Gdzie rodzić na Opolszczyźnie?
-
Wprawdzie mam jeszcze trochę czasu ale też momentami zaczynam się nad tym zastanawiać. Jestem z Opola i pomimo kiepskiej opinii opolskiego szpitala biorę go pod uwagę a może Krapkowice ?? z tym,ze ponoć w razie jakichkolwiek komplikacji podczas porodu i tak przewożą do Opola. Są jakieś dni otwarte szpitali dla kobiet spodziewających się dziecka ?.
-
Mieszkam w Opolu i wybieram miejscowy szpital. Jednak nie tylko ze względu na bliskość placówki. Szpital jest świetnie wyposażony i ma odział patologii noworodków. Leżałam tam na ginekologii i jestem zachwycona lekarzami, pielęgniarkami, sprzętem i wyremontowanymi salami. Przyjęli mnie z krwawieniem, spanikowaną i od momentu rejestracji czułam się uspokojona (bez przesady, dalej byłam zmartwiona, ale czułam wokół siebie życzliwych i taktownych ludzi). Byłam również u koleżanek na oddziale poporodowym rooming in. Jestem uspokojona tymi wizytami. Sale są piękne, a intymność zapewniona. Ne słyszałam też od nikogo bliskiego złego słowa na temat opieki okołoporodowej. Każda dziewczyna wspominała dobrze to wydarzenie. Widziałam nawet zdjęcia z momentu porodu jednej z nich i nie padłam z przerażenia Wręcz przeciwnie.
Tragedie niestety się zdarzają i kiedy o nich słyszę cierpnie mi skóra. Jednak osobiste doświadczenie z tym miejscem mnie uspokaja. Nie wiem nic o pozostałych szpitalach w województwie.
Aha! na stronie szpitala można wybrać się na wirtualny spacer po wszystkich salach.
Aha 2 Podobno rozstrzygnięto już konkurs na nowego dyrektora. Został nim dyrektor szpitala w Trzebnicy! (ten szpital ma renomę. Był tam szefem chyba ponad 20 lat.Jastin76, Mandragora84 lubią tę wiadomość
-
Ja 1 dziexko rodzilam na retmonta w Opolu i drugie tez tam zamierzam. Mam wspanialego lekarza prowadzacego z tegoż tez szpitala. Po za tym ten szpital jest bardzo dobry pomimo jakis tam ekscesow z blizniakami Bąków. Ja ufam swemu lekarzowi i uwazam ze orgi z patologii jaki i zastepca pan kowalczyk to wysokiej klasy lekarze, zwlaszcza kowalczyk, cial mnie w 1 ciazy, robil ciezka operacje mojej mamie, bez dwoj zdan to artysta ze skalpelem. Podejrzewam ze 2 cesarke tez bedzie mi robil i ufam mu bo jest rewelacyjny.
I pielegniarki w szpitalu sa super, mile, pomocne zawsze usmiechniete a szpital jest tak odwalony i przyjazny, ze nie mozna narzekać, naprawde. Jak ktos ma termin na okolo 21. 11 to pisac -
Cześka wrote:Wprawdzie mam jeszcze trochę czasu ale też momentami zaczynam się nad tym zastanawiać. Jestem z Opola i pomimo kiepskiej opinii opolskiego szpitala biorę go pod uwagę a może Krapkowice ?? z tym,ze ponoć w razie jakichkolwiek komplikacji podczas porodu i tak przewożą do Opola. Są jakieś dni otwarte szpitali dla kobiet spodziewających się dziecka ?.
Ja teraz prowadze ciaze u doktora Wiecka, super lekarz. I serdecznie polecam. Mozna do niego na nfz i prywatnie. Jest rewelacyjny i rzeczowy. Wszystko tlumaczy. Idealnie prowadzi moja ciaze. Do tego dba o wszystkie szczegóły nawet te wagowe, pilnuje mnie zebym nie tyla. -
no i drugi raz rodziłam w Kędzierzynie, położne znowu spisały się na medal
dzięki położnej od noworodków karmię piersią od pierwszych dni życia. Wszystkie nieprawidłowości u maluszków same zauważają i zgłaszają pediatrze. Jestem naprawdę zadowolona z opieki. Wiadomo, że miały zmianę i takie co nie powinny tam pracować, ale generalnie ludzie wolą skupiać się na negatywach, a ja będę jednak bardziej pozytywne rzeczy wspominać, bo naprawdę większość personelu się stara i dużo pomaga. -
caśka wrote:Powiem ci, ze najlepiej i tak rodzic w opolu. Udaj sie na trywatna wizyte jesli nie bylas jeszcze, u lekarza ktory pracuje w takim szpitalu. Najlepiej zeby zapamietsl twoja buzke. Najlepiej do kowalczyka. W 1 ciazy nie wiedIalam ze tak najlepiej chodzilam di jakiejs dziwnej babki niepracujacej w tym szpitalu do tego na nfz.... Dopiero od 30 tyg zaczelam dodatkowo chodzic na platne usg do doktora kowalczyka, super facet. Wszystko mi pokazal na usg co jak i w ogole, nagral filmik na cd, byl barszo fachowy i mily. To naprawde super facet. Zapamietal mnie, na sali operacyjnej od razu poznal ze chodsilam do niego.
Ja teraz prowadze ciaze u doktora Wiecka, super lekarz. I serdecznie polecam. Mozna do niego na nfz i prywatnie. Jest rewelacyjny i rzeczowy. Wszystko tlumaczy. Idealnie prowadzi moja ciaze. Do tego dba o wszystkie szczegóły nawet te wagowe, pilnuje mnie zebym nie tyla.
-
Cześka wrote:Też chodziłam do Więcka to mój ulubieniec i na pewno kolejna ciąże będę prowadziła u niego . Mam termin około 14.11 Ty jeszcze w pakiecie ?
-
zokeia wrote:Mieszkam w Opolu i wybieram miejscowy szpital. Jednak nie tylko ze względu na bliskość placówki. Szpital jest świetnie wyposażony i ma odział patologii noworodków. Leżałam tam na ginekologii i jestem zachwycona lekarzami, pielęgniarkami, sprzętem i wyremontowanymi salami. Przyjęli mnie z krwawieniem, spanikowaną i od momentu rejestracji czułam się uspokojona (bez przesady, dalej byłam zmartwiona, ale czułam wokół siebie życzliwych i taktownych ludzi). Byłam również u koleżanek na oddziale poporodowym rooming in. Jestem uspokojona tymi wizytami. Sale są piękne, a intymność zapewniona. Ne słyszałam też od nikogo bliskiego złego słowa na temat opieki okołoporodowej. Każda dziewczyna wspominała dobrze to wydarzenie. Widziałam nawet zdjęcia z momentu porodu jednej z nich i nie padłam z przerażenia Wręcz przeciwnie.
Tragedie niestety się zdarzają i kiedy o nich słyszę cierpnie mi skóra. Jednak osobiste doświadczenie z tym miejscem mnie uspokaja. Nie wiem nic o pozostałych szpitalach w województwie.
Aha! na stronie szpitala można wybrać się na wirtualny spacer po wszystkich salach.
Aha 2 Podobno rozstrzygnięto już konkurs na nowego dyrektora. Został nim dyrektor szpitala w Trzebnicy! (ten szpital ma renomę. Był tam szefem chyba ponad 20 lat.
-
Ja będę rodzić w Opolu. Moje koleżanki też tam rodziły i były zadowolone zarówno z opieki jak i wyposażenia sal. Chodzę też tam na szkołę rodzenia i jestem bardzo zadowolona. Oprócz tej jednej sytuacji nagłośnionej w mediach nie słyszałam żadnej innej negatywnej opinii na temat tej placówki.
-