X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Posiew nasienia, badania przed wizytą u androloga
Odpowiedz

Posiew nasienia, badania przed wizytą u androloga

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Izi Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć,
    zrobiliśmy posiew w diagnostyce - zastanawiam się bo w wynikach jest posiew nasienia (badanie bakt.) czy osobno sprawdza się grzyby czy jest to już ujęte i jakie zrobić jeszcze ewentualnie badania przed wizytą u androloga oprócz hormonów, usg, posiewu.

♥ staraczka z 2021 - córka '22, wracam do starań
    ♥ ja - niedawno stwierdzona adenomioza
    ♥ mąż stwierdzona przy poprzednich staraniach teratozoospermia, powtórka badań w 2025

♥11.08.21 beta 137,70 - 13.08.21 beta 446,20. Poród 04.2022

♥ 31.12 II beta 52.64. 02.01 beta 203.32 04.01 beta 584.08

preg.png
  • Annie13 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izi w Diagnostyce maja posiew bakteriologiczny (bakterie tlenowe) osobno maja mykologiczny (grzyby). W Diagnostyce, w której my robiliśmy nie ma posiewu na bakterie beztlenowe.
    Można jeszcze zrobić posiew na mycoplasme i ureaplasme.

Izi lubi tę wiadomość

'92 👩
    czekamy na pierwsze 👶🏻 🏳 🏳 🏳

"wszystko to co mam to ta nadzieja, że życie mnie poskleja..."
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ