X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Morfologia krwi a nasienie
Odpowiedz

Morfologia krwi a nasienie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moze sie orientujecie, czy wynik morfologi krwi ma wplyw na jakosc nasienia? Bo moj niedawno robil badania i srednio mu one wyszly. Badanie nasienia nie robil jeszcze, ale nie wiem czy to ma duzy wplyw na jakosc plemnikow?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poza norma wyszly mu:
    NEUT% 39,8 % [45-70]
    MSD% 16,1 % [2-10]
    HGB 16,2 G/DL [12-16]
    MCHC 35,5 G/DL [30-35]

ROZMAZ MIKROSKOPOWY;
    SEGMENTY 40%
    EOZYNOFILE 4%
    LIMFOCYTY 56 %

• Fedra Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie znam się na morfologi ale prawda jest jeśli coś z nią jest nie tak czy z badaniem moczu co moze być informacją o jakieś infekcji czy stanie zapalnym w organiźmie to tak może mieć to wpływ na wyniki z nasienia

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziejuje ci, niedlugo moj bedzie szedl do lekarza, to sie dowiemy wiecej, ale zaczynam sie martwic ;(

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ