Wyniki badania nasienia proszę o pomoc
-
Dziś mąż był na badaniu nasienia, dostaliśmy wyniki. Czat GPT mówi, że nie jest źle ale nie jest dobrze.
Czy jest ktoś w stanie nam pomóc w ich interpretacji ?
https://ibb.co/mFtBpcQxWiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca, 15:30
2 cs 11/24 cb 💔
06. 2025 9 cs z góry spisany na starty
Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magne b6 forte , inozytol needed
Luteina 1x1
👨
Obniżona ruchliwość , morfologia 1%, agregacja..
30.06 androlog
Worek supli -
Dzień dobry,
Nie jestem specjalistą w tej dziedzinie, jednak mogę powiedzieć na podstawie wielu miesięcy walki z poprawą nasienia, co mnie by zaniepokoiło, a co jest na plus.
Morfologia plemnika - budowa. 1% prawidłowej budowy plemników. Jest to wynik poniżej normy, natomiast widzę, że ogólna liczba plemników jest dosyć spora, dlatego 1%, to i tak jest ich całkiem sporo. Do zapłodnienia potrzebny jest tylko jeden plemnik. Natomiast mnie bardziej martwiłaby ruchliwość plemników, ponieważ jest sporo poniżej normy. Widzę, że jest też duża ilość komórek okrągłych - w tej kwestii się nie wypowiem, bo się nie znam. Myślę, że warto pójść z tymi wynikami do androloga. Jakby popracować nad tą ruchliwością i sprawdzić te komórki okrągłe, to myślę, że nie jest tak źleale to tylko moja opinia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca, 10:13
-
Megi12341234 wrote:Dzień dobry,
Nie jestem specjalistą w tej dziedzinie, jednak mogę powiedzieć na podstawie wielu miesięcy walki z poprawą nasienia, co mnie by zaniepokoiło, a co jest na plus.
Morfologia plemnika - budowa. 1% prawidłowej budowy plemników. Jest to wynik poniżej normy, natomiast widzę, że ogólna liczba plemników jest dosyć spora, dlatego 1%, to i tak jest ich całkiem sporo. Do zapłodnienia potrzebny jest tylko jeden plemnik. Natomiast mnie bardziej martwiłaby ruchliwość plemników, ponieważ jest sporo poniżej normy. Widzę, że jest też duża ilość komórek okrągłych - w tej kwestii się nie wypowiem, bo się nie znam. Myślę, że warto pójść z tymi wynikami do androloga. Jakby popracować nad tą ruchliwością i sprawdzić te komórki okrągłe, to myślę, że nie jest tak źleale to tylko moja opinia
Dziękuję za pomoc.
Androloga ma umówione na 30.06. do tej wprowadziłam mu zwiększona suplementację. Mi pregna on start, teraz fertistim dla mężczyzn, arginina, l karnityna, omega 3, magnez, Wit d, Wit c . I mam nadzieję że faktycznie nie będzie tak źle , ale to dopiero lekarz powie. On połowa lutego / początek marca miał rsv, niby bez gorączki, ale dużo ibupromu jadł, zapalenie zatok i generalnie trochę go przeorało.. lepkość to wiem, mało wody pił ostatnimi czasy. pH nie wiem, i ta agregacja
Ale no nic, czekamy na wizytę 🤞🤞2 cs 11/24 cb 💔
06. 2025 9 cs z góry spisany na starty
Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magne b6 forte , inozytol needed
Luteina 1x1
👨
Obniżona ruchliwość , morfologia 1%, agregacja..
30.06 androlog
Worek supli -