X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Jakość nasienia a czesty sex
Odpowiedz

Jakość nasienia a czesty sex

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasi lekarze mówili cos na ten temat??
    Czesty sex to dla poprawy czy raczej obniza jakosc nasienia?
    My nie mieszkamy razem jeszcze ze wzgledu na prace i nie kryje ze jak juz jestesmy razem to jest i duzo i czesto ;)
    Pytalam lekarzy ale opinie rozne.

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypowiem się z własnego doświadczenia ;) Mąż ma słabe nasienie, ale dwa razy udało mi się zajść w ciążę - i to gdy kochaliśmy się codziennie. Mówi się, że najlepiej co 2 dni, ale u nas się nie sprawdza. Myślę też, że im częściej tym lepiej dla nasienia.
    Ale znam też parę, gdzie seks był co kilka miesięcy (biedne plemniki kisiły się tyle czasu) i doszło do ciąży. Więc jak widzisz, nie ma reguły.

MamaNl lubi tę wiadomość

• Tanda Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różne są opinie, mój ginekolog mówi, że ani za często ani za rzadko nie jest dobrze. Optymalnie wg. niego jest codziennie lub co 2 dni i tak zaleca swoim pacjentkom.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara wrote:
    Wypowiem się z własnego doświadczenia ;) Mąż ma słabe nasienie, ale dwa razy udało mi się zajść w ciążę - i to gdy kochaliśmy się codziennie. Mówi się, że najlepiej co 2 dni, ale u nas się nie sprawdza. Myślę też, że im częściej tym lepiej dla nasienia.
    Ale znam też parę, gdzie seks był co kilka miesięcy (biedne plemniki kisiły się tyle czasu) i doszło do ciąży. Więc jak widzisz, nie ma reguły.
    Się wtrącę: to że seks co parę miesięcy nie znaczy że plemniki się tam kisiły ;) if You know what i mean :P

U nas <3 różne, raz codziennie a raz co 2dni w okresie owulacji. Póki co bez efektu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 20:07

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ