X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Koncentracja plemników
Odpowiedz

Koncentracja plemników

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Sinner0 Znajoma

Wysłany: 13 maja 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, mam pytanie związane z koncentracją plemników w ejakulacie. Mąż robił trzecie badanie, objętość wyszła po raz pierwszy poniżej normy (1,2ml), ale w porównaniu do poprzedniego badania koncentracja wzrosła prawie dwukrotnie. Obecny wynik to 171,7 x 10^6 /mL czy to nie za duża koncentracja ? Przeglądałam forum i zazwyczaj koncentracja wynosi około 30-40 x 10^6 /m. Proszę o odpowiedź :)

Starania od marca 2017
    AMH - 3,820 -> 23 lata
    Niedoczynność tarczycy - euthyrox 75
    Problem z nasieniem - morfologia 3%, ruchliwość a+b = 18% Poprawa wyników po suplementacji : morfologia 7%, ruchliwość 24%

Wrzesień - Grudzień = CLO 1x1+ ovitrelle + duphaston
    21.12.2018r. - HSG jajowody drożne
    Styczeń - CLO 2x1
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ