X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poród Czym smarujecie łuszczycę głowy w czasie karmienia piersią?
Odpowiedz

Czym smarujecie łuszczycę głowy w czasie karmienia piersią?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • dkdk Koleżanka

Wysłany: 18 lipca, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nawrót łuszczycy na głowie, a karmię piersią i totalnie nie wiem, co mogę bezpiecznie stosować. Dermatolog polecił steryd w płynie, ale przyznam szczerze, że trochę się boję. Może macie jakieś sprawdzone środki, które działają, a są bezpieczne przy kp?

• Anetpis Koleżanka

Wysłany: 18 lipca, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziegieć brzozowy zmieszany z Medidermem – jak dla mnie coś wspaniałego. Działał lepiej niż sterydy, a bez ich skutków ubocznych. Mam taką swoją mieszankę i stosuję od dawna, skóra się wycisza, nie swędzi, łuska schodzi. Już dawno zrezygnowałam ze sterydów, bo to walka z wiatrakami – tylko chwilowa ulga, a potem gorzej. Ostatnio do tego dorzuciłam Psorisel i fajnie wszystko się uzupełnia.

• Danala Debiutantka

Wysłany: 23 lipca, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno dziegciu nie powinno się używać przy karmieniu. Za to steryd, jeśli dobrze dobrany i stosowany miejscowo, lekarze dopuszczają – przynajmniej tak mi mówiła moja dermatolożka. U mnie sprawdził się Psorisel – nie jest to lek, tylko dermokosmetyk, ale łagodził skórę i nie miałam nawrotów. Zwłaszcza szampon z tej serii fajnie koił głowę między płukaniami.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ