X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poród Gdzie rodzić w Kielcach?
Odpowiedz

Gdzie rodzić w Kielcach?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Powoli zastanawiam się nad wyborem szpitala w Kielcach. Byłam do tej pory zdecydowana na szpital na Kościuszki ale w tym momencie różne opinie krążą. Co polecacie? Kościuszki, Czarnów, Prosta?

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słyszałam dobre opinie o Prostej, ale na ile to prawda to nie jestem w stanie powiedzieć. Sama leżałam tam na endokrynologii jak jeszcze starałam się o dzidziusia - sale obok porodówek i na oko warunki są tam bardzo fajne, nie wiem jak z opieką medyczną.

Ewelina88 lubi tę wiadomość

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też słyszałam, że na Prostej jest najlepiej. W ostatnich latach podobnież sytuacja się tam zmieniła na wielki plus. I chyba na ten właśnie się zdecyduję.
    Coś mało mam z Kielc i okolic.

turkawka lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znajoma ma na dniach rodzić na Prostej, a zdecydowała się na ten szpital, bo tu mają dodatkowo jakieś "specjalne" znieczulenie.

Na ovufriendzie w "świętokrzyskich staraczkach" są aktualnie 4 ciężarówki (włącznie ze mną) w tym jedna dziewczyna w ciąży z bliźniakami :) i dziewczyny z Kielc wymieniają się tam doświadczeniami a propo lekarzy itp.,także jak cos to tam zajrzyj - zapraszamy. ja jestem z okolic Kielc i będę rodzić u siebie w mieście, ale tak jak wspominałam pobyt na Prostej zaliczyłam.
    a tu na belly faktycznie coś mało, chyba, że się nie ujawniają ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2014, 11:22

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za info. :) Kiedyś tam byłam, ale właśnie większość pisała o staraniach itp więc dlatego tutaj stworzyłam nowy wątek. Jak urodzi to daj znać czy ok było. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2014, 12:16

zplX18SyZp.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oki

acha zaproponowałam własnie świętokrzyskim zaciążonym staraczkom przeniesienie się tu żeby nie zalewać wątku o staraniach problemami ciążowymi :)

• Pinia108 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to i ja się na razie na ten wątek przeniosę :)

turkawka, Ewelina88 lubią tę wiadomość

Marianna [*] 08.11.2013 8tc
    Kamilka 7.01.2015
    Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
    Weronika 11.08.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o widzę dziewczyny, że Wy to nawet ten sam etapie ciąży jesteście :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny: https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/swietokrzyskie-mamy-czekamy-kochamy-zapraszamy,3733,1.html?sd=1 :)

• magda1986 Znajoma

Wysłany: 30 lipca 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny ja też będę rodzic w Kielcach i zdecydowałam sie na św Aleksandra na Kościuszki ponieważ tu pracuje mój lekarz prowadzący.Rodziłam tu pierwsze dziecko ale to bylo 9 lat temu wiec duzo sie zmienilo,,mam nadzieje że bedzie ok:)

Magda
  • pabelka88 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czekam na 2 ciążę ale pierwsze dziecko rodziłam na KOściuszki i moja opinia jak najbardziej pozytywna!!!

Zojka lubi tę wiadomość

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ