X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Recigar czy szkodzi plemnikom
Odpowiedz

Recigar czy szkodzi plemnikom

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Atika Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2023, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój M kupił Recigar, chce rzucić palenie, bo już początkiem września mamy invitro.
    Doktor mówi, że im dłużej bez papierosa tym lepiej.
    Czy jeśli zacznie teraz to nie uszkodzi lek plemników?
    Jak było u was?
    Czy pozytywne aspekty przewyzszają skutki uboczne?
    M kupił, ale boi się zastosować, bojąc się, że to uszkodzi jego plemniki, tłumacząc, że w recigar jest duża dawka nikotyny. Co o tym sądzicie?

Ona: AMH 0,13 po suplementacji i HW 0,36 IO
    stan przedcukrzycowy
    On: Problem męski - słaba morfologia
    I klasa 2022r. 1% (wcześniej 0%) 2023r. 0%
    II klasa 2022r. 5% 2023r. 15%
    Koncentracja plemników 42,6 mln/ml
    Ruch postępowy 2022r. 55% 2023 66%
    Ruch całkowity 2022r. 60% 2023 70%
    Brak ruchu 2022r. 40% 2023r. 30%
    DFI: 2021r. 41% 2022r. 26% 2023r. 30%
    Stymulacja XI.22 - 4 komórki - 3 dojrzałe
    1 zapłodniona zatrzymana w 4 dobie.
    Stymulacja III 23 - 1 ładna komórka , niestety za szybki przyrost i pękła :-(
    Suplementacja: q10, DHEA, Miovelia Pro, Miovelia NAC, L-carnityna
    leki Glucophage 3x500
    XII starania naturalne
    X 23 histeroskopia - antybiotykoterapia
    Bakterie w nasieniu - antybiotykoterapia.
    Przerwa, w międzyczasie starania bez nadziei.
    Naturals :-)
    28 XI 2024 narodziny synka
    preg.png
  • Evelynna Debiutantka

Wysłany: 27 marca 2024, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich, chciałbym powiedzieć, że kiedy odwiedziłem podczas wycieczki do Czarnobyla, czułem, że moje emocje przeplatały się z zabawnymi i smutnymi chwilami z przeszłości. Jestem wdzięczny czarnobylwycieczka.pl za zapewnienie bezpiecznej i pouczającej wycieczki. To było naprawdę wyjątkowe uczucie poznać historię tego miejsca i poczuć jego duszę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2024, 17:13

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ