X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy UREAPLASMA
Odpowiedz

UREAPLASMA

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Lila :) Debiutantka

Wysłany: 2 sierpnia 2023, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:)
    Mam pytanie odnośnie wyników nasienia męża. Jeden lekarz powiedział, że nie ma to wpływu, inny, że ma, więc już nie wiemy komu wierzyć. Czy bakteria ureaplasma ma wpływ na jakość nasienia? Badanie było wykonywane kilka dni po skończeniu antybiotyku UNIDOX właśnie na tą bakterię. Braliśmy go z mężęm oboje przez 10 dni. Morfologia wyszła 1%, reszta wyników była ok. Będę wdzięczną za każdą podpowiedź:)

• Gwiazdka1456 Debiutantka

Wysłany: 4 sierpnia 2023, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście, ta bakteria ma wpływ na kwestie jakości nasienia+ zaburzona morfologia plemników to też czynnik związany z bakteriami bardzo często niestety

• mowmisiostro Debiutantka

Wysłany: 2 czerwca 2024, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila i jak wasze wyniki po wyleczeniu ?

• magnife Koleżanka

Wysłany: 14 czerwca 2024, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila :) wrote:
    Cześć dziewczyny:)
    Mam pytanie odnośnie wyników nasienia męża. Jeden lekarz powiedział, że nie ma to wpływu, inny, że ma, więc już nie wiemy komu wierzyć. Czy bakteria ureaplasma ma wpływ na jakość nasienia? Badanie było wykonywane kilka dni po skończeniu antybiotyku UNIDOX właśnie na tą bakterię. Braliśmy go z mężęm oboje przez 10 dni. Morfologia wyszła 1%, reszta wyników była ok. Będę wdzięczną za każdą podpowiedź:)
    Jak sytuacja? U nas w marcu leczenie. Majowe wyniki morfologii to 0%. Lekarz gin-androlog i androlog stwierdzili, że to po bakterii i badanie mogło być za wcześnie, że sperma się nie odnowiła. Dodatkowo testosteron poniżej normy. Mamy leki, mamy czekać 3 miesiące na powtórkę badań 🙂‍↕️ ja działam w tym miesiącu z hsg

🙍🏾‍♀️28 🧔🏽‍♂️34

starania od 2022
    ja: niedoczynność tarczycy TSH 2,0, AMH 3,6, kariotyp ✔️

06.2024 hsg - jajowody drożne ✔️

on: morfologia 2022 - 4%, 2024- 0%
    SCDA - 28%, HbA - 92%, kariotyp ✔️
    2025 - suplementacja, wg protokołu Ben Tells’a, test MAR - prawidłowy ✔️ 04.2025 - zmiana suplementacji

10.2024-02.2025 - stymulacja letrozolem bez efektów
    04.2025 - I IVF, ICSI - nie wykonano planowanego FertileChip’a, pobrano 9, zapłodniono 6, 3 dobra - 6 zarodków, 6 doba - zatrzymane ze względu na klasy 4cc, 2x 3cc, 4dd -> 0 ❄️

???
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2024, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magnife wrote:
    Jak sytuacja? U nas w marcu leczenie. Majowe wyniki morfologii to 0%. Lekarz gin-androlog i androlog stwierdzili, że to po bakterii i badanie mogło być za wcześnie, że sperma się nie odnowiła. Dodatkowo testosteron poniżej normy. Mamy leki, mamy czekać 3 miesiące na powtórkę badań 🙂‍↕️ ja działam w tym miesiącu z hsg

Jakie badanie zrobiliście na wykrycie bakterii?

• magnife Koleżanka

Wysłany: 15 czerwca 2024, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa wrote:
    Jakie badanie zrobiliście na wykrycie bakterii?
    U mnie najpierw wyszło z posiewu na urea/myco/chlamydia. Dostaliśmy Unidox na 7 dni. Ogólnie nawet mężowi ustąpił częstomocz, który miał od wielu lat. Dla pewności zrobiliśmy oboje posiewy, ja z pochwy, mąż posiew z cewki.

🙍🏾‍♀️28 🧔🏽‍♂️34

starania od 2022
    ja: niedoczynność tarczycy TSH 2,0, AMH 3,6, kariotyp ✔️

06.2024 hsg - jajowody drożne ✔️

on: morfologia 2022 - 4%, 2024- 0%
    SCDA - 28%, HbA - 92%, kariotyp ✔️
    2025 - suplementacja, wg protokołu Ben Tells’a, test MAR - prawidłowy ✔️ 04.2025 - zmiana suplementacji

10.2024-02.2025 - stymulacja letrozolem bez efektów
    04.2025 - I IVF, ICSI - nie wykonano planowanego FertileChip’a, pobrano 9, zapłodniono 6, 3 dobra - 6 zarodków, 6 doba - zatrzymane ze względu na klasy 4cc, 2x 3cc, 4dd -> 0 ❄️

???
  • mowmisiostro Debiutantka

Wysłany: 17 czerwca 2024, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam przepisali Sumamed i w sierpniu zrobimy badanie po 3 miesiącach.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ