SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Problemy z libido podczas starań o dziecko – proszę o radę
Odpowiedz

Problemy z libido podczas starań o dziecko – proszę o radę

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • MarcinW1114 Nowa

Wysłany: 13 stycznia 2025, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, jestem nowy na forum i chciałbym zapytać o Wasze doświadczenia.
    Mam 35 lat, razem z żoną mamy jedno dziecko, ale od ponad 1,5 roku staramy się o kolejne. Niestety do tej pory bezskutecznie – mieliśmy jedno poronienie.

Główny problem dotyczy mojego libido. Czytam na różnych wątkach, że w okresie płodnym pary często współżyją codziennie. U nas wygląda to inaczej – w najlepszym wypadku 2 razy, z przerwą jednego dnia, co wynika głównie z moich ograniczeń. Żona jest tym bardzo sfrustrowana, zwłaszcza że jej ginekolog sugeruje, że przy takiej częstotliwości trudno mówić o prawdziwych staraniach.

Poza staraniami nasze życie intymne było dla nas w porządku – jedno zbliżenie w tygodniu (4-5 razy w miesiącu). Teraz żona bardzo naciska, abyśmy mogli te 4-5 razy „skumulować” do jednego tygodnia, ale ja nie jestem w stanie.

Próbowałem już różnych suplementów na libido i brałem Clostilbegyt na podniesienie testosteronu. Poziom testosteronu po terapii jest bardzo wysoki (ponad 1000 ng/dl), a mimo to sytuacja się nie zmienia. Byłem u androloga, ale i on rozłożył ręce.

Czy ktoś z Was miał podobne problemy? Jak sobie z tym poradziliście? Będę wdzięczny za wszelkie porady lub podzielenie się własnymi doświadczeniami.

MoniaB lubi tę wiadomość

• Janina b Znajoma

Wysłany: 17 stycznia 2025, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem powinniście współżyć tak co 3 dni bez względu na fazę cyklu, ja tak współczułam i po 2 miesiącach zaszłam w ciążę, wcześniej przy codziennym współżyciu nie było zapłodnienia a poza tym byłam trochę zmęczona i wydaje się że nasienia było mało, stąd kłopoty, mąż sprawdzał przez masturbację i jest duża różnica w ilości spermy między 1 dniem a 3 dniami, powodzenia

MoniaB lubi tę wiadomość

• Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2025, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Przede wszystkim, skoro staracie się już od 1,5 roku, czy wykonywaliście badanie nasienia lub bardziej szczegółową diagnostykę? Problem może leżeć gdzie indziej niż w częstotliwości współżycia. Stosunki co 2 dni w okresie okołowulacyjnym powinny wystarczyć, aby osiągnąć cel. Jeśli jednak ciąża się nie pojawia, warto zastanowić się, gdzie może tkwić przyczyna – zarówno u Ciebie, jak i u partnerki. 🤔

24 cs 🥹
    🙋🏻‍♀️Endometrioza & adenomioza & PCOS & IO
    🙎🏼‍♂️Znacznie obniżone parametry & IO
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • marcelnowicki Debiutantka

Wysłany: 11 czerwca 2025, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może ten prosent 600 kolego ?

• avelaa Debiutantka

Wysłany: 19 sierpnia 2025, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K... i znów spam. Co wchodzę w post o libido to taki spam. Ach.

burza lubi tę wiadomość

• burza Koleżanka

Wysłany: 19 sierpnia 2025, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcelnowicki wrote:
    może ten prosent 600 kolego ?

zapraszam wypierda*** z tym syfem o nieznanym składzie !!!

• Brak83 Debiutantka

Wysłany: 29 września 2025, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcin nie jesteś w tym sam ... mi przez te robienie dzieci to też seks obrzydł. Nie jesteśmy maszynami :) Wg lekarzy współżycie 2-3 razy w tyg jest jak najbardziej ok. Za często też nie można (musisz mieć przynajmniej 2 dni na regenerację robaków, więc w okresie płodnym kobiety co 2 dzień będzie OK). Niech kobita pilnuje dni płodnych i działajcie. Przyjemności 0 ale jak trzeba to trzeba :)

Z takim testosteronem na poziomie 1000 to sobie biedy narobisz i plemniki popsujesz. 600-700 ng/dl jest wystarczające. Jak masz koło 1000 to jest problem z wzwodem, libidem i jakością robaków.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2025, 22:24

• Klaudia k Autorytet

Wysłany: 30 września 2025, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brak83 wrote:
    Marcin nie jesteś w tym sam ... mi przez te robienie dzieci to też seks obrzydł. Nie jesteśmy maszynami :) Wg lekarzy współżycie 2-3 razy w tyg jest jak najbardziej ok. Za często też nie można (musisz mieć przynajmniej 2 dni na regenerację robaków, więc w okresie płodnym kobiety co 2 dzień będzie OK). Niech kobita pilnuje dni płodnych i działajcie. Przyjemności 0 ale jak trzeba to trzeba :)

Z takim testosteronem na poziomie 1000 to sobie biedy narobisz i plemniki popsujesz. 600-700 ng/dl jest wystarczające. Jak masz koło 1000 to jest problem z wzwodem, libidem i jakością robaków.
    Kurcze mój ma to samo. Wydaje mi się że po prostu spina się, bo wie że trzeba a potem nie wychodzi. Z drugiej strony ma problemy ze wzwodem i chyba się boi, ze nie wyjdzie to woli nie inicjować. Podejrzewałam go o niski testosteron ale o dziwo ma ponad 600 więc to nie ten problem, tarczyca też jak najbardziej ok. To chyba w głowie tkwi największy problem.

K 👩&L👨
    Ja:
    B12: maj: 413 | czerwiec: 523 | sierpień : 701|grudzien: 802
    D3: maj: 37,6 | czerwiec: 42,9 | sierpień: 85,7|grudzien: 60
    Ferrytyna: maj:16,9 | czerwiec: 44,2 | sierpień: 55,7
    Kwas foliowy: maj: 6,53 | czerwiec: 12,2 | sierpień : 14,1| grudzień: 30
    2dc
    FSH: czerwiec: 5,55 |
    LH: czerwiec: 5,3 |
    TSH: maj: 1,96 | czerwiec: 2,3 |sierpien: 1,7 | wrzesień: 1,3| grudzień: 1,97
    FT4: czerwiec: 1,29 (0,92-1,68) | wrzesień : 1,41
    FT3: czerwiec: 3,28 (2-4,4)| wrzesień: 3,52
    A-tpo:10 (0-34) | wrzesień <9
    A-tg: 19,2 (0-115) | wrzesień: 13,5
    Testosteron: czerwiec : 43 (8,4-48,1)
    SHBG: czerwiec: 55,7 (32,4-128)
    Insulina: czerwiec: 9,8 (2,6-24,9)
    Glukoza: czerwiec: 88 (70-99)
    AMH: 46,9[6,56]( brak objawów PCos)

18.11.2025 poronienie chybione, łyżeczkowanie 🪽❤️‍🩹
    „Kiedy wydaje się, że wszystko się skończyło, wtedy dopiero wszystko się zaczyna”
    5.01.26 beta 31
    7.01.26 beta 84
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ