Mój początek przygody
-
Witam.
Zacznę może od początku.
Byłem w związku z dziewczyną przez 7 lat, ale jakoś tak wyszło, że nigdy nie planowaliśmy dziecka. Relacja z czasem wygasła i rozstaliśmy się. Poznałem moja aktualna dziewczynę (ja mam 33 lata, ona 31) I temat dziecka wreszcie się pojawił. Nie mogę powiedzieć, że się o nie starszy bo relacja jest dość młoda. Ja stwierdziłem, że profilaktycznie zrobię sobie badanie nasienia. No i tutaj pojawił się problem, dzisiaj dostałem wyniki i tylko 1% plemników ma zgodna budowę. Temat jest jeszcze świeży, emocje za bardzo nie opadły. Chciałbym prosić o jakieś rady i po pierwsze to o interpelretscje reszty wyników. Czy zabrać się już za jakąś suplementacje czy na razie się wstrzymać i po prostu żyć.
Nie zastanawiając się za bardzo zamówiłem suplement supramen, mam zamiar go stosować przez minimum 2 miesiące i ponowić badanie.
Nie wiem też czy nie wybrałem kiepskiego okresu na wykonanie badania bo oststnio mam w życiu sporo stresów i schudłem jakieś 6kg do wagi 69. Uprawiam sporo sportu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2024, 20:51
-
To nie są dobre wyniki ale w przypadku panów po 1 badaniu nie trzeba się martwić. Sprawdź za 2-3 mce, czy jest poprawa. Jeśli kolejne wyniki będą dobre (ogólnie w normie) to nie na tematu. Jeśli nie zmienią się znacznie, rozglądajcie się za lekarzem.
Partnerka może zrobić badanie AMH, żeby sprawdzić, czy musicie się spieszyć.
Powodzenia 🍀 -
Suplementy (L-karnityna, Acetyl L-karnityna, kwas omega, kwas foliowy, witaminy D,C,E, L-arginina, PQQ, NAC, Q10), zarzucić używki, sport, spanie, i tak trzy miesiące minimum, 3-5 (różnie podają) wstrzemięźliwości przed badaniem i będzie lepiej. Jak wyżej, IMO wyniki słabe, ale do naprawy
-
Hej,
Napiszę tylko krótko bo jestem nadal w szoku.
Dziewczynie spóźniał się okres o 3 dni. Zrobiła trzy testy i w każdym po dwie kreski.
Okazało się, że zaszła w ciąże dzień przed tym jak otrzymałem wyniki badania nasienia.
Dzisiaj potwierdzimy u lekarzaSikoreczkaaa, Pan_Nikt lubią tę wiadomość
-