Wysokie ph nasienie
-
Mąż miał ph 8,5 zrobiliśmy posiewy, wymazy, wykluczyliśmy zakażenie prostaty, zaburzenia gospodarki elektrolitowej (sód, potas w krwi). Lekarz stwierdził, że dieta wysokobiałkowa mogą wywołać przejściowo wysokie ph.👩🏼 91’ (33)
Amh- 2.3 (01.2024); 1.6 (07.2024)
hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ hipoglikemia reaktywna ❌ - dieta niskie IG MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy ✅ pasożyty - wyleczona glista ludzka; cytokiny❓ immunofenotyp ✅ komórki NK ✅ przewlekłe EBV ❌ Czynnik V Leiden - hetero ❌ MTHFR ❌ PAI - hetero (4G/5G); CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅
🧔🏻♂️ 89’ (35 lat)
usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; ciężki czynnik męski
1 IVF - Oviklinika Waw
08.2024 Gonal F, Mensinorm, Orgulatran - 3 🥚 -> 2 ❄️
27.11.2024 transfer, blastka 4.2.2 ❌ EG + AH + Neoparin + smoflipid
27.12.2024 transfer, blastka 3.2.2 EG + AH + Neoparin + Hydroxychlorquine
6dpt-36; 8dpt-91; 12 dpt-361; 14 dpt-905; 20 dpt GS 1,11 YS 0,22 22 dpt-13901; 27 dpt-33512; 28 dpt-CRL 5mm i ❤️ 7tc+5-CRL 13.7mm Misia Haribo -
Valie05 wrote:Mąż miał ph 8,5 zrobiliśmy posiewy, wymazy, wykluczyliśmy zakażenie prostaty, zaburzenia gospodarki elektrolitowej (sód, potas w krwi). Lekarz stwierdził, że dieta wysokobiałkowa mogą wywołać przejściowo wysokie ph.
Mamy też 8,5. Czy dobrym ruchem będzie posiew nasienia + panel urogenitalny z moczu (wysyłkowo)? Spadły nam na pysk wszystkie parametry po 4 m-cach suplementacji. Jak wykluczyć zakażenie prostaty?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2024, 01:02
-
Ona_39 wrote:Pani z labu powiedziała mi, że jednak lepiej z moczu
-
Hej u mojego męża pH też 8.5 po za tym ruchliwość, morfologia i wszystko w normie. Oboje jesteśmy na diecie wysoko białkowej co może być tego przyczyną.
Posiew wyszedł dobrze, żadnych bakterii.
Myślicie że tak wysokie ph mimo wszystkich dobrych parametrów może utrudniać zajście w ciążę?✨ 31 lat 🎀 | On 33 i wyniki nasienia super 🦸♂️ ✨
🌿 Hashimoto & lekka niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!
Torbiel pęcherzykowata 25mm na jednym jajniku już 3 cykl bez zmian.🤔
💛 7 miesięcy starań – misja: 🍼👶
💊 Leki & suplementy:
• 🦋 T4 (hormony tarczycy) – 25 mcg na zmianę z 50 mcg, bo moja tarczyca lubi być zaskakiwana.
• 📉 Dostinex (prolaktyna) – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
• ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!
🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖
-
Ja sama jestem ciekawa, u mojego PH wynosi 8,7, tylko u nas w grę wchodzą również obniżone parametry nasienia. 🥲
Chciałabym poznać historię par, którym się udało z wysokim PH i dowiedzieć się, czy to ma wpływ na potencjał zapłodnienia 😅 2 andrologów powiedziało nam, że to nieistotne, ale są różne informacje w sieci13 cykl starań, a my wciąż nie tracimy wiary na przyjście naszego maluszka! Rozświetlij nasz dom perełko.👶🏻❤️
Nasza rzeczywistość:
💃🏻 28, PCO/PCOS? AMH 6,94 🤔
🕺🏻 26, słabe parametry nasienia:
✖️Ilość: 25 mln (11,09 mln/ml)
✖️Morfologia: 2%
✖️Ruchliwość: A=1% 😭, A+B=6%, A+B+C=17%
✖️HBA: 43%
Zmieniamy nawyki, suplementujemy się, walczymy o poprawę wyników 💊🥗🏃🏼 Kolejne badania 3 marca!
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥
-
Ponadto jestem ciekawa, czy samoistnie może się obniżyć xd powtarzamy badania w marcu, to zobaczymy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia, 13:25
13 cykl starań, a my wciąż nie tracimy wiary na przyjście naszego maluszka! Rozświetlij nasz dom perełko.👶🏻❤️
Nasza rzeczywistość:
💃🏻 28, PCO/PCOS? AMH 6,94 🤔
🕺🏻 26, słabe parametry nasienia:
✖️Ilość: 25 mln (11,09 mln/ml)
✖️Morfologia: 2%
✖️Ruchliwość: A=1% 😭, A+B=6%, A+B+C=17%
✖️HBA: 43%
Zmieniamy nawyki, suplementujemy się, walczymy o poprawę wyników 💊🥗🏃🏼 Kolejne badania 3 marca!
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥
-
Dziewczyny kilka ciekawostek wyczytałam, na przykład:
"Czasami pH nasienia może się zmieniać w zależności od fazy produkcji nasienia, a także od tego, jak długo nasienie przechodzi przez drogi moczowo-płciowe. Na przykład, jeśli nasienie było przechowywane dłużej, pH może wzrosnąć, ponieważ składniki nasienia mogą się zmieniać w wyniku reakcji chemicznych zachodzących w trakcie przechowywania."
Warto by było upewnić się, czy laboratorium wysyła wyniki nasienia czy robi na miejscu. Z tego wynika, że czas abstynencji seksualnej tez ma wpływ. Im jest dłuższy tym, pH jest większe.
"pH nasienia powinno wynosić zazwyczaj od 7,2 do 8,0, co oznacza, że jest lekko zasadowe. To zasadowe środowisko ma na celu neutralizowanie kwaśnego środowiska pochwy, co z kolei sprzyja przeżyciu i ruchliwości plemników. Wysoka kwasowość pochwy (pH 3,8–4,5) może być szkodliwa dla plemników, dlatego nasienie, które ma pH w zakresie lekko zasadowym, pomaga utrzymać ich aktywność i zdolność do zapłodnienia."
Zasadowe pH nasienia jest więc pożądane. Myślę, ze lepiej mieć trochę bardziej zasadowe niż kwaśne.
✨ 31 lat 🎀 | On 33 i wyniki nasienia super 🦸♂️ ✨
🌿 Hashimoto & lekka niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!
Torbiel pęcherzykowata 25mm na jednym jajniku już 3 cykl bez zmian.🤔
💛 7 miesięcy starań – misja: 🍼👶
💊 Leki & suplementy:
• 🦋 T4 (hormony tarczycy) – 25 mcg na zmianę z 50 mcg, bo moja tarczyca lubi być zaskakiwana.
• 📉 Dostinex (prolaktyna) – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
• ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!
🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖
-