za dużo plemników, słaba ruchliwośc
-
Cześc ,
Moj partner ma 1.5 mld plemnikow , w 1ml 500 mln , przy czym slaba ruchliwosc 13% - A+B
Czy któras spotkała się z takim przypadkiem?
Co myslicie?
Martwi mnie też 1.5mld plemników
Czy mam powody do zmartwień? Proszę o pomoc...
Czas trwania abstynencji: 7 dni
Czas upłynnienia: 40 - min
Barwa: mlecznosłomkowy
Objętość ejakulatu: 2.8- ml >= 1.5ml
Odczyn(pH):7.6 - > 7.2
Koncentracja: 565.8 x 10^6/ml ( >=15x 10^6/ml)
Całkowita liczba plemników w ejakulacie: 1584,3 x10^6 (>=39x10^6)
Liczba komórek okrągłych:0.6x10^6/ml (<5x10^6/ml)
w tym liczba leukocytów: 0.1 x 10 ^6/ml (<1x10^6/ml)
żywotnośc 79%
OCENA RUCHLIWOŚCI:
Ruch postępowy a +b : liczba badanych 57 wyszło tu tylko 13 % ale koncentracja x10^6/ml była 72.6 . Liczba w ejakulacie x 10^6 : 203.4Ania_84 lubi tę wiadomość
mira -
Jak ma dużo to bardzo dobrze. Mój mąż ma 200 plemników,budowę mają bardzo dobra a ruchliwość tez słaba 21% przy normie 30%. Mój ginekolog twierdzi ze nic by nie robił bo przy tej liczbie jest jeszcze ok ale ja tam na własną rękę mu dam witaminy za jakiś czas. Spytaj się najlepiej swojego ginekologa co o tym myśli. Ale jak ci to poprawi nastrój to możesz dawać mu witaminy. Promen jest dobry na plemniki tylko całkowita wymiana trwa ok 3 miesiące. Pali papierosy? ty masz normalna owulacje? Mialas monitoring.
inezka lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Mira duza ilosc plemnikow moze byc swpodowoana tez dlugim czasem abstynencji 7 dni to jak na badanie dlugo ..najlpiej robic badanie po 3 dniach
dwa jesli jest duza ilosc w malej objetosci to normalne ze slabo sie ruszaja ..
dla pewnosci z racji obecnosci leukcytow i dlugiego czasu uplynnienie ( choc to w duzej ilosci jest normlane ) zrobiłąbym posiew nasienia..w celu wykluczenia stanu zapalnego )sylwiaśta159 lubi tę wiadomość
-