X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy SOJA a jej wpływ na męska płodność
Odpowiedz

SOJA a jej wpływ na męska płodność

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • mycha28 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane pomóżcie !
    kupiłam MACE VITA zawiera ona sproszkowany korzeń macy ale takze izolat białka sojowego.
    Czytałam właśnie w necie że soja ma niezbyt dobry wpływ na męskie nasienie. Powiedzcie czy cos wiecie na ten temat i czy powinnam dawać ta mace mężowi?

Wojtus 2530 g, 50 cm <3 Szymus 2380 g, 50 cm <3
    201602151781.png
  • makota Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, podbijam temat, ale tak ogólnie. Znacie jakieś wiarygodne badania, co do wpływu soi na jakość nasienia - statystyki z ilością w diecie i wpływem na mężyczyzn? Wydaje mi się, że to pytanie raczej do wegetarianek/weganek...
    Jak to jest z dietą Waszych partnerów; unikacie soi, jadacie czasem czy może bez ograniczeń?
    Trochę mnie martwią te fitoestrogeny, ale wydaje mi się, że trzeba by spożywać ilości hurtowe, żeby to miało rzeczywisty wpływ na hormony i jakość nasienia...
    Jakie są Wasze doświadczenia?

relgwn15uyzm1mjb.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ