Wędrujące jądra
-
marysiaanna2609 wrote:Właśnie nie, nie umiem go zmusić do tego...
powiedz mu moze ze to glownie o jego zdrowie chodzi .. -
marysiaanna2609 wrote:Dobrze na badanie nasienia dał się namówić, ale na wizytę u urologa nadal nie... Nie wiem co robić... Z nim to jak z dzieckiem...
Dasz radę! Już dawno powinien trafić do lekarza skoro ma wędrujące jądra.Khalan -
nick nieaktualnyCoś o tym wiem. Wędrujące jądra powinny być wyleczone do 4 roku życia o ile dobrze pamiętam. Jest to zabieg sprowadzania jądra do moszny.
Mój narzeczony miał wnętrostwo obustronne w dzieciństwie. Pierwszy zabieg w wieku 2 lat,drugi w wieku 4 o ile mnie pamięć nie myli. Mamy problem z nasieniem. Pierwsze badanie i tylko 2 % prawidłowych plemników. 3 miesiące suplementacji i morfologia podskoczyła do 4 %.
Powinien jak najszybciej coś tym zrobić, bo nieleczone wnętrostwo zwiększa prawdopodobieństwo zachorowania na raka.
Niech poczyta o tym ,może zmieni zdanie. -
Bridget wrote:Coś o tym wiem. Wędrujące jądra powinny być wyleczone do 4 roku życia o ile dobrze pamiętam. Jest to zabieg sprowadzania jądra do moszny.
Mój narzeczony miał wnętrostwo obustronne w dzieciństwie. Pierwszy zabieg w wieku 2 lat,drugi w wieku 4 o ile mnie pamięć nie myli. Mamy problem z nasieniem. Pierwsze badanie i tylko 2 % prawidłowych plemników. 3 miesiące suplementacji i morfologia podskoczyła do 4 %.
Powinien jak najszybciej coś tym zrobić, bo nieleczone wnętrostwo zwiększa prawdopodobieństwo zachorowania na raka.
Niech poczyta o tym ,może zmieni zdanie.
Tłumaczyłam mu że to może skutkować rakiem i wiem że to trzeba w dzieciństwie leczyć bo mój brat też to miał.. Ja już nawet o te nasienie się coraz mniej boję tylko właśnie o tego raka tym bardziej że mu oba jądra uciekają... Ehh zobaczymy, znalazłam badania nasienia przy których jest od razu wizyta u lekarza jeśli coś wyjdzie nie tak więc może mu ten lekarz coś przetłumaczy.. -
A z tym nasieniem męczy mnie troche to że on mnie zapłodnił i pewnie wszystko by było ok jakby nie to że miałam bardzo nie regularne miesiączki i lekarz jeszcze nie wykrył ciąży i dał mi leki na przyspieszenie okresu.. Więc nadal mam jakąś tam nadzieję że wszystko jest jednak w porządku z nasieniem.. I że te wędrujące jądra aż tak tego nie zniszczyły
-
nick nieaktualny
-