Słaba morfologia a ciąża biochemiczna
-
Jestem po ciąży biochemicznej. Moje szczęście trwało tydzień. W 13 dpo beta 16, po 38 godz w 15dpo 29. Słaby wynik ale przyrost prawidłowy więc nie sądziłam że zdarzy się coś złego. Chociaż nie mam na to potwierdzenia medycznego to wiem że była to moja druga ciąża biochemiczna. Pierwsza zdarzyła się w listopadzie, ale wtedy miałam bardzo wysoką prolaktynę i sądziłam że to jest przyczyną, że była za słaba komórka. Teraz jest poniżej normy. Mój mąż ma 2% prawidłowych plemników i zachodzę w głowę czy przypadkiem nie zaatakował uszkodzony plemnik i dlatego się nie udało. Chociaż teoretycznie słaby nie powinien zapłodnić, więc może to inna przyczyna. Macie jakąś wiedzę na ten temat? Jakie badania wykonać aby sytuacja się nie powtórzyła. Przepraszam za chaotyczny wpis.
27.08.2015 (*) cb
08.02.2016 (*) cb -
słaby plemnik moze zaplodnic komorke.. zalezy jakie wady w tej morfologi dominuja..jelsi glowki to zwieksza szanse na mozliwosc zapldonienia..ale zlego rozwoju zarodka
-
w główce jest przechowywany material genetyczny jesli wiekszosc to wady glowki moze sie trafic tak ze ta wada glowki powoduje uszkodzenie dna.. a tym samym moze prowadzic do zaplodnienia ale zarodek moze zle sie rozwijac..
szczerze mowiac nie wiem czy akurat IUI bedzie rozwiazaniemm..predzej bym szuakla najpeir w przyczyny tych wad.. zrobienie np chromatyny plemnikowej , mysleze najpiej bylo by udac sie do androloga i omowic co moze byc przyczyna,.. -