proszę pomóżcie jestem załamana
-
nick nieaktualnyPh -7,8 norm 7,8
Lepkośc ++
Aglutynacja brak
Koncentracja-4,92 norm powyżej 15mln
Liczba plemników-14,77 norm powyżej 39 mln
Koncentracja komórek okrągły 0,2 norm poniżej mln
Ruch szybki postepowy typ a 0 norm powyżej 25%
Ruch postepowy pr a+b 4 norm powyżej 32%
Plemniki hyperaktywne 0
Plemniki ruchome 12,8% norm powyżej 40%
Żywotność 42% norm 58%
Prawidłowa Budowa 2% norma 4%
Z nieprawidlowa główka 84%
Z nieprawidlowa wstawka 4%
Z nieprawidlowa witka 10%
Uwagi
Zliczono 5 plemnikow o ruchu a i b
Czy to koniec marzeń?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 08:58
Ania_84 lubi tę wiadomość
-
Ania po pierwsze nie koniec marzan my nie mamy wogole plemnikow a walczymy bo mamy 57% szans na znalezienie plemnikow w biopsji
wy macie plemniki ..
teraz udajcie sie od razu do androloga.. on zrobi USG jader,ewentualnie wy albo on zrbi posew nasienia na bakterie,
zrobcie tez hormony takie jak FSH, LH, Prolaktyna, Testosteron.estradiol - u meza.. oraz TSH .przed wizyta zeby miec juz je gotowe
zrob sama wywiad z mezem czy ostatnio nic go nie bolalo..np jadro..niech sprawdzi czy nei ma przegrzanych jader jak polozy sie spac.. wystarczy je dotknac ..powinny byc chlodniejsze..
czy niemial temp ostatnio.. ni epil duzo % nie byl na jakiejs saunie .. -
a pozatym zaszłas 2 razy w ciaze..wiec spokojnie tzn ze da sie... tylko trzeba popracowac roche suplementami
yle ze nierpawidlowe plemniki moga ale nie musza prowadzic do zlego podialu .. a tym samym do poronien.. -
nick nieaktualny
-
Z tego co zauważyłam to na ilość bardzo dobrze działa androvit lub drozszy profertil na lepkość wit c wiec spojojnie choc ja bym zrobiła usg i np tsh przynajmniej usg czy nie ma żylaków i czy nasieniowody sa drozne
-
Ania1986, wszystkie parametry da się poprawić, akurat morfologię chyba najciężej (choć nam w pierwszym badaniu wyszła 1,67%, a w kolejnym już 5%).
Moja propozycja (poza oczywiście wizytą u lekarza!), to:
1. przy staraniach, a zwłaszcza przy jakichkolwiek problemach z nasieniem, absolutny, bezwzględny i bezwarunkowy SZLABAN NA PALENIE;
2. szlaban na alkohol;
3. Profertil (wcześniej mąż brał Androvit i Salfazin, ale wyniki były słabiutkie) i Maca; porozmawiaj z lekarzem, może poza suplementami zaproponuje też leki - mnie mój ginekolog przepisał Agapurin (lek na krążenie), żebym podawała mężowi na poprawę ukrwienia jąder;
4. świeżo wyciskane soki owocowe - witamina C pozytywnie wpływa zwłaszcza na ruchliwość;
5. szlaban na słodycze - zamiast tego orzechy (zwłaszcza brazylijskie! Miej cały czas ich zapas w domu i niech mąż wcina je przy każdej okazji), pestki dyni i słonecznika;
6. luźne, nieobciskające majtki;
7. szlaban na kąpiele w wannie - zamiast tego chłodne prysznice;
8. żadnych antybiotyków lub znieczulenia u dentysty bez wcześniejszego poinformowania o staraniach i problemach z nasieniem (poinformowany o takim problemie lekarz powinien dobrać takie leki, które najmniej będą szkodzić procesowi tworzenia się spermy).
No i oczywiście pierwszych rezultatów można się spodziewać za 3 miesiące (bo tyle trwa proces spermatogenezy).
U nas wyniki udało się poprawić. A że nie chcieliśmy czekać w nieskończoność, bo oboje jesteśmy już po 30-tce i to była nasza walka o pierwsze dziecko, dlatego podeszliśmy do IUI. Udało się przy trzeciej próbie. Trzymajcie się ciepło i poprawy wyników i wiadomego rezultatu z całego serca Wam życzęila1987 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
NORMOSPERMIA - nasienie prawidłowe
OLIGOZOOSPERMIA – obniżona liczba plemników w ejakulacie
ASTHENOZOOSPERMIA - nieprawidłowa ruchliwość plemnkiów
TERATOZOOSPERMIA – nieprawidłowa budowa plemników
AZOOSPERMIA – brak plemników w nasieniu
Aspermia - obnizona objetosc nasienia ponizej 1,5ml -
nick nieaktualnyTo u niego prawie wszystko, dziś zakupujemy profertil drogi Ale wiem że daje pozytywne skutki na dniach zarejestruje go do androloga zobaczymy co on powie oni może uda nam się zarejestrować na bezpłatną konsultację do invicty. A jak radzicie narazie odpuścić starania czy normalnie próbować a nóż zdąży się cud? Bo tego cyklu trochę było by mi szkoda bo jestem na stymulacji.
Ania faktycznie może być tak jak mówisz że do jajeczka dolatywaly wadliwe plemniki i stąd te biochemiczne -
nick nieaktualny
-
Ania1986 wrote:Dziękuję dziewczyny trochę to wszystko podniosło mnie na duchu<3
maly cytat piosnkei ktora dzis mnie prowdzi
.W poszukiwaniu szczęścia...
Przemierzamy cały świat,
Przemierzamy wszechświat,
....
Chwyć za rękę mnie, złap za rękę mą -
Pójdziemy razem tam, chaos nigdy nas nie obejmie....
Lecz nigdy nie przestałem marzyć i wracałem;
Podróż - z nią mi do twarzy, to nie szczędzi wrażeń.
Zdarzył się cud.
A może warto się odważyć? Tylko karty Twe porażę, wdrążę rzeczywistość.
A to rozdanie to klucz, masz jeden moment - to czuć: pulsują skronie.
Ty wróć, ktoś czeka w domu.
Unieśmy dłonie za naszą wolność, niezależnie gdzie jesteśmy,
Tutaj z każdej świata strony prowadzi Cię serce.
Unieśmy ręce za nasze miejsce i historię,......." -
Anka powiem tak wszystkie wyniki da się poprawić morfologie najmniej...
moje pytania standardowe:
czy to było pierwsze badanie?
czy było wspomagane komputerowo?
czy robiliście posiew nasienia?
czy wcześniej brał już jakieś witaminy? jeśli tak jakie i ile?
czy robił inne badania takie jak usg jąder? badania hormonalne?
i proponuje zeby jednak rzucił palenie...
profertil mój brał bardzo sobie chwalił17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualnyFedra wrote:Anka powiem tak wszystkie wyniki da się poprawić morfologie najmniej...
moje pytania standardowe:
czy to było pierwsze badanie?
czy było wspomagane komputerowo?
czy robiliście posiew nasienia?
czy wcześniej brał już jakieś witaminy? jeśli tak jakie i ile?
czy robił inne badania takie jak usg jąder? badania hormonalne?
i proponuje zeby jednak rzucił palenie...
profertil mój brał bardzo sobie chwalił
Tak było wspomagane komputerowo
Jeszcze posiewu nie robilismy, można go zrobić w diagnostyce?
Bierze obecnie mace. Od miesiąca.
Puki co zrobił tylko to badanie.
Co polecasz oprócz profertilu?
-
Jeśli było to pierwsze badanie za miesiac je powtórzcie...
tak w diagnostyce można zrobić posiew i polecam go zrobić...
polecam zrobić badania hormonalne (z wynikiem z hormonów, posiewem i badaniem nasienia najlepiej udać się do urologa na usg jader i badanie prostaty by wykluczyć żylaki powrozia nasienia)...
oprócz profertilu polecam wit C w dawce 1000 mg i wit E w dawce 500mg dziennie aby poprawić lepkość nasienia jeśli lepkość będzie poprawiona to i ruch się poprawi
jakby co pisz na priv bo z racji mojego roztargnienia zadko tu zaglądamWiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 13:35
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualny
-