Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poród Pęknięcie kości spojenia łonowego podczas porodu
Odpowiedz

Pęknięcie kości spojenia łonowego podczas porodu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • ania1802 Koleżanka

Wysłany: 26 października 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w 36 tc, od 20 tc moja ginekolog podejrzewa rozejście spojenia łonowego ze względu na ogromny ból tej kości. Nie mogę się sama przekręcić z boku na bok, podnosić lewej nogi i takie inne kwiatki. Ginekolog i położna uważają, że jest to wskazanie do cesarki, której ja NIE chcę. Dla świętego spokoju byłam u ortopedy, który stwierdził że on nie wie czy potrzebuje cesarki czy nie. Będę rodzić naturalnie ale chciałabym się dowiedzieć jak wygląda proces rekonwalescencji po ewentualnym pęknięciu kości spojenia łonowego. Czy przez 6 tygodni nie można wgl wstawać czy po prostu ograniczyć ruch do wizyt w toalecie? Czy wizyty w toalecie są możliwe czy trzeba sobie radzić inaczej? Jak bardzo potrzebna jest pomoc drugiej osoby? Wszelkie dodatkowe informacje bardzo mogą mi pomóc. Liczę się z tym, że ryzykuję porodem naturalnym ale chcę się chociaż przygotować na najgorsze. :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jakie witaminy warto suplementować w ciąży?

Ciąża to okres, w którym organizm kobiety potrzebuje zwiększonej ilości składników odżywczych. Właściwa suplementacja witamin wspiera rozwój dziecka i chroni zdrowie przyszłej mamy. Zanim jednak sięgniemy po jakiekolwiek preparaty, konieczna jest konsultacja z lekarzem prowadzącym ciążę, który dobierze suplementację dostosowaną do indywidualnych potrzeb.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ