X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Maca
Odpowiedz

Maca

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Jak to jest z ta macą? Dużo o niej czytałam na każdym temacie ktoś o niej wspomina. Mój m łyka tylko witaminy i myśle sobie ze moze kupię jeszcze ta macę.
    Wiem ze jest w tabletkach i w proszku. Jaka polecacie? I to ma taka nazwę maca? W aptece beda wiedzieć o co chodzi ? Czy jakoś dokładniej sie to nazywa?

• C Znajoma

Wysłany: 11 grudnia 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja kupiłam mace z internetu NaturaLine Maca 500mg - 250 tabletek mąż łyka razem z Androwitem zobaczymy jak będzie bo połyka dopiero 2 tydzień.Nie wiem czy jest w aptece ale na zamówienie na pewno dowiozą.To sie tak nazywa Maca.

Bunia
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki jak bede zamawiała androvit następnym razem to wezmę i macę :)

• zuu Debiutantka

Wysłany: 15 grudnia 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja zaczęłam łykać macę w proszku w tym cyklu od 5 dnia cyklu (1 łyżeczka dziennie), mam też monitoring cyklu. Owulacje miałam zawsze późną, no ale tym razem to jajeczka nie rosną, mają 13mm i 14mm, endometrium tylko 5,5 mm (w 21 dniu cyklu).
    Zobaczymy co dalej, prawdopodobnie jej odpowiednie zażywanie przez kobiety ma znaczenie tzn. niektóre dziewczyny powinny łykać tylko w II fazie, inne od początku cyklu.
    Dziś przyznam się mojemu gin., że to biorę, zobaczymy czy na USG coś się zmieniło, a nóż... ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wasi Mężczyźni lykaja po 3 tabletki po 300 mg dziennie czy po jednej?boje sie zeby nie przesadzić z suplementacja, bo jeszcze androvit plus i L karnityna...

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Dziewczyny czy Wasi Mężczyźni lykaja po 3 tabletki po 300 mg dziennie czy po jednej?boje sie zeby nie przesadzić z suplementacja, bo jeszcze androvit plus i L karnityna...

Mój łyka po 2 kapsułki - rano i wieczorem, ale ma też androvit, i l-karnitynę.

Badanie powtarzamy w lutym, ale muszę stwierdzić, że ma dużo większe możliwości na suplementach ;) czyli jakiś wpływ mają.. bardzo jestem ciekawa tych wyników.. aż się nie mogę doczekać.. właściwie musze zamówić mu nową macę i l-karnitynkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 22:55

ewka80 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tez ma androvit plus, l karnityne tez... A l karnityne ile razy dziennie, tez 2? W środę idziemy do androloga, zobaczymy co on poleci...

• Nadira Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj miał zalecane L karnitynę 2 razy w dawce 1000

kita lubi tę wiadomość

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadira wrote:
    Moj miał zalecane L karnitynę 2 razy w dawce 1000
    Mój też :) sama zleciłam:)

• zalenka Debiutantka

Wysłany: 24 stycznia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja z własnego doświadczenia polecam MACę. Po 3 miesiącach regularnego zażywania (2 razy dziennie po 1) ilość plemników z 6,5 mln/ml (oligospermia ciężka) zwiększyła się do ponad 19 mln/ml (norma!!). Mój mąż stosował MACA z firmy NOW FOODS. Teraz pracujemy nad żywotnością i ruchliwością... w marcu kolejne badania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2015, 18:17

kita lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wiadomość, gratulacje i owocnych starań:)

• Nadira Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy Maca nie zawiera dodatkowych witamin z grupy E C czy cynku. Pytam żeby nie przewitaminować chłopa:-)

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadira wrote:
    Dziewczyny, czy Maca nie zawiera dodatkowych witamin z grupy E C czy cynku. Pytam żeby nie przewitaminować chłopa:-)

Nie mogę teraz sprawdzić na naszej macy, bo mąż ją ze sobą zabrał za granicę. Z tego co czytała, to nie ma opcji żeby sama macę przedawkować. Ale z innymi suplementami to nie wiem.
    Mój ma taką:
    http://www.azmedica.pl/?ver=1&mainpage=produkt.php&idp=96

Bierze po 2 dziennie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2015, 10:43

• zalenka Debiutantka

Wysłany: 25 stycznia 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadira wrote:
    Są różne rodzaje macy - również takie z cynkiem i innymi witaminami. Ja zakupiłam mężowi na wszelki wypadek czystą macę, a resztę witamin przyjmuje w innych suplementach.

• zalenka Debiutantka

Wysłany: 31 stycznia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczko dawaj spokojnie po dwie! Na pewno będzie lepszy efekt. Ja jeszcze dokupiłam wczoraj Astragalusa (ponoć bardzo silny antyoksydant) w celu poprawy morfologii.

• siasiula13 Koleżanka

Wysłany: 2 lutego 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zalenka my mamy podobny problem. Ilość plemników 5ml, ruchliwość 18 % w czym tylko 16 % o poprawnej budowie. Od wczoraj M bierze androvit plus, l-karnitynę i dziś zakupilam macę. bardzo pocieszające te wasze wyniki :) Kochana a czym reperujecie żywotność i ruchliwość? My wizytę mamy dopiero za 2 tyg bo lekarz na urlopie może wtedy on coś konkretnego zaproponuje a tymczasem sami wspomagamy się witaminkami.

• zalenka Debiutantka

Wysłany: 6 lutego 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    16% to bardzo dobry wynik! My mamy tylko 5% przy normie 4%... Na ruchliwość i żywotność przyjmuje Profertil. Poza tym cały czas Maca, witamina e, witamina c, koenzym q10 (lub traganek, który ostatnio zakupiłam) i w marcu zrobimy kolejne badania. Zastanawiam się tylko czy obniżona ruchliwość może być wynikiem tego, że pierwsze badania były w normie (jeśli chodzi o ruchliwość), a mimo to zakupiłam mężowi l-karnitynę i zażywał ją codziennie. Teraz już l-karnitynę bierze tylko przed treningiem, czyli 3 razy w tygodniu (poza tym l-karnityna jest też w składzie Profertilu). Mam nadzieję, że Maca Wam pomoże, bo jak widzę reszta parametrów nie jest taka zła:D

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ