SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Zaczynacie starania o dziecko? Sprawdźcie, kiedy zacząć suplementację folianów i co naprawdę ma znaczenie.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Męskie sprawy › Urlop ojcowski
Odpowiedz

Urlop ojcowski

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Rozeczka Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2021, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie panie jak to jest obecnie z urlopem ojcowskim? Czy podanie składa się do pracodawcy?

Karpatia lubi tę wiadomość

• Vienne Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2021, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż się dogadał z pracodawcą i wziął od razu po narodzinach Tośki 2dni okolicznościowego przysługującego za narodziny dziecka i 10dni ojcowskiego, a akt urodzenia dosłał do kadrowej w trakcie jego trwania .

Nie jestem jednak specjalistką od finansów, tak wiec uważam, ze dobrze będzie założyć podobny temat na forum ksiegowym. Tam powinni Ci lepiej doradzic ;)
    http://pozyczkanakonto.pl/2019/11/25/czy-warto-zdecydowac-sie-na-urlop-ojcowski/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2021, 08:54

Karpatia lubi tę wiadomość

• Martyna155 Przyjaciółka

Wysłany: 13 lutego 2021, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dwa dni trwa okolicznościowy , a ojcowski równo 14 dni łącznie z sobotami i niedzielami , składa się do pracodawcy wniosek o urlop ojcowski i akt urodzenia i pracodawca kieruje dokumenty do zusu jeśli jest to firma zatrudniająca nie więcej niż 20 pracowników .można po po porodzie również poprosić o zwolnienie na męża na opiekę nad Wami , ok 2 tygodnie indopiero po tym wziąć ojcowski :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2021, 09:05

• Martynka@30 Debiutantka

Wysłany: 24 marca 2021, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brat rok temu bez problemu dogadał się ze swoim pracodawcą i dostał. ;) Kwestia rozmowy i dobrego nastawienia!

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ