X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poród herbata z liści malin i wiesiołek
Odpowiedz

herbata z liści malin i wiesiołek

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Neverland Znajoma

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej samemu nazrywać liście malin i je ususzyć na napar :)) Wiesiołek to chyba jedynie w kapsułkach (znam tylko Gal). U niektórych rzeczywiście zadziałały :)

• mamusiaaa1 Przyjaciółka

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Położna w szkole rodzenia doradzała pić tą herbatę, mówiła, ze obserwuje duże różnice w czasie poordu, jesli kobieta wcześniej wypiła :) ale ja nie próbowałam

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilam herbatę z liści malin w obu ciążach od 34tc. Pierwszy poród- 2h40min (w tym parcie 15 minut), drugi poród 3h10min (w tym parcie 10 minut) ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 20:49

kark, AgaAgnieszka1989 lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • RudaM Debiutantka

Wysłany: 16 maja 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piłam herbatkę z liści malin i brałam olej z wiesiołka. Nie robiłam tego systematycznie, więc nie wiem czy to ich zasługa ale rodzilam 3 godziny - pierwszy raz ;)

kark lubi tę wiadomość

• goodwill Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaM wrote:
    Piłam herbatkę z liści malin i brałam olej z wiesiołka. Nie robiłam tego systematycznie, więc nie wiem czy to ich zasługa ale rodzilam 3 godziny - pierwszy raz ;)

Od kiedy stosowałaś herbatkę i wiesiołka? Czy robiłaś masaż krocza?

• RudaM Debiutantka

Wysłany: 14 czerwca 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę spóźniona odpowiedź ale jakos teraz mam mniej czasu na forum ;) masażu krocza nie robiłam,co pewnie skutkuje nacięciem. A wiesiołka i liście malin stosowałam cały 9 miesiąc i to niezbyt regularnie także dlatego nie jestem pewna czy mój szybki i lekki poród to zasługa tych specyfików czy mojego szczęścia po prostu ;)

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 00:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pilam jakis tydzien na przyspieszenie porodu ( dzidzia miala byc b duza) i rzeczywiscie urodzilam 6 dni przed terminem a 7 dni przed mi sie zaczely saczyc wody :)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • sznurowka Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Położna w szkole rodzenia mówiła ostatnio o tej herbacie (o wiesiołku nie). Polecała pić od 36 tygodnia 1xdziennie no i masaż krocza.

klz915nmy2gfnr76.png

30.09.2016 3240g 52cm 39tc
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, temat juz troche umarł ale powiem wam ze ja pije od kilku dni napar z liści malin a jestem w 40tygodniu i żałuję ze tak późno bo ona usprawnia poród pita na kilka tyg przed porodem, jesli bedzie nam dana druga ciąża to zamierzam pic od 34-35 tygodnia, a wiesiolek w kapsułkach np oeparol lub gal bede brać od 36tygodnia, niestety wiesiolek kupilam dopiero teraz bo jestem zdesperowana przed porodem, jestem juz w terminie czop sluzowy odszedl i cisza. Ćwiczę krocze balonikiem aniball bo to moj pierwszy porod bedzie i nie chce byc rozerwana albo nacinana. Zobaczymy jak długo bede sie męczyć. Mam nadzieje w najbliższych dniach urodzić bo malec stale rośnie, teraz wazy okolo 3600g

"Niech mi się stanie według słowa Twego"
    wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
    Udało sie w 12 cs 'na powaznie' <3
    3560 gram szczęścia <3 55cm
    Po 6 miesiącach kolejnych starań jest drugi cud <3 4146 gram
  • Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja piłam herbatę z liści malin 3 razy dziennie od 38 tc i brałam olej z wiesiołka 3x2 kapsułki też od 38 tc. Z balonikiem ćwiczyłam od 37 tc co 2-3 dni, doszłam do obwodu 30 cm, urodziłam 3,5 kg dziecko bez nacięcia czy pęknięcia w około 4 godziny. Synek urodził się rączką przy buzi i mimo to nic mi nie jest. Gdyby nie dziecko przy piersi to nie powiedziałabym, że w ogóle rodziłam :-) I stwierdzam z pełną odpowiedzialnością, że mogę rodzić nawet 10 razy bylebym nie musiała znowu chodzić w ciąży :-D

relg2n0ax4qs6djf.png
    Asia, mama Aniołka Adasia 05.07.2016 (*)
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ