X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Nadmiar estradiolu i silny niedobór testosteronu po clo
Odpowiedz

Nadmiar estradiolu i silny niedobór testosteronu po clo

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • karolkowa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem załamana. Mój mąż od stycznia brał Clostilbegyt (Androlog mu kazał żeby podnieść delikatnie FSH, reszta wyników z krwi była ok). Teraz robiliśmy kontrolne badania i jestem przerażona!! FSH bardzo delikatnie podrosło, ale estradiol jest ponad normę 78 [20 - 47], a testosteronu jest garstka 6,47 [175 - 781] !! Lekarza mamy dopiero 11 czerwca. Już teraz na pewno mąż nie będzie brał tego leku ale co dalej?? Brać coś na własną rękę?? Chodzi mi oczywiście o jakieś zioła a nie leki. Kurcze, mieliśmy teraz w poniedziałek podejść do inseminacji i nie wiem czy jest sens, czy teraz po tym leku są jakieś plemniki w ogóle ;/ ;/

09.2018 - ICSI , 22 oocyty - mamy 6 blastocyst: 4AA, 4BA, 3AA, 3BA, 3BB, jedna wczesna blastka
    07.08.2019 - 4 crio ❄ 3BA + scratching + Accofil = Oliwia <3
    Zaczynamy kolejne starania
  • karolkowa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt nic?

09.2018 - ICSI , 22 oocyty - mamy 6 blastocyst: 4AA, 4BA, 3AA, 3BA, 3BB, jedna wczesna blastka
    07.08.2019 - 4 crio ❄ 3BA + scratching + Accofil = Oliwia <3
    Zaczynamy kolejne starania
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ