Koszula do porodu
-
Proszę o poradę... bo czegoś nie rozumiem chyba. Wszędzie w sprzedaży koszule do porodu rozpinane są z tyłu.. ale dlaczego? Przecież o to chodzi, żeby tuż po porodzie rozpiąć koszulę i położyć dziecko skóra do skóry, a nie wciskać pod koszulę która się nie rozpina z przodu. Czy ja czegoś nie kapuję?
-
AnnaE. wrote:Proszę o poradę... bo czegoś nie rozumiem chyba. Wszędzie w sprzedaży koszule do porodu rozpinane są z tyłu.. ale dlaczego? Przecież o to chodzi, żeby tuż po porodzie rozpiąć koszulę i położyć dziecko skóra do skóry, a nie wciskać pod koszulę która się nie rozpina z przodu. Czy ja czegoś nie kapuję?
To kup i załóż tył na przód
A tak naprawdę wystarczy zwykły T-shirt, albo stanik sportowy -
Rozpinane są z tyłu być może ze względu na zastrzyk z ewentualnym zzo. Ja osobiście miałam koszulę rozpinaną z przodu od góry do dołu a i tak przy kontakcie skóra do skóry położna mi ją podwinęła pod samą szyję, bo nie zorientowała się, że mam guziki, a ja sama byłam w takim stanie, że też o tym nie pomyślałam. Także tak naprawdę może być koszula w ogóle nie rozpinana. Najważniejsze żeby była szeroka, wygodna, najlepiej ciemna. Stanik sportowy czy t-shirt to wg mnie średni pomysł, bo ja bym nie chciała np. skakać na piłce z gołym tyłkiem 😁.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2019, 20:44
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
malami.91 wrote:Rozpinane są z tyłu być może ze względu na zastrzyk z ewentualnym zzo. Ja osobiście miałam koszulę rozpinaną z przodu od góry do dołu a i tak przy kontakcie skóra do skóry położna mi ją podwinęła pod samą szyję, bo nie zorientowała się, że mam guziki, a ja sama byłam w takim stanie, że też o tym nie pomyślałam. Także tak naprawdę może być koszula w ogóle nie rozpinana. Najważniejsze żeby była szeroka, wygodna, najlepiej ciemna. Stanik sportowy czy t-shirt to wg mnie średni pomysł, bo ja bym nie chciała np. skakać na piłce z gołym tyłkiem 😁.
Jak zaczniesz rodzić to będzie Ci wszystko jedno
A t-shirt od partnera z pewnością zakryje pupę w razie czego -