X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poród Gniezno - szpital, poród
Odpowiedz

Gniezno - szpital, poród

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: 30 maja, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,
    z racji, że nie ma stricte grupy na fb „Rodzę w Gnieźnie”, chciałam zapytać czy są tu któreś z Was, które rodziły w niedawnym czasie w Gnieźnie lub zdecydowały się na ten szpital?
    Zależy mi na aktywnym porodzie, pozycjach wertykalnych, ochronie krocza, kontakcie skóra do skóry po porodzie, późnym odpępnieniu, czy wiecie czy jest to do zrobienia w Gnieźnie?
    Pierwszy poród miałam w św. Rodziny w Poznaniu, było okej, ale pod kątem logistycznym to Gniezno bardziej do mnie przemawia. Byłam też kilka dni na oddziale ginekologicznym i naprawdę byłam zadowolona, pod kątem chociażby wyposażenia, obłożenia sal, itd. nawet Gniezno lepiej wypadło niż św. Rodziny. Ale nie ukrywam, że nie chciałabym sobie straumatyzować porodu. Niestety słyszałam dwie historie, że położyli dziewczyny na plecach i tak rodziły - do końca nie wiem, czy to był ich wybór, czy je do tego zmusili.

Dajcie proszę znać! Ja mam do porodu jeszcze trochę czasu, ale może któraś z Was będzie też szukała informacji :)

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻💙 2024 (w 1 cs)

od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞
    12.2024 cb 💔
    25.02. ⏸️🥹
    beta 48,20 mIU/ml
    prog 19,97 ng/ml

27.02. beta 110,15 mIU/ml
    prog 23,40 ng/ml

19.03. 1 cm małego Człowieczka; mamy serduszko 🥹❤️
    30.04. badania prenatalne - zdrowa dziewczynka 🌸🥹

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ