X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poród Męty w oku-czy maja wplyw na porod,sn czy cc?
Odpowiedz

Męty w oku-czy maja wplyw na porod,sn czy cc?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Olka86 Znajoma

Wysłany: 20 lutego 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w 32 tc,zaczelam sie zastanawiac czy mety które widzę w oczach w jednym.jakaś niteczka i w drugim tez moze ze dwa paproszk beda miec wplyw na porod,nie rozmawialam jeszcze z lekarzem na ten temat,ale powinnam,jakos nie myslalam o tym kompletnie,tak sie do tych niteczek przyzwyczailam,ale zaczelam sie martwic wlasnie czy poród sn bedzie w tym przypadku bezpieczny czy moze sn,da rade?

• magdis Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana,tez juz od jakiegos czasu mam te mety, przyzwyczailam sie do nich i nie zwracam uwagi ale na tle np.bialych chmur jest ich caaala maaasa. Tez nie konsultowalam tego z lekarzem w kontekscie porodu, jesCzcze jakis czas przed ciaza bylam z tym u okulisty to stwierdzila ze to nic groznego,jakies smieci plywaja w galce ocznej i taka moja uroda. Wiec na moja logike nie jest to raczej przeciwwskazanie do porodu sn ale na pewno warto zapytac lekarza dla spokoju. Jakbys cos wiedziala to pisz :)

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • optymistkaaa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Męty w oku często pojawiają się przy krótkowzroczności. Im większa wada, tym większe prawdopodobieństwo ich pojawienia się.
    Jeśli macie większą wadę to i tak powinnyście się skonsultować ze swoim okulistą, który oceni stan siatkówki (czy nie ma przeciwskazań do porodu sn)

• Olka86 Znajoma

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam u okulisty,nie ma przeciwskazan,ale to chyba sprawa indywidualna...

• Kagura Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet w przypadku zmian siatkówki często nie ma przeciwwskazań do SN. Miałam zalaserowane rozwarstwienie i gdyby nie kolejne zmiany spowodowane cukrzycą ciążową plus duża wada wzroku, to nie dostałabym skierowania na CC. Podobno parcie nie działa negatywnie na siatkówkę, więc nie ma przeciwwskazań ;).

AKUxp2.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ