X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Wędrujące jądra
Odpowiedz

Wędrujące jądra

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • marysiaanna2609 Koleżanka

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój narzeczony ma wędrujące jądra, całkowicie nie leczone... Czy jest możliwość żeby niepłodnośc była tym spowodowana jeśli raz zaszłam w ciążę która skończyła się poronieniem?

uikl7ddlyrrx5kjt.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mozliwe ze jadra sa przegrzewane podczas "wedrówek" a badanie nasienia mial robione ??

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    mozliwe ze jadra sa przegrzewane podczas "wedrówek" a badanie nasienia mial robione ??

Właśnie nie, nie umiem go zmusić do tego... :(

uikl7ddlyrrx5kjt.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marysiaanna2609 wrote:
    Właśnie nie, nie umiem go zmusić do tego... :(
    to to jest niestety podstawa..do tego zeby ocenic czy wpływa to jakos na plemniki..a moze.. dwa wizyta u urologa niestety tez powinna byc z racji tego zeby ocenił w jakim stanie sa jadra..

powiedz mu moze ze to glownie o jego zdrowie chodzi ..

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • khalan Przyjaciółka

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedz mu , że w dzisiejszych czasach to żaden wstyd jak mężczyzna dba o swoje zdrowie... Jako przyszły ojciec powinien być na tyle odpowiedzialny żeby o tym wiedzieć!
    Powodzenia!

Khalan

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze na badanie nasienia dał się namówić, ale na wizytę u urologa nadal nie... Nie wiem co robić... Z nim to jak z dzieckiem...

uikl7ddlyrrx5kjt.png
  • khalan Przyjaciółka

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marysiaanna2609 wrote:
    Dobrze na badanie nasienia dał się namówić, ale na wizytę u urologa nadal nie... Nie wiem co robić... Z nim to jak z dzieckiem...
    Mamy 21 wiek! Płodność zależy 50/50 od męzczyzny i kobiety! Pora wyjść z zaścianka .....
    Dasz radę! Już dawno powinien trafić do lekarza skoro ma wędrujące jądra.

Khalan
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś o tym wiem. Wędrujące jądra powinny być wyleczone do 4 roku życia o ile dobrze pamiętam. Jest to zabieg sprowadzania jądra do moszny.

Mój narzeczony miał wnętrostwo obustronne w dzieciństwie. Pierwszy zabieg w wieku 2 lat,drugi w wieku 4 o ile mnie pamięć nie myli. Mamy problem z nasieniem. Pierwsze badanie i tylko 2 % prawidłowych plemników. 3 miesiące suplementacji i morfologia podskoczyła do 4 %.

Powinien jak najszybciej coś tym zrobić, bo nieleczone wnętrostwo zwiększa prawdopodobieństwo zachorowania na raka.

Niech poczyta o tym ,może zmieni zdanie.

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bridget wrote:
    Coś o tym wiem. Wędrujące jądra powinny być wyleczone do 4 roku życia o ile dobrze pamiętam. Jest to zabieg sprowadzania jądra do moszny.

Mój narzeczony miał wnętrostwo obustronne w dzieciństwie. Pierwszy zabieg w wieku 2 lat,drugi w wieku 4 o ile mnie pamięć nie myli. Mamy problem z nasieniem. Pierwsze badanie i tylko 2 % prawidłowych plemników. 3 miesiące suplementacji i morfologia podskoczyła do 4 %.

Powinien jak najszybciej coś tym zrobić, bo nieleczone wnętrostwo zwiększa prawdopodobieństwo zachorowania na raka.

Niech poczyta o tym ,może zmieni zdanie.

Tłumaczyłam mu że to może skutkować rakiem i wiem że to trzeba w dzieciństwie leczyć bo mój brat też to miał.. Ja już nawet o te nasienie się coraz mniej boję tylko właśnie o tego raka tym bardziej że mu oba jądra uciekają... Ehh zobaczymy, znalazłam badania nasienia przy których jest od razu wizyta u lekarza jeśli coś wyjdzie nie tak więc może mu ten lekarz coś przetłumaczy..

uikl7ddlyrrx5kjt.png

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z tym nasieniem męczy mnie troche to że on mnie zapłodnił i pewnie wszystko by było ok jakby nie to że miałam bardzo nie regularne miesiączki i lekarz jeszcze nie wykrył ciąży i dał mi leki na przyspieszenie okresu.. Więc nadal mam jakąś tam nadzieję że wszystko jest jednak w porządku z nasieniem.. I że te wędrujące jądra aż tak tego nie zniszczyły

uikl7ddlyrrx5kjt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli wyniszczyły ,to na pewno nie wszystko :).
    Zawsze jakiś plemnik się znajdzie ...
    Tylko koniecznie wygoń Go do lekarza :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ