X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy SOJA a jej wpływ na męska płodność
Odpowiedz

SOJA a jej wpływ na męska płodność

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • mycha28 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane pomóżcie !
    kupiłam MACE VITA zawiera ona sproszkowany korzeń macy ale takze izolat białka sojowego.
    Czytałam właśnie w necie że soja ma niezbyt dobry wpływ na męskie nasienie. Powiedzcie czy cos wiecie na ten temat i czy powinnam dawać ta mace mężowi?

Wojtus 2530 g, 50 cm <3 Szymus 2380 g, 50 cm <3
    201602151781.png
  • makota Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, podbijam temat, ale tak ogólnie. Znacie jakieś wiarygodne badania, co do wpływu soi na jakość nasienia - statystyki z ilością w diecie i wpływem na mężyczyzn? Wydaje mi się, że to pytanie raczej do wegetarianek/weganek...
    Jak to jest z dietą Waszych partnerów; unikacie soi, jadacie czasem czy może bez ograniczeń?
    Trochę mnie martwią te fitoestrogeny, ale wydaje mi się, że trzeba by spożywać ilości hurtowe, żeby to miało rzeczywisty wpływ na hormony i jakość nasienia...
    Jakie są Wasze doświadczenia?

relgwn15uyzm1mjb.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ