UREAPLASMA
-
Cześć dziewczyny:)
Mam pytanie odnośnie wyników nasienia męża. Jeden lekarz powiedział, że nie ma to wpływu, inny, że ma, więc już nie wiemy komu wierzyć. Czy bakteria ureaplasma ma wpływ na jakość nasienia? Badanie było wykonywane kilka dni po skończeniu antybiotyku UNIDOX właśnie na tą bakterię. Braliśmy go z mężęm oboje przez 10 dni. Morfologia wyszła 1%, reszta wyników była ok. Będę wdzięczną za każdą podpowiedź -
Lila :) wrote:Cześć dziewczyny:)
Mam pytanie odnośnie wyników nasienia męża. Jeden lekarz powiedział, że nie ma to wpływu, inny, że ma, więc już nie wiemy komu wierzyć. Czy bakteria ureaplasma ma wpływ na jakość nasienia? Badanie było wykonywane kilka dni po skończeniu antybiotyku UNIDOX właśnie na tą bakterię. Braliśmy go z mężęm oboje przez 10 dni. Morfologia wyszła 1%, reszta wyników była ok. Będę wdzięczną za każdą podpowiedź🙍🏾♀️28 🧔🏽♂️34
starania od 2022
ja: niedoczynność, hiperprolaktynemia (uregulowana)
06.2024 hsg - drożne ✔️
02.2024 leczenie ureaplasmy
on: 02.2023 morfologia 4%
05.2024 morfologia 0%
testosteron poniżej normy -
magnife wrote:Jak sytuacja? U nas w marcu leczenie. Majowe wyniki morfologii to 0%. Lekarz gin-androlog i androlog stwierdzili, że to po bakterii i badanie mogło być za wcześnie, że sperma się nie odnowiła. Dodatkowo testosteron poniżej normy. Mamy leki, mamy czekać 3 miesiące na powtórkę badań 🙂↕️ ja działam w tym miesiącu z hsg
Jakie badanie zrobiliście na wykrycie bakterii? -
Sikoreczkaaa wrote:Jakie badanie zrobiliście na wykrycie bakterii?🙍🏾♀️28 🧔🏽♂️34
starania od 2022
ja: niedoczynność, hiperprolaktynemia (uregulowana)
06.2024 hsg - drożne ✔️
02.2024 leczenie ureaplasmy
on: 02.2023 morfologia 4%
05.2024 morfologia 0%
testosteron poniżej normy -