WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poród Koszula do porodu
Odpowiedz

Koszula do porodu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • AnnaE. Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę o poradę... bo czegoś nie rozumiem chyba. Wszędzie w sprzedaży koszule do porodu rozpinane są z tyłu.. ale dlaczego? Przecież o to chodzi, żeby tuż po porodzie rozpiąć koszulę i położyć dziecko skóra do skóry, a nie wciskać pod koszulę która się nie rozpina z przodu. Czy ja czegoś nie kapuję?

36 lat, euthyrox 100
    2017 - syn 💙
    2019 - syn 💙
    Lipiec 2023 - córka 💖🫢
    preg.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaE. wrote:
    Proszę o poradę... bo czegoś nie rozumiem chyba. Wszędzie w sprzedaży koszule do porodu rozpinane są z tyłu.. ale dlaczego? Przecież o to chodzi, żeby tuż po porodzie rozpiąć koszulę i położyć dziecko skóra do skóry, a nie wciskać pod koszulę która się nie rozpina z przodu. Czy ja czegoś nie kapuję?

To kup i załóż tył na przód :D

A tak naprawdę wystarczy zwykły T-shirt, albo stanik sportowy :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozpinane są z tyłu być może ze względu na zastrzyk z ewentualnym zzo. Ja osobiście miałam koszulę rozpinaną z przodu od góry do dołu a i tak przy kontakcie skóra do skóry położna mi ją podwinęła pod samą szyję, bo nie zorientowała się, że mam guziki, a ja sama byłam w takim stanie, że też o tym nie pomyślałam. Także tak naprawdę może być koszula w ogóle nie rozpinana. Najważniejsze żeby była szeroka, wygodna, najlepiej ciemna. Stanik sportowy czy t-shirt to wg mnie średni pomysł, bo ja bym nie chciała np. skakać na piłce z gołym tyłkiem 😁.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2019, 20:44

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Leira Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:
    Rozpinane są z tyłu być może ze względu na zastrzyk z ewentualnym zzo. Ja osobiście miałam koszulę rozpinaną z przodu od góry do dołu a i tak przy kontakcie skóra do skóry położna mi ją podwinęła pod samą szyję, bo nie zorientowała się, że mam guziki, a ja sama byłam w takim stanie, że też o tym nie pomyślałam. Także tak naprawdę może być koszula w ogóle nie rozpinana. Najważniejsze żeby była szeroka, wygodna, najlepiej ciemna. Stanik sportowy czy t-shirt to wg mnie średni pomysł, bo ja bym nie chciała np. skakać na piłce z gołym tyłkiem 😁.

Jak zaczniesz rodzić to będzie Ci wszystko jedno ;)

A t-shirt od partnera z pewnością zakryje pupę w razie czego ;)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Jak zaczniesz rodzić to będzie Ci wszystko jedno ;)

A t-shirt od partnera z pewnością zakryje pupę w razie czego ;)

No jakoś nie było mi wszystko jedno 😁.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ