X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Problemy z libido podczas starań o dziecko – proszę o radę
Odpowiedz

Problemy z libido podczas starań o dziecko – proszę o radę

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • MarcinW1114 Nowa

Wysłany: 13 stycznia, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, jestem nowy na forum i chciałbym zapytać o Wasze doświadczenia.
    Mam 35 lat, razem z żoną mamy jedno dziecko, ale od ponad 1,5 roku staramy się o kolejne. Niestety do tej pory bezskutecznie – mieliśmy jedno poronienie.

Główny problem dotyczy mojego libido. Czytam na różnych wątkach, że w okresie płodnym pary często współżyją codziennie. U nas wygląda to inaczej – w najlepszym wypadku 2 razy, z przerwą jednego dnia, co wynika głównie z moich ograniczeń. Żona jest tym bardzo sfrustrowana, zwłaszcza że jej ginekolog sugeruje, że przy takiej częstotliwości trudno mówić o prawdziwych staraniach.

Poza staraniami nasze życie intymne było dla nas w porządku – jedno zbliżenie w tygodniu (4-5 razy w miesiącu). Teraz żona bardzo naciska, abyśmy mogli te 4-5 razy „skumulować” do jednego tygodnia, ale ja nie jestem w stanie.

Próbowałem już różnych suplementów na libido i brałem Clostilbegyt na podniesienie testosteronu. Poziom testosteronu po terapii jest bardzo wysoki (ponad 1000 ng/dl), a mimo to sytuacja się nie zmienia. Byłem u androloga, ale i on rozłożył ręce.

Czy ktoś z Was miał podobne problemy? Jak sobie z tym poradziliście? Będę wdzięczny za wszelkie porady lub podzielenie się własnymi doświadczeniami.

MoniaB lubi tę wiadomość

• Janina b Znajoma

Wysłany: 17 stycznia, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem powinniście współżyć tak co 3 dni bez względu na fazę cyklu, ja tak współczułam i po 2 miesiącach zaszłam w ciążę, wcześniej przy codziennym współżyciu nie było zapłodnienia a poza tym byłam trochę zmęczona i wydaje się że nasienia było mało, stąd kłopoty, mąż sprawdzał przez masturbację i jest duża różnica w ilości spermy między 1 dniem a 3 dniami, powodzenia

MoniaB lubi tę wiadomość

• Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Przede wszystkim, skoro staracie się już od 1,5 roku, czy wykonywaliście badanie nasienia lub bardziej szczegółową diagnostykę? Problem może leżeć gdzie indziej niż w częstotliwości współżycia. Stosunki co 2 dni w okresie okołowulacyjnym powinny wystarczyć, aby osiągnąć cel. Jeśli jednak ciąża się nie pojawia, warto zastanowić się, gdzie może tkwić przyczyna – zarówno u Ciebie, jak i u partnerki. 🤔

18. cykl starań o 1. bąbelka 🫧
    🔜 17.07 badanie drożności
    🔜 14.08 badanie pod kątem endometriozy
    🔜 25.08 wizyta w klinice

🐯 Ona, 29 lat – PCOS, AMH 6,94, MUCH ✔️

🦁 On, 27 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa:
    🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
    🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
    ⚠️ Ruchliwość: A= 1,08% → 0,29% 😭 B = 5,41 → 11,17%, A+B = 6% → 11,5% 🐢
    ⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
    ⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉 🥲
    ⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷‍♀️ 🥲
    ⚠️ HBA: 43% 🥲

__
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • marcelnowicki Debiutantka

Wysłany: 11 czerwca, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może ten prosent 600 kolego ?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ