Zazdrość? Badanie ? Pomocy
-
Dzień dobry, proszę o sprawdzenie na ziemię... !!!
Mąż ma badać nasienie - idzie sam
Ja będę w pracy a nie chce "tracic" urlopu bo będzie mi potrzeby a dni mało...
I zaczyna się problem w mojej głowie i robię się zazdrosna ..
Ponoć w "pokoju" jest TV z filmami
I na sama myśl, że on będzie korzystał z tego podczas oddawania nasienia czuje się dziwnie i mi dziwnie przykro
Czy ktoś tak też ma ?
Pomocy !!!!! -
NOWAA122 wrote:Dzień dobry, proszę o sprawdzenie na ziemię... !!!
I na sama myśl, że on będzie korzystał z tego podczas oddawania nasienia czuje się dziwnie i mi dziwnie przykro
Czy ktoś tak też ma ?
Pomocy !!!!![/QUOTE
Przesadzasz, jakby moje badanie miało polegać na zrobieniu sobie dobrze:) to wolałbym to niż ciągle rozkadanie nóg przed lekarzamiWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego, 11:19
Kreska41 lubi tę wiadomość
-
Dotipik wrote:NOWAA122 wrote:Dzień dobry, proszę o sprawdzenie na ziemię... !!!
Czy ktoś tak też ma ?
Pomocy !!!!![/QUOTE
Przesadzasz, jakby moje badanie miało polegać na zrobieniu sobie dobrze:) to wolałbym to niż ciągle rozkadanie nóg przed lekarzami
Niby tak ale jakoś dziwnie mi jak pomyślę, że będzie ogladal "inna" kobietę -
NOWAA122 wrote:Dzień dobry, proszę o sprawdzenie na ziemię... !!!
Czy ktoś tak też ma ?
Pomocy !!!!!Starania rok.
👱♀️30 🧔29 czynnik męski
AMH 3,8
Punkcja 18.09.2024 r. - tylko 1 zarodek, zapłodnienie ICSI
23.09 transfer
2.10 wynik betahcg 8,3 Ciąża biochemiczna -
Ale Sisi dobrze mówi. Jeżeli obojgu wam zależy na dziecku to nie przeżywaj tego aż tak, i nie traktuj tego badania jako „zdrady”. Mój mąż był wczoraj na takim badaniu, sam. Nie pytałam, jak to zrobił. Byłam dumna że mu się udało, że się odważył i pokazało mi to, że zależy mu na posiadaniu dziecka tak samo jak mnie.👱🏻♀️30
🧔🏼♂️30
7 cs o pierwsze 👶🏼
Badania z 10/2024:
4dc:
TSH 1.02
FT4 18.2 pmol/l
Prolaktyna 520 mu/l ❌
Estradiol 170.7 pmol/l
FSH 6.47 lU/l
LH 11.80 lU/l ❌
Testosteron wolny 2.10 pg/ml
DHEAS 269 ug/dl
Androstendion 1.71 ng/ml ❌
AMH 3.08
SHBG 42.8 nmol/l
17-OH-Prog 0.910 ng/ml
Witamina D 30.8 ng/ml
Progesteron 7dpo - 8.47 ng/ml
👨On:
Badanie nasienia 02/2025
Ilość 698.84 mln/proba
Koncentracja 142.62 mln/ml
Ruch postępowy (a+b) 56.66%
Ruch postępowy szybki 31.53 %
Upłynnienie <60min
Lepkość prawidłowa
Ph 7.7
Morfologia 1% ❌ -
zorilla94 wrote:Ale Sisi dobrze mówi. Jeżeli obojgu wam zależy na dziecku to nie przeżywaj tego aż tak, i nie traktuj tego badania jako „zdrady”. Mój mąż był wczoraj na takim badaniu, sam. Nie pytałam, jak to zrobił. Byłam dumna że mu się udało, że się odważył i pokazało mi to, że zależy mu na posiadaniu dziecka tak samo jak mnie.
Może i racja, dziękuję -
A ja dodam, że gdy będziesz naciskać i stresować to nic z tego nie będzie. Daj mu zrozumienie bo dla mężczyzn też to nie jest łatwe. Nie bądźmy egoistkami bo to wspólny proces. Tak samo na fotelu ginekologicznym sprawia Ci przyjemność głowica od usg? I spojrzenie obcego faceta...?
Nie pisze tego złośliwie tylko myślę, ze nie ma co sie spinać bo w porównaniu do tego co ludzie przechodzą w klinikach to oddanie nasienia to podstawowe badanie które cos bedzie mówiło o jego stanie zdrowia. Początek góry lodowej
zorilla94 lubi tę wiadomość
Starania od 09.2022r
Ja 👩 25l
✅️ kariotyp
❌️ niedoczynność tarczycy hashimoto
✅️ drożność jajowodów
✅️ monitoringi owulacji
✅️ regularne cykle
Mąż 👦 28l
❌️ obniżone parametry nasienia
Ruchliwość, morfologia 0%
✅️ kariotyp
13.09.24r punkcja
25.11.24r transfer 4BA ❄️
06.12.24r ❌️🤰
13.01.25r włączenie leków do 2 transferu
03.02.25r transfer 2/EB
14.02.25r 😐⏸️✖️
Została ❄️ 4BB -
Karolka55 wrote:A ja dodam, że gdy będziesz naciskać i stresować to nic z tego nie będzie. Daj mu zrozumienie bo dla mężczyzn też to nie jest łatwe. Nie bądźmy egoistkami bo to wspólny proces. Tak samo na fotelu ginekologicznym sprawia Ci przyjemność głowica od usg? I spojrzenie obcego faceta...?
Nie pisze tego złośliwie tylko myślę, ze nie ma co sie spinać bo w porównaniu do tego co ludzie przechodzą w klinikach to oddanie nasienia to podstawowe badanie które cos bedzie mówiło o jego stanie zdrowia. Początek góry lodowej
Badanie zaproponowała moja Pani ginekolog bo ze względu na pracę męża nie możemy trafić za każdym razem w owulacje.
Badanie jest robione w celu "uspokojenia" mnie i dla potwiedzenia, że z mężem też wszystko ok
Uważam, że przed 30 raczej nie ma się aż takich problemów z plemnikami - To tylko taka formalność -
NOWAA122 wrote:Badanie zaproponowała moja Pani ginekolog bo ze względu na pracę męża nie możemy trafić za każdym razem w owulacje.
Badanie jest robione w celu "uspokojenia" mnie i dla potwiedzenia, że z mężem też wszystko ok
Uważam, że przed 30 raczej nie ma się aż takich problemów z plemnikami - To tylko taka formalność
Nie życzę oczywiście tego aby cos było nie tak..
Ale dokładnie takie same słowa powiedziałam do mojego męża przed 1szym oddaniem nasienia do badania i stąd nasza przyczyną nie powodzeń. A nie ma jeszcze 30 i miał 25 lat przy wykonywaniu badan.Starania od 09.2022r
Ja 👩 25l
✅️ kariotyp
✅️ drożność jajowodów
✅️ monitoringi owulacji
✅️ regularne cykle
Mąż 👦 28l
✅️ kariotyp
13.09.24r punkcja
06.12.24r ❌️🤰
03.02.25r transfer 2/EB
14.02.25r 😐⏸️✖️
Została ❄️ 4BB -
Karolka55 wrote:Nie życzę oczywiście tego aby cos było nie tak..
Ale dokładnie takie same słowa powiedziałam do mojego męża przed 1szym oddaniem nasienia do badania i stąd nasza przyczyną nie powodzeń. A nie ma jeszcze 30 i miał 25 lat przy wykonywaniu badan.
Jaka prace wykonuje mąż? -
Wywóz śmieciStarania od 09.2022r
Ja 👩 25l
✅️ kariotyp
✅️ drożność jajowodów
✅️ monitoringi owulacji
✅️ regularne cykle
Mąż 👦 28l
✅️ kariotyp
13.09.24r punkcja
06.12.24r ❌️🤰
03.02.25r transfer 2/EB
14.02.25r 😐⏸️✖️
Została ❄️ 4BB -
NOWAA122 wrote:Jaka prace wykonuje mąż?
Nie ma znaczenia praca. Mój mąż też ma słabe nasienie a przyczyną jest wysoki poziom hormonu FSH który znowu może być spowodowany jakimś urazem za dzieciaka albo niedoleczoną świnka. Niestety słaba jakość nasienia to dość powszechny problem i niezależny od wiekuKarolka55 lubi tę wiadomość
starania od 2022
🙍♀️'92
AMH - 7,48
PCOS w obrazie usg - brak objawów, cykle regularne, potwierdzone owulacje
❌MTHTR A1298 homo
❌PAI hetero
✅homocysteina - 7
✅ASA
✅KIR 4/5 brak 2DS5
✅HLA-C oboje C1
? ANA miano 1:80 typ jąderkowy i plamisty
🙍♂️'90
Koncentracja 2,1 mln/ml
Morfologia 4%
❌FSH - 15,64
✅kariotyp, CFTR, usg jąder
2022 - histeroskopia (polipy)
2024 - polipektomia
I IVF (menopur 150, orgalutran)
11.2024 - punkcja: 19 pobranych, 12 dojrzałych, 8 zapłodnionych, ❄️❄️❄️❄️
12.12.24 FET I EG (estrofem, cyclogest, duphaston, claxane)
5 dpt ⏸️, 6 dpt beta 55, 8 dpt beta 162, 11 dpt beta 537, 15 dpt beta 3378, 21 dpt USG GS 1,65 cm CRL 0,2 cm, 7w6d CRL 1,47 cm i ❤️, 9w6d poronienie zatrzymane (8+2) indukcja farmakologiczna 💔. -
Malowybitna wrote:Nie ma znaczenia praca. Mój mąż też ma słabe nasienie a przyczyną jest wysoki poziom hormonu FSH który znowu może być spowodowany jakimś urazem za dzieciaka albo niedoleczoną świnka. Niestety słaba jakość nasienia to dość powszechny problem i niezależny od wieku
Praca ma duże znaczenie, nawet ginekolog mi to mowil
-
Ale czy ja dobrze rozumiem jesteś zazdrosna ponieważ będzie się masturbował ze względu na konieczność badania nasienia?
Szczerze jestem w szoku, że ktoś założył taki wątek.
Luna_ lubi tę wiadomość
31 👩🦳 34 🧔♂️
05.2024 rozpoczęcie starań
11.2024 straciliśmy aniołka 💔💔💔 6+2
01.2025 walczymy od nowa 🍀 -