X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Mój początek przygody
Odpowiedz

Mój początek przygody

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Lukwow Nowa

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.

Zacznę może od początku.
    Byłem w związku z dziewczyną przez 7 lat, ale jakoś tak wyszło, że nigdy nie planowaliśmy dziecka. Relacja z czasem wygasła i rozstaliśmy się. Poznałem moja aktualna dziewczynę (ja mam 33 lata, ona 31) I temat dziecka wreszcie się pojawił. Nie mogę powiedzieć, że się o nie starszy bo relacja jest dość młoda. Ja stwierdziłem, że profilaktycznie zrobię sobie badanie nasienia. No i tutaj pojawił się problem, dzisiaj dostałem wyniki i tylko 1% plemników ma zgodna budowę. Temat jest jeszcze świeży, emocje za bardzo nie opadły. Chciałbym prosić o jakieś rady i po pierwsze to o interpelretscje reszty wyników. Czy zabrać się już za jakąś suplementacje czy na razie się wstrzymać i po prostu żyć :).

screenshot_20240415_182425_drive.jpg

Nie zastanawiając się za bardzo zamówiłem suplement supramen, mam zamiar go stosować przez minimum 2 miesiące i ponowić badanie.

Nie wiem też czy nie wybrałem kiepskiego okresu na wykonanie badania bo oststnio mam w życiu sporo stresów i schudłem jakieś 6kg do wagi 69. Uprawiam sporo sportu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2024, 20:51

• Lukwow Nowa

Wysłany: 21 kwietnia 2024, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś, coś?

• Galena Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia 2024, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie są dobre wyniki ale w przypadku panów po 1 badaniu nie trzeba się martwić. Sprawdź za 2-3 mce, czy jest poprawa. Jeśli kolejne wyniki będą dobre (ogólnie w normie) to nie na tematu. Jeśli nie zmienią się znacznie, rozglądajcie się za lekarzem.
    Partnerka może zrobić badanie AMH, żeby sprawdzić, czy musicie się spieszyć.
    Powodzenia 🍀

• Pan_Nikt Nowa

Wysłany: 25 kwietnia 2024, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suplementy (L-karnityna, Acetyl L-karnityna, kwas omega, kwas foliowy, witaminy D,C,E, L-arginina, PQQ, NAC, Q10), zarzucić używki, sport, spanie, i tak trzy miesiące minimum, 3-5 (różnie podają) wstrzemięźliwości przed badaniem i będzie lepiej. Jak wyżej, IMO wyniki słabe, ale do naprawy

• Lukwow Nowa

Wysłany: 27 kwietnia 2024, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedzi, na razie staram się trochę poprawić sposób odżywiania się. Sportu od zawsze uprawiam dość sporo, po 3 miesiącach ponowie badanie. Nie da się ukryć, że wyniki mocno mnie stresują.

• Lukwow Nowa

Wysłany: 7 maja 2024, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Napiszę tylko krótko bo jestem nadal w szoku.
    Dziewczynie spóźniał się okres o 3 dni. Zrobiła trzy testy i w każdym po dwie kreski.

Okazało się, że zaszła w ciąże dzień przed tym jak otrzymałem wyniki badania nasienia.
    Dzisiaj potwierdzimy u lekarza :)

Sikoreczkaaa, Pan_Nikt lubią tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ