SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Jakość nasienia a czesty sex
Odpowiedz

Jakość nasienia a czesty sex

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasi lekarze mówili cos na ten temat??
    Czesty sex to dla poprawy czy raczej obniza jakosc nasienia?
    My nie mieszkamy razem jeszcze ze wzgledu na prace i nie kryje ze jak juz jestesmy razem to jest i duzo i czesto ;)
    Pytalam lekarzy ale opinie rozne.

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypowiem się z własnego doświadczenia ;) Mąż ma słabe nasienie, ale dwa razy udało mi się zajść w ciążę - i to gdy kochaliśmy się codziennie. Mówi się, że najlepiej co 2 dni, ale u nas się nie sprawdza. Myślę też, że im częściej tym lepiej dla nasienia.
    Ale znam też parę, gdzie seks był co kilka miesięcy (biedne plemniki kisiły się tyle czasu) i doszło do ciąży. Więc jak widzisz, nie ma reguły.

MamaNl lubi tę wiadomość

• Tanda Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różne są opinie, mój ginekolog mówi, że ani za często ani za rzadko nie jest dobrze. Optymalnie wg. niego jest codziennie lub co 2 dni i tak zaleca swoim pacjentkom.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara wrote:
    Wypowiem się z własnego doświadczenia ;) Mąż ma słabe nasienie, ale dwa razy udało mi się zajść w ciążę - i to gdy kochaliśmy się codziennie. Mówi się, że najlepiej co 2 dni, ale u nas się nie sprawdza. Myślę też, że im częściej tym lepiej dla nasienia.
    Ale znam też parę, gdzie seks był co kilka miesięcy (biedne plemniki kisiły się tyle czasu) i doszło do ciąży. Więc jak widzisz, nie ma reguły.
    Się wtrącę: to że seks co parę miesięcy nie znaczy że plemniki się tam kisiły ;) if You know what i mean :P

U nas <3 różne, raz codziennie a raz co 2dni w okresie owulacji. Póki co bez efektu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 20:07

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ