Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Nabłonki płaskie i granulocyty w nasieniu
Odpowiedz

Nabłonki płaskie i granulocyty w nasieniu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ligiaa Nowa

Wysłany: 5 lipca 2024, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

mój mąż zrobił badanie nasienia, wykryto liczne nabłonki płaskie i pojedyncze granulocyty.

Wiecie co to może oznaczać? Czy może mieć to znaczący wpływ na jakość plemników i zajście w ciążę?
    W moczu nie wykryto leukocytów.

Niestety nie znalazłam pogłębionych informacji na ten temat, więc będę wdzięczna za pomoc <3

• Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2024, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ligiaa wrote:
    Hej,

mój mąż zrobił badanie nasienia, wykryto liczne nabłonki płaskie i pojedyncze granulocyty.

Wiecie co to może oznaczać? Czy może mieć to znaczący wpływ na jakość plemników i zajście w ciążę?
    W moczu nie wykryto leukocytów.

Niestety nie znalazłam pogłębionych informacji na ten temat, więc będę wdzięczna za pomoc <3

Robiliście posiew nasienia? Może jakaś infekcja?

Starania od 06.2022

👦
    ciężka oligospermia - brak przyczyny 🔴 hormony, genetyka,usg OK.
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    cykle regularne 27 dni potwierdzone owulacje, niski progesteron 7dpo
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
    I INV 10 komórek ➡️ 3 ❄️4BA 2x2BB

Transfer 4BA 💚
    6dpt beta 35 prog 29
    8dpt beta 112 prog 35,5
    12dpt Beta 513 prog 36,7

Sanco - zdrowy chłopczyk
    👶🏻🧸♂️ 💙

18.11 6,8 cm akrobaty 🏋‍♂️
    28.01 600g cudu 🧸
    15.04 2200 g misia 🐻

🍀🍀🍀🍀

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ