Problemy z libido podczas starań o dziecko – proszę o radę
-
Cześć, jestem nowy na forum i chciałbym zapytać o Wasze doświadczenia.
Mam 35 lat, razem z żoną mamy jedno dziecko, ale od ponad 1,5 roku staramy się o kolejne. Niestety do tej pory bezskutecznie – mieliśmy jedno poronienie.
Główny problem dotyczy mojego libido. Czytam na różnych wątkach, że w okresie płodnym pary często współżyją codziennie. U nas wygląda to inaczej – w najlepszym wypadku 2 razy, z przerwą jednego dnia, co wynika głównie z moich ograniczeń. Żona jest tym bardzo sfrustrowana, zwłaszcza że jej ginekolog sugeruje, że przy takiej częstotliwości trudno mówić o prawdziwych staraniach.
Poza staraniami nasze życie intymne było dla nas w porządku – jedno zbliżenie w tygodniu (4-5 razy w miesiącu). Teraz żona bardzo naciska, abyśmy mogli te 4-5 razy „skumulować” do jednego tygodnia, ale ja nie jestem w stanie.
Próbowałem już różnych suplementów na libido i brałem Clostilbegyt na podniesienie testosteronu. Poziom testosteronu po terapii jest bardzo wysoki (ponad 1000 ng/dl), a mimo to sytuacja się nie zmienia. Byłem u androloga, ale i on rozłożył ręce.
Czy ktoś z Was miał podobne problemy? Jak sobie z tym poradziliście? Będę wdzięczny za wszelkie porady lub podzielenie się własnymi doświadczeniami.
MoniaB lubi tę wiadomość
-
Moim zdaniem powinniście współżyć tak co 3 dni bez względu na fazę cyklu, ja tak współczułam i po 2 miesiącach zaszłam w ciążę, wcześniej przy codziennym współżyciu nie było zapłodnienia a poza tym byłam trochę zmęczona i wydaje się że nasienia było mało, stąd kłopoty, mąż sprawdzał przez masturbację i jest duża różnica w ilości spermy między 1 dniem a 3 dniami, powodzenia
MoniaB lubi tę wiadomość
-
Hej! Przede wszystkim, skoro staracie się już od 1,5 roku, czy wykonywaliście badanie nasienia lub bardziej szczegółową diagnostykę? Problem może leżeć gdzie indziej niż w częstotliwości współżycia. Stosunki co 2 dni w okresie okołowulacyjnym powinny wystarczyć, aby osiągnąć cel. Jeśli jednak ciąża się nie pojawia, warto zastanowić się, gdzie może tkwić przyczyna – zarówno u Ciebie, jak i u partnerki. 🤔Starania o pierwsze od 01.24 🤍🤰🏻
Rest 😴😴😴
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Marcin nie jesteś w tym sam ... mi przez te robienie dzieci to też seks obrzydł. Nie jesteśmy maszynami
Wg lekarzy współżycie 2-3 razy w tyg jest jak najbardziej ok. Za często też nie można (musisz mieć przynajmniej 2 dni na regenerację robaków, więc w okresie płodnym kobiety co 2 dzień będzie OK). Niech kobita pilnuje dni płodnych i działajcie. Przyjemności 0 ale jak trzeba to trzeba
Z takim testosteronem na poziomie 1000 to sobie biedy narobisz i plemniki popsujesz. 600-700 ng/dl jest wystarczające. Jak masz koło 1000 to jest problem z wzwodem, libidem i jakością robaków.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września, 22:24
-
Brak83 wrote:Marcin nie jesteś w tym sam ... mi przez te robienie dzieci to też seks obrzydł. Nie jesteśmy maszynami
Wg lekarzy współżycie 2-3 razy w tyg jest jak najbardziej ok. Za często też nie można (musisz mieć przynajmniej 2 dni na regenerację robaków, więc w okresie płodnym kobiety co 2 dzień będzie OK). Niech kobita pilnuje dni płodnych i działajcie. Przyjemności 0 ale jak trzeba to trzeba
Z takim testosteronem na poziomie 1000 to sobie biedy narobisz i plemniki popsujesz. 600-700 ng/dl jest wystarczające. Jak masz koło 1000 to jest problem z wzwodem, libidem i jakością robaków.K 👩&L👨
33&37
——————————————————
Ja:
B12: maj: 413 | czerwiec: 523 | sierpień : 701
D3: maj: 37,6 | czerwiec: 42,9 | sierpień: 85,7
Ferrytyna: maj:16,9 | czerwiec: 44,2 | sierpień: 55,7
Kwas foliowy: maj: 6,53 | czerwiec: 12,2 | sierpień : 14,1
2dc
FSH: czerwiec: 5,55 |
LH: czerwiec: 5,3 |
TSH: maj: 1,96 | czerwiec: 2,3 |sierpien: 1,7 | wrzesień: 1,3
FT4: czerwiec: 1,29 (0,92-1,68) | wrzesień : 1,41