Teratozoospermia
-
Cześć dziewczyny,
Proszę bardziej doświadczone o poradę. Mąż zrobił badanie nasienia i rozpoznanie brzmi: teratozoospermia. Wyniki przedstawiają się następująco:
objętość 4,4 ml, aglutynacja brak, upłynnienie 20 (norma poniżej 60), pH 7,8 (norma od 7,2), lepkość w normie. całkowita liczba plemników 394,2 mln ??? czy to nie pomyłka???
Reszta jest masakrą:
żywotność 56% (norma od 58%)
ruch postępowy 32% (na granicy normy)
ruch niepostępowy 5%
nieruchome 63%
plemniki prawidłowe 2% (norma od 4%)
nieprawidłowe 98%
Dodam, że mąż nie ma jeszcze 30, jest szczupły, nie pali i nie jemy świństwa. Sama nie wiem co jest.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2014, 14:19
-
Aniu,wczoraj odebraliśmy wyniki męża...Też tetrazoospermia,nie mam pojęcia skąd to jest...jaka jest przyczyna,ale jesteśmy załamani
p.s jak coś wyniki mojego męża są w wątku "badanie nasienia" jako ostatni post
Pozdrawiam i życzę dużo siły
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2014, 14:21
-
na ruchliwość to na pewno suplementy,poczytaj tutaj w wątku o witaminach oraz polecam forum "nasz-bocian",tam są super lekarze i możesz również tam napisać swój wynik i lekarz go zinterpretuje.
Czytałam,że jak jest dużo nasienia,a nawet teratozoospermia,to i tak bardzo dobrze,bo jest szansa,że jakiś jeden żołnierz dotrze tam gdzie trzeba
kapturnica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny pomozcie mi zinterpretowac wyniki mojego chlopaka. Odczyn 8,5 >=7,2, Uplynnienie 90 min < 60 min, liczba plemnikow 26 mln/ml >= 15 mln , calkowita ilosc plemnikow w ejakulacie 78 mln >= 39 mln, plemniki o prawidlowej morfologi 19 % >= 4 %, ruchliwosc ogolna 30% >= 40%, ruch postepowy szybki i wolny w kat A i B 24% >=32%. A tego to juz kompletnie nie rozumiem leukocyty 1-0-2 , erytrocyty 0-0-1, nablonki 1-0-0
-