X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Koncentracja plemników
Odpowiedz

Koncentracja plemników

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Sinner0 Znajoma

Wysłany: 13 maja 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, mam pytanie związane z koncentracją plemników w ejakulacie. Mąż robił trzecie badanie, objętość wyszła po raz pierwszy poniżej normy (1,2ml), ale w porównaniu do poprzedniego badania koncentracja wzrosła prawie dwukrotnie. Obecny wynik to 171,7 x 10^6 /mL czy to nie za duża koncentracja ? Przeglądałam forum i zazwyczaj koncentracja wynosi około 30-40 x 10^6 /m. Proszę o odpowiedź :)

Starania od marca 2017
    AMH - 3,820 -> 23 lata
    Niedoczynność tarczycy - euthyrox 75
    Problem z nasieniem - morfologia 3%, ruchliwość a+b = 18% Poprawa wyników po suplementacji : morfologia 7%, ruchliwość 24%

Wrzesień - Grudzień = CLO 1x1+ ovitrelle + duphaston
    21.12.2018r. - HSG jajowody drożne
    Styczeń - CLO 2x1
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ