X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poród Który szpital wybrać na Śląsku
Odpowiedz

Który szpital wybrać na Śląsku

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 28 maja, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoś z tu obecnych rodził w szpitalu w Sosnowcu bądź Dąbrowie Górniczej?
    Interesują mnie informacje takie z niedalekiej przeszłości, a nie z przed kilkunastu lat :(

♀️29 ♂️34
    - styczeń 2024- odstawienie AH po 8 latach, brak owulacji 6msc, PCOS, AMH 9, stymulacja, drożność sono-hsg,
    ❌️10 nieudanych cykli - w tym 4 z lamettą

🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️🌱🤰
    • 1.03 beta hcg (13dpo) -- 222,70 --> 664,10 --> 1873,70
    • 18.03 - z usg 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
    • 16.04 - z usg 11+0 CRL 4,15cm ❤️
    • 28.04 - I prenatalne super 🥰 z usg 12+2 CRL 5,82cm b.niskie ryzyka 🥹
    • 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
    • 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
    • 16.07 - 23+3, 663g malutkiej 🎀
    • 05.08 - 26+3, wszystko b.dobrze, około 900g 🩷

○ cytologia i USG piersi, krzywa cukrowa ✅️

🗓
    - badania: morfologia, mocz, toxoplazmoza
    - 26.08 - III prenatalne

preg.png

✨️2025 jest nasz!✨️
  • kurkai Debiutantka

Wysłany: 30 maja, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nice!

• A-6 Autorytet

Wysłany: 11 lipca, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temat z maja, ale może jeszcze pomogę 😊
    Pierwszy poród miałam w Dąbrowie, teraz jestem w drugiej ciąży i również planuję tam rodzić.
    Wspominam bardzo dobrze, ale też super trafiłam, akurat przed zmianą warty ;) Położna jaką miałam od początku do końca to anioł, naprawdę, sympatyczna, nienachalna, pytała czy czegoś potrzebuję, tłumaczyła bez problemu jeśli zapytałam. Jako że syn miał problem ze wstawieniem się w kanał, to dzięki jej propozycjom ułożeń się to w końcu udało. Lekarze bardzo sympatyczni. No i pani doktor neonatolog to jest po prostu złoto. Wszystkie badania zostały wzorowo wykonane u syna, sprawdzony nadprogramowo, zaopiekowany najlepiej jak się dało. Jeśli chodzi o znieczulenie to nie ma zzo, ale jest gaz, choć ja z niego nie korzystałam.
    Super bo miałam małego non stop ze sobą, ale jak ktoś chciał można na parę godzin zostawić u położnych.
    Jedzenie poprawne, wszystko mi baaaardzo smakowało, ale od początku kp więc jadłam porcje jak chłop w wojsku ;)
    Jedną panią z obsługi bardzo źle wspominam, z idealnego wręcz pobytu zrobiła mi traumę, ale nie pamiętam jak się nazywa. Teraz już umiałabym jej odpowiedzieć, ale jako pierworodka byłam po prostu w strachu w nowej sytuacji.
    Czyli podsumowując personel super, z jednym wyjątkiem, no ale idealnie być nie może, raz się dobrze trafi raz nie. Niemniej mam nadzieję, że wiele się nie zmieniło, bo jeszcze tam w marcu wrócę :D

♀️♂️'96
    PCOS
    Krótkie fazy lutealne

Zakończenie antykoncepcji 09.2021
    4cs (liczony)
    08.2022 cb 💔
    11.10 - kuzyn ciotecznej babki ojca cienia 😉
    12.10 - cień ⏸️, beta 21,59
    28.10 - jest pęcherzyk, 5w0d🍀
    10.11 - jest serduszko, 7w1d ❤️
    29.12 - 9,73 cm bobofruta, wysokie CRP, antybiotyk 🧐
    09.01 - czyżby chłop? 😏♂️
    30.01 - prenatalne 2 trym. 🍉 oficjalnie staje się.. chłopcem!
    16.06.23 Ognik przychodzi sprawnie i szczęśliwie na świat 🥹

27.06.25 - cień ⏸️
    30.07- piękne ⏸️
    17.07 - pierwsza wizyta, mamy serduszko 🥰 (plus torbiel 58 mm)
    07.08 - kolejna wizyta
    age.png
    preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ