X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy SOJA a jej wpływ na męska płodność
Odpowiedz

SOJA a jej wpływ na męska płodność

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • mycha28 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane pomóżcie !
    kupiłam MACE VITA zawiera ona sproszkowany korzeń macy ale takze izolat białka sojowego.
    Czytałam właśnie w necie że soja ma niezbyt dobry wpływ na męskie nasienie. Powiedzcie czy cos wiecie na ten temat i czy powinnam dawać ta mace mężowi?

Wojtus 2530 g, 50 cm <3 Szymus 2380 g, 50 cm <3
    201602151781.png
  • makota Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, podbijam temat, ale tak ogólnie. Znacie jakieś wiarygodne badania, co do wpływu soi na jakość nasienia - statystyki z ilością w diecie i wpływem na mężyczyzn? Wydaje mi się, że to pytanie raczej do wegetarianek/weganek...
    Jak to jest z dietą Waszych partnerów; unikacie soi, jadacie czasem czy może bez ograniczeń?
    Trochę mnie martwią te fitoestrogeny, ale wydaje mi się, że trzeba by spożywać ilości hurtowe, żeby to miało rzeczywisty wpływ na hormony i jakość nasienia...
    Jakie są Wasze doświadczenia?

relgwn15uyzm1mjb.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ