X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poród Gniezno - szpital, poród
Odpowiedz

Gniezno - szpital, poród

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: 30 maja, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,
    z racji, że nie ma stricte grupy na fb „Rodzę w Gnieźnie”, chciałam zapytać czy są tu któreś z Was, które rodziły w niedawnym czasie w Gnieźnie lub zdecydowały się na ten szpital?
    Zależy mi na aktywnym porodzie, pozycjach wertykalnych, ochronie krocza, kontakcie skóra do skóry po porodzie, późnym odpępnieniu, czy wiecie czy jest to do zrobienia w Gnieźnie?
    Pierwszy poród miałam w św. Rodziny w Poznaniu, było okej, ale pod kątem logistycznym to Gniezno bardziej do mnie przemawia. Byłam też kilka dni na oddziale ginekologicznym i naprawdę byłam zadowolona, pod kątem chociażby wyposażenia, obłożenia sal, itd. nawet Gniezno lepiej wypadło niż św. Rodziny. Ale nie ukrywam, że nie chciałabym sobie straumatyzować porodu. Niestety słyszałam dwie historie, że położyli dziewczyny na plecach i tak rodziły - do końca nie wiem, czy to był ich wybór, czy je do tego zmusili.

Dajcie proszę znać! Ja mam do porodu jeszcze trochę czasu, ale może któraś z Was będzie też szukała informacji :)

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻💙 2024 (w 1 cs)

czekamy na dziewczynkę 🌸🥹

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ