Konsystencja ejakulatu
-
nick nieaktualnyWitajcie, mam z mężem jedno dziecko. Jesteśmy parą od wielu lat. Teraz staramy się o drugie dziecko (intensywnie od maja 2013 r.), ale z nieznanych przyczyn (jeszcze nieznanych, bo się diagnozujemy) nie udaje nam się spłodzić drugiego potomka. Natomiast ja sama zaobserwowałam w ciągu ostatniego roku zmianę w wyglądzie i konsystencji ejakulatu męża. Był dawniej raczej białawy, mleczny i dość gęsty, a teraz jest bardziej przeźroczysty i rzadki, szybko się upłynnia i "ucieka" po stosunku. Czy powinnam wysłać go na badania?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2013, 14:11
-
nick nieaktualnyKochana, ja ekspertem nie jestem, ale z tego co tu babeczki pisały to wyniki mogły się zmienić, więc na pewno wysłanie męża na badanie nasienia nie jest złym pomysłem Przynajmniej będziesz spokojniejsza - a to przy staraniach o dzidzię baaaaardzo ważne
Powodzenia życzęEstera lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnywiesz co kiedyś o tym czytałam, były nawet zdjęcia czy filmiki pokazane dotyczące właśnie konsystencji i koloru spermy i tego, co z tego wynika/moze wynikać. Wpisz "badanie nasienia" i wyskoczy Ci strona, które bodajże tak samo się nazywa - tam powinnaś znaleźć więcej informacji na ten temat.
Estera lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Wygląd ejakulatu jego barwa konsystencja itd moze się zmienić z wiekiem, wpływ na to maja np warunki w jakich sie zyje pracuje i nawet jedzenie ma na niego wpływ...
na badanie na pewno warto wysłać bo przynajmniej będziecie wiedzieć czy jest wszystko ok bo może się okazać ze wystarczy podawać witaminy zeby troche poprawić ejakulat albo moze się okazać ze jest wszystko u niego w pożądku i moze wtedy warto zaczać od badania hormonów u siebie... ale wszystko na spokojnie staracie sie dość krótko - wiem brzmi to dziwnie ale tak jest bo każdy lekarz zaczyna diagnostykę dopiero po roku nie udanych prób...
do tego wazne jest czy odstawiałaś przed staraniami tabletki anty bo one tez maja wpływ na cykl i nim organizm dojdzie do siebei też potrzeba czasu...
życzę powodzeniaEstera lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTak, łykam metforminę, dietka - chudnięcie i czekanie czy @ się unormuje. Gin. obserwuje, a jak nam stuknie pół roku starań to włączą stymulację.
Poszperałam w necie i chyba szarpniemy się na badanie nasienia za 120 zł - ponoć dokładniejsze, a ja już mam dosyć niewiedzy i czekania. No nic, chyba dziś mam gorszy dzień -
Estera wrote:Tak, łykam metforminę, dietka - chudnięcie i czekanie czy @ się unormuje. Gin. obserwuje, a jak nam stuknie pół roku starań to włączą stymulację.
Poszperałam w necie i chyba szarpniemy się na badanie nasienia za 120 zł - ponoć dokładniejsze, a ja już mam dosyć niewiedzy i czekania. No nic, chyba dziś mam gorszy dzień
badanie o którym mówisz to jest badanie wspomagane komputerowo i bada wszystkie parametry jest dość dokładne u Nas kosztuje 130 zł... trzymam kciuki i daj znać jak tam wyniki17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyIta wrote:Tak spotkałam się.
Nie groźne i nie mające wpływu na jakość nasienia.
Tu artykuł:
http://badanie-nasienia.pl/pl/pytania-pacjentow-odpowiedzi-ekspertow/fag-badania-nasienia/fag-cialka-zelatynowe/ -