X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poród Który szpital wybrać na Śląsku
Odpowiedz

Który szpital wybrać na Śląsku

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 28 maja, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoś z tu obecnych rodził w szpitalu w Sosnowcu bądź Dąbrowie Górniczej?
    Interesują mnie informacje takie z niedalekiej przeszłości, a nie z przed kilkunastu lat :(

♀️29 ♂️34
    - styczeń 2024- odstawienie AH po 8 latach, brak owulacji 6msc, PCOS, stymulacja, drożność sono-hsg,
    ❌️10 nieudanych cykli - w tym 4 z lamettą

🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️🌱🤰
    • 1.03 betaHCG 222,70 - prog 19,38(13dpo)
    • 3.03 betaHCG 664,10 - prog 21,24
    • 5.03 betaHCG 1873,70 - prog 29,00
    • 18.03 - z usg 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
    • 16.04 - z usg 11+0 CRL 4,15cm ❤️
    • 28.04 - I prenatalne super 🥰 z usg 12+2 CRL 5,82cm b.niskie ryzyka 🥹
    • 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
    • 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
    • 16.07 - 663g malutkiej 🎀

○ cytologia i USG piersi, krzywa cukrowa ✅️

🗓
    05.08 - wizyta ginekolog

preg.png

✨️2025 jest nasz!✨️
  • kurkai Debiutantka

Wysłany: 30 maja, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nice!

• A-6 Autorytet

Wysłany: 11 lipca, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temat z maja, ale może jeszcze pomogę 😊
    Pierwszy poród miałam w Dąbrowie, teraz jestem w drugiej ciąży i również planuję tam rodzić.
    Wspominam bardzo dobrze, ale też super trafiłam, akurat przed zmianą warty ;) Położna jaką miałam od początku do końca to anioł, naprawdę, sympatyczna, nienachalna, pytała czy czegoś potrzebuję, tłumaczyła bez problemu jeśli zapytałam. Jako że syn miał problem ze wstawieniem się w kanał, to dzięki jej propozycjom ułożeń się to w końcu udało. Lekarze bardzo sympatyczni. No i pani doktor neonatolog to jest po prostu złoto. Wszystkie badania zostały wzorowo wykonane u syna, sprawdzony nadprogramowo, zaopiekowany najlepiej jak się dało. Jeśli chodzi o znieczulenie to nie ma zzo, ale jest gaz, choć ja z niego nie korzystałam.
    Super bo miałam małego non stop ze sobą, ale jak ktoś chciał można na parę godzin zostawić u położnych.
    Jedzenie poprawne, wszystko mi baaaardzo smakowało, ale od początku kp więc jadłam porcje jak chłop w wojsku ;)
    Jedną panią z obsługi bardzo źle wspominam, z idealnego wręcz pobytu zrobiła mi traumę, ale nie pamiętam jak się nazywa. Teraz już umiałabym jej odpowiedzieć, ale jako pierworodka byłam po prostu w strachu w nowej sytuacji.
    Czyli podsumowując personel super, z jednym wyjątkiem, no ale idealnie być nie może, raz się dobrze trafi raz nie. Niemniej mam nadzieję, że wiele się nie zmieniło, bo jeszcze tam w marcu wrócę :D

♀️♂️'96

PCOS
    Krótkie fazy lutealne

Zakończenie antykoncepcji 09.2021
    4cs (liczony)
    08.2022 cb 💔

11.10 - kuzyn ciotecznej babki ojca cienia 😉
    12.10 - cień ⏸️, beta 21,59
    14.10 - beta 86,81 🥹
    17.10 - beta 238,8 🍀
    19.10 - beta 466,2 przyrost 83,6%
    21.10 - beta 811,4 przyrost 78% 🥺
    24.10 - beta 2343 przyrost 109,1% 🥹
    28.10 - jest pęcherzyk, 5w0d🍀
    10.11 - jest serduszko, 7w1d ❤️
    24.11 - jest ruchliwy arbuz 🍉
    08.12 - wizyta
    19.12 - niskie ryzyka, 🍉 ruchliwy, wszystko na swoim miejscu 🥹
    29.12 - 9,73 cm bobofruta, wysokie CRP, antybiotyk 🧐
    09.01.23 - czyżby chłop? 😏♂️
    19.01 - 203 gramy cudu 💫
    30.01 - prenatalne 2 trym. Wszystko w porządku, 🍉 oficjalnie staje się.. chłopcem!
    23.03 - przekroczyliśmy granicę "torebki cukru" 😉 1034g żywego ognia!
    age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ