X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Oligospermia
Odpowiedz

Oligospermia

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Esperanza05 Autorytet

Wysłany: 9 września 2021, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, nie mogłam znaleść osobnego wątku na ten temat więc zakładam nowy. Czy są tu osoby które mierzyły się z taką diagnozą i zaszły w ciążę naturalnie? Co Wam pomogło? Jakieś suplementy/dieta?
    Jeśli chodzi o diagnostykę to co warto sprawdzić poza wizytą u androloga? Nasz adrolog stwierdził tylko żeby powtórzyć badanie plus dużo cynku, selenu i chromu ale tylko i wyłącznie z diety. Plus badania na hormony. Wydaje mi się to trochę mało.
    Wyniki nasienia: 19 mln całkowita ilość, 9,5mln/ ml i morfologia 4%. Reszta wyników ok.
    Z góry dzięki za wszelkie podpowiedzi :)

👱‍♀️AMH 1,46 (07.2021), FSH 16,5
    cykle: 25-27 dni, owulacje
    kariotyp ✅
    Frax ✅
    przeciwciała przeciwjajnikowe ✅
    Homocysteina: 6,84 ✅
    mutacje: MTHFR_C677/PAI-1 4G hetero

👱
    kariotyp ✅
    MSOME ❌ I- 0%, II- 4%
    SCD✅
    FSH ⬇
    testosteron✅
  • Noheart93 Przyjaciółka

Wysłany: 19 lipca 2024, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedyś zakładałam, zobacz sobie :)
    Maz też zaawansowaną oligospermie ma.
    Jestem w ciąży. Naturalnej :)

https://ovufriend.pl/forum/meskie-sprawy/oligospermia-dieta-i-suplementy,28501.html

Syn z 3 cyklu. - 07.21 <3

2021 rok:
    10.21- bezskuteczne Starania o rodzeństwo

2022 rok:
    07.22 PCOS⛔-leczenie clo, ovitrelle - są piękne owulacje ✅

2023 rok:
    02.23 koncentracja plemnikow 0.7mln 😭
    03.23 Drożność jajowodów, ok✅
    20.04.23 upragnione 2‼️ kreski - CUD naturalny!
    22.04 beta 160
    24.04 beta 327 (przyrost 104%)
    27.04 - koncentracja 1.4mln
    06.05 - 6t3d jest bicie ❤️
    24.06- 13+5tc prawdopodobnie dziewczynka 🩷
    25+5 wylądowałam w szpitalu ze względu na nadciśnienie. Strach i nadzieja, że jeszcze wytrzymamy....

15.10.2024 Anielka 29+4tc
    Nagle cięcie, nie znamy powodu. 🙏🙏🙏
    preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ