X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Problemy z libido podczas starań o dziecko – proszę o radę
Odpowiedz

Problemy z libido podczas starań o dziecko – proszę o radę

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • MarcinW1114 Nowa

Wysłany: 13 stycznia, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, jestem nowy na forum i chciałbym zapytać o Wasze doświadczenia.
    Mam 35 lat, razem z żoną mamy jedno dziecko, ale od ponad 1,5 roku staramy się o kolejne. Niestety do tej pory bezskutecznie – mieliśmy jedno poronienie.

Główny problem dotyczy mojego libido. Czytam na różnych wątkach, że w okresie płodnym pary często współżyją codziennie. U nas wygląda to inaczej – w najlepszym wypadku 2 razy, z przerwą jednego dnia, co wynika głównie z moich ograniczeń. Żona jest tym bardzo sfrustrowana, zwłaszcza że jej ginekolog sugeruje, że przy takiej częstotliwości trudno mówić o prawdziwych staraniach.

Poza staraniami nasze życie intymne było dla nas w porządku – jedno zbliżenie w tygodniu (4-5 razy w miesiącu). Teraz żona bardzo naciska, abyśmy mogli te 4-5 razy „skumulować” do jednego tygodnia, ale ja nie jestem w stanie.

Próbowałem już różnych suplementów na libido i brałem Clostilbegyt na podniesienie testosteronu. Poziom testosteronu po terapii jest bardzo wysoki (ponad 1000 ng/dl), a mimo to sytuacja się nie zmienia. Byłem u androloga, ale i on rozłożył ręce.

Czy ktoś z Was miał podobne problemy? Jak sobie z tym poradziliście? Będę wdzięczny za wszelkie porady lub podzielenie się własnymi doświadczeniami.

• Janina b Znajoma

Wysłany: 17 stycznia, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem powinniście współżyć tak co 3 dni bez względu na fazę cyklu, ja tak współczułam i po 2 miesiącach zaszłam w ciążę, wcześniej przy codziennym współżyciu nie było zapłodnienia a poza tym byłam trochę zmęczona i wydaje się że nasienia było mało, stąd kłopoty, mąż sprawdzał przez masturbację i jest duża różnica w ilości spermy między 1 dniem a 3 dniami, powodzenia

• Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Przede wszystkim, skoro staracie się już od 1,5 roku, czy wykonywaliście badanie nasienia lub bardziej szczegółową diagnostykę? Problem może leżeć gdzie indziej niż w częstotliwości współżycia. Stosunki co 2 dni w okresie okołowulacyjnym powinny wystarczyć, aby osiągnąć cel. Jeśli jednak ciąża się nie pojawia, warto zastanowić się, gdzie może tkwić przyczyna – zarówno u Ciebie, jak i u partnerki. 🤔

13 cykl starań, a my wciąż nie tracimy wiary na przyjście naszego maluszka! Rozświetlij nasz dom perełko.👶🏻❤️

Nasza rzeczywistość:
    💃🏻 28, PCO/PCOS? AMH 6,94 🤔
    🕺🏻 26, słabe parametry nasienia:
    ✖️Ilość: 25 mln (11,09 mln/ml)
    ✖️Morfologia: 2%
    ✖️Ruchliwość: A=1% 😭, A+B=6%, A+B+C=17%
    ✖️HBA: 43%

Zmieniamy nawyki, suplementujemy się, walczymy o poprawę wyników 💊🥗🏃🏼 Kolejne badania 3 marca!
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥

3137b0d004a89a0cd0e71a9a882d6f8c.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ