X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Problemy z libido podczas starań o dziecko – proszę o radę
Odpowiedz

Problemy z libido podczas starań o dziecko – proszę o radę

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • MarcinW1114 Nowa

Wysłany: 13 stycznia, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, jestem nowy na forum i chciałbym zapytać o Wasze doświadczenia.
    Mam 35 lat, razem z żoną mamy jedno dziecko, ale od ponad 1,5 roku staramy się o kolejne. Niestety do tej pory bezskutecznie – mieliśmy jedno poronienie.

Główny problem dotyczy mojego libido. Czytam na różnych wątkach, że w okresie płodnym pary często współżyją codziennie. U nas wygląda to inaczej – w najlepszym wypadku 2 razy, z przerwą jednego dnia, co wynika głównie z moich ograniczeń. Żona jest tym bardzo sfrustrowana, zwłaszcza że jej ginekolog sugeruje, że przy takiej częstotliwości trudno mówić o prawdziwych staraniach.

Poza staraniami nasze życie intymne było dla nas w porządku – jedno zbliżenie w tygodniu (4-5 razy w miesiącu). Teraz żona bardzo naciska, abyśmy mogli te 4-5 razy „skumulować” do jednego tygodnia, ale ja nie jestem w stanie.

Próbowałem już różnych suplementów na libido i brałem Clostilbegyt na podniesienie testosteronu. Poziom testosteronu po terapii jest bardzo wysoki (ponad 1000 ng/dl), a mimo to sytuacja się nie zmienia. Byłem u androloga, ale i on rozłożył ręce.

Czy ktoś z Was miał podobne problemy? Jak sobie z tym poradziliście? Będę wdzięczny za wszelkie porady lub podzielenie się własnymi doświadczeniami.

MoniaB lubi tę wiadomość

• Janina b Znajoma

Wysłany: 17 stycznia, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem powinniście współżyć tak co 3 dni bez względu na fazę cyklu, ja tak współczułam i po 2 miesiącach zaszłam w ciążę, wcześniej przy codziennym współżyciu nie było zapłodnienia a poza tym byłam trochę zmęczona i wydaje się że nasienia było mało, stąd kłopoty, mąż sprawdzał przez masturbację i jest duża różnica w ilości spermy między 1 dniem a 3 dniami, powodzenia

MoniaB lubi tę wiadomość

• Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Przede wszystkim, skoro staracie się już od 1,5 roku, czy wykonywaliście badanie nasienia lub bardziej szczegółową diagnostykę? Problem może leżeć gdzie indziej niż w częstotliwości współżycia. Stosunki co 2 dni w okresie okołowulacyjnym powinny wystarczyć, aby osiągnąć cel. Jeśli jednak ciąża się nie pojawia, warto zastanowić się, gdzie może tkwić przyczyna – zarówno u Ciebie, jak i u partnerki. 🤔

17. cykl starań o 1. dziecko 👶🏻❤️

🐯 Ona, 28 lat – PCOS, AMH 6,94

🦁 On, 26 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa:
    🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
    🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
    ⚠️ Ruchliwość: A+B = 6% → 11,5% 🐢
    ⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
    ⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉
    ⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷‍♀️
    ⚠️ HBA: 43%

__
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ