Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poród Czym smarujecie łuszczycę głowy w czasie karmienia piersią?
Odpowiedz

Czym smarujecie łuszczycę głowy w czasie karmienia piersią?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • dkdk Koleżanka

Wysłany: 18 lipca 2025, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nawrót łuszczycy na głowie, a karmię piersią i totalnie nie wiem, co mogę bezpiecznie stosować. Dermatolog polecił steryd w płynie, ale przyznam szczerze, że trochę się boję. Może macie jakieś sprawdzone środki, które działają, a są bezpieczne przy kp?

• Anetpis Koleżanka

Wysłany: 18 lipca 2025, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziegieć brzozowy zmieszany z Medidermem – jak dla mnie coś wspaniałego. Działał lepiej niż sterydy, a bez ich skutków ubocznych. Mam taką swoją mieszankę i stosuję od dawna, skóra się wycisza, nie swędzi, łuska schodzi. Już dawno zrezygnowałam ze sterydów, bo to walka z wiatrakami – tylko chwilowa ulga, a potem gorzej. Ostatnio do tego dorzuciłam Psorisel i fajnie wszystko się uzupełnia. Mam ten płyn z tej serii i bardzo polecam:
    https://www.aptekaolmed.pl/produkt/psorisel-plyn-do-pielegnacji-skory-glowy-u-osob-z-objawami-luszczycy-150ml,138738.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2025, 13:47

• Danala Znajoma

Wysłany: 23 lipca 2025, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno dziegciu nie powinno się używać przy karmieniu. Za to steryd, jeśli dobrze dobrany i stosowany miejscowo, lekarze dopuszczają – przynajmniej tak mi mówiła moja dermatolożka. U mnie sprawdził się Psorisel – nie jest to lek, tylko dermokosmetyk, ale łagodził skórę i nie miałam nawrotów. Zwłaszcza szampon z tej serii fajnie koił głowę między płukaniami.

• Jankowski Koleżanka

Wysłany: 28 lipca 2025, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie, lepiej dziegciu przy karmieniu nie używać – zbyt mało badań i może się wchłaniać. Ja na czas karmienia przeszłam właśnie na delikatne środki – emulsje, szampony bez SLS-ów. Jak stan się pogorszył, to lekarz zapisał maść do punktowego stosowania. Trzeba balansować między tym, co skuteczne, a co bezpieczne.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ