X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poród Czym smarujecie łuszczycę głowy w czasie karmienia piersią?
Odpowiedz

Czym smarujecie łuszczycę głowy w czasie karmienia piersią?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • dkdk Koleżanka

Wysłany: 18 lipca, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nawrót łuszczycy na głowie, a karmię piersią i totalnie nie wiem, co mogę bezpiecznie stosować. Dermatolog polecił steryd w płynie, ale przyznam szczerze, że trochę się boję. Może macie jakieś sprawdzone środki, które działają, a są bezpieczne przy kp?

• Anetpis Koleżanka

Wysłany: 18 lipca, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziegieć brzozowy zmieszany z Medidermem – jak dla mnie coś wspaniałego. Działał lepiej niż sterydy, a bez ich skutków ubocznych. Mam taką swoją mieszankę i stosuję od dawna, skóra się wycisza, nie swędzi, łuska schodzi. Już dawno zrezygnowałam ze sterydów, bo to walka z wiatrakami – tylko chwilowa ulga, a potem gorzej. Ostatnio do tego dorzuciłam Psorisel i fajnie wszystko się uzupełnia. Mam ten płyn z tej serii i bardzo polecam:
    https://www.aptekaolmed.pl/produkt/psorisel-plyn-do-pielegnacji-skory-glowy-u-osob-z-objawami-luszczycy-150ml,138738.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia, 13:47

• Danala Znajoma

Wysłany: 23 lipca, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno dziegciu nie powinno się używać przy karmieniu. Za to steryd, jeśli dobrze dobrany i stosowany miejscowo, lekarze dopuszczają – przynajmniej tak mi mówiła moja dermatolożka. U mnie sprawdził się Psorisel – nie jest to lek, tylko dermokosmetyk, ale łagodził skórę i nie miałam nawrotów. Zwłaszcza szampon z tej serii fajnie koił głowę między płukaniami.

• Jankowski Koleżanka

Wysłany: 28 lipca, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie, lepiej dziegciu przy karmieniu nie używać – zbyt mało badań i może się wchłaniać. Ja na czas karmienia przeszłam właśnie na delikatne środki – emulsje, szampony bez SLS-ów. Jak stan się pogorszył, to lekarz zapisał maść do punktowego stosowania. Trzeba balansować między tym, co skuteczne, a co bezpieczne.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ