X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Nabłonki płaskie i granulocyty w nasieniu
Odpowiedz

Nabłonki płaskie i granulocyty w nasieniu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ligiaa Nowa

Wysłany: 5 lipca 2024, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

mój mąż zrobił badanie nasienia, wykryto liczne nabłonki płaskie i pojedyncze granulocyty.

Wiecie co to może oznaczać? Czy może mieć to znaczący wpływ na jakość plemników i zajście w ciążę?
    W moczu nie wykryto leukocytów.

Niestety nie znalazłam pogłębionych informacji na ten temat, więc będę wdzięczna za pomoc <3

• Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2024, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ligiaa wrote:
    Hej,

mój mąż zrobił badanie nasienia, wykryto liczne nabłonki płaskie i pojedyncze granulocyty.

Wiecie co to może oznaczać? Czy może mieć to znaczący wpływ na jakość plemników i zajście w ciążę?
    W moczu nie wykryto leukocytów.

Niestety nie znalazłam pogłębionych informacji na ten temat, więc będę wdzięczna za pomoc <3

Robiliście posiew nasienia? Może jakaś infekcja?

Starania od 06.2022

👦
    ciężka oligospermia - brak przyczyny 🔴 hormony, genetyka,usg OK.
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    cykle regularne 27 dni potwierdzone owulacje, niski progesteron 7dpo
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
    I INV 10 komórek ➡️ 3 ❄️4BA 2x2BB

Transfer 4BA 💚
    6dpt beta 35 prog 29
    8dpt beta 112 prog 35,5
    12dpt Beta 513 prog 36,7

Sanco - zdrowy chłopczyk
    👶🏻🧸♂️ 💙

18.11 6,8 cm akrobaty 🏋‍♂️

🍀🍀🍀🍀

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ