X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Zbyt duża liczba plemników?
Odpowiedz

Zbyt duża liczba plemników?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy spotkalyscie sie kiedys z diagnoza, ze plemnikow jest za duzo? Cieszylismy sie z mezem, ze ma super wyniki - normozospermioza, ale gdy wiecej poczytalam, dowiedzialam sie, ze liczba plemnikow powyzej 250 mln moze utrudniac ich poruszanie, a moj maz ma wynik 514 mln! Bede wdzieczna za jakies informacje na ten temat

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej . Trochę dziwne , macie normozospermiozę tak ?
    Z tego co wiem 250mln lub powyżej oznacza polizoospermię zbyt dużą liczbę plemników . Nie zaznaczył wam lekarz tego ? Mimo że według WHO nie ma wyznaczonej jakiejś górnej granicy normy to niektórzy uważają taki wynik za wysoki i negatywnie wpływa na płodność i poczęcie . Przeczytałam kiedyś że czynniki wpływające na polizoospermię mogą być

zbyt szybkie wyczerpywanie fruktozy zawartej w płynie nasiennym, będącej podstawowym zasobem energetycznym dla plemników , zmniejszoną ilość ATP w plemnikach, uszkodzoną czynność akrosomalną plemników , zmniejszoną ilość DNA w nasieniu , abberacje chromosomowe w materiale genetycznym plemników.
    Ale niech się wypowie ktoś jeszcze bo ja dokładnie na 100% nie wiem jak to jest

• Nadira Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie pomogę bo u nas w drugą stronę, stajemy na głowie żeby ilość plemniczkow zwiększyć.... Ale zgadzam się że polizoospermia może być utrudnieniem.

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • cocosowa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Ci za dużo to przyjmiemy kilka milionów :):) Jeśli staracie się od niedawna to nie ma co panikować....gorzej jak minął rok i nic, to wtedy moim zdaniem przydałoby się coś z tym zrobić...

Starania od 06.2014
    Walka z męskim problemem:( (Terato-Asthenozoospermia ) Z 0 do 1% prawidłowych plemników
    28.07.2015 *11tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co mi wiadomo to założycielka wątku stara się już 2 lata . A od 4 się nie zabezpieczali . Tak wyczytałam na innym wątku więc ja uważam że to może być problem ale jak lekarz nic nie powiedział to już sama nie wiem hmmm

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sarenka, dobrze wyczytalas :-) znalazlam opinie lekarza w internecie, z ktorej wynika, ze jezeli odpowiednia procentowo ilosc plemnikow ma prawidlowa budowe i ruch postepowy, to ich duza liczba nie powinna stanowic problemu. Ale i tak zaczelam myslec znowu o inseminacji, z ktorej chwilowo zrezygnowalismy.

• cocosowa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To długo ;(...ale moim skromnym zdaniem i tak trzeba pogłębić Waszą diagnostykę bo problem również może być innej natury...

Starania od 06.2014
    Walka z męskim problemem:( (Terato-Asthenozoospermia ) Z 0 do 1% prawidłowych plemników
    28.07.2015 *11tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlugo. Ale to po mojej stronie glownie tkwi problem. Mam endometrioze, pcos, LUF, hiperprolaktynemie i niewiadomo co jeszcze. Czynnika meskiego bylam tak pewna i spokojna. A tu takie informacje

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ