Dziękuje Ci za odpowiedź .Teraz wiem skąd taki wynik nasienia...
Przy okazji zrobimy te markery co podpowiedziałaś,żeby już lekarz miał wszystko na tacy i żebyśmy zaczęli leczenie.
Pozdrawiam:)Ania_84 lubi tę wiadomość
2009-ciąża naturalna- poronienie zatrzymane 9tc
E 👧🏼 i M🧒🏼 na świecie ❤️
+ 1 ❄️ w banku
🔜🤰🏼❓ -