Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poród Pęknięcie kości spojenia łonowego podczas porodu
Odpowiedz

Pęknięcie kości spojenia łonowego podczas porodu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • ania1802 Koleżanka

Wysłany: 26 października 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w 36 tc, od 20 tc moja ginekolog podejrzewa rozejście spojenia łonowego ze względu na ogromny ból tej kości. Nie mogę się sama przekręcić z boku na bok, podnosić lewej nogi i takie inne kwiatki. Ginekolog i położna uważają, że jest to wskazanie do cesarki, której ja NIE chcę. Dla świętego spokoju byłam u ortopedy, który stwierdził że on nie wie czy potrzebuje cesarki czy nie. Będę rodzić naturalnie ale chciałabym się dowiedzieć jak wygląda proces rekonwalescencji po ewentualnym pęknięciu kości spojenia łonowego. Czy przez 6 tygodni nie można wgl wstawać czy po prostu ograniczyć ruch do wizyt w toalecie? Czy wizyty w toalecie są możliwe czy trzeba sobie radzić inaczej? Jak bardzo potrzebna jest pomoc drugiej osoby? Wszelkie dodatkowe informacje bardzo mogą mi pomóc. Liczę się z tym, że ryzykuję porodem naturalnym ale chcę się chociaż przygotować na najgorsze. :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ