X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poród Pęknięcie kości spojenia łonowego podczas porodu
Odpowiedz

Pęknięcie kości spojenia łonowego podczas porodu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • ania1802 Koleżanka

Wysłany: 26 października 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w 36 tc, od 20 tc moja ginekolog podejrzewa rozejście spojenia łonowego ze względu na ogromny ból tej kości. Nie mogę się sama przekręcić z boku na bok, podnosić lewej nogi i takie inne kwiatki. Ginekolog i położna uważają, że jest to wskazanie do cesarki, której ja NIE chcę. Dla świętego spokoju byłam u ortopedy, który stwierdził że on nie wie czy potrzebuje cesarki czy nie. Będę rodzić naturalnie ale chciałabym się dowiedzieć jak wygląda proces rekonwalescencji po ewentualnym pęknięciu kości spojenia łonowego. Czy przez 6 tygodni nie można wgl wstawać czy po prostu ograniczyć ruch do wizyt w toalecie? Czy wizyty w toalecie są możliwe czy trzeba sobie radzić inaczej? Jak bardzo potrzebna jest pomoc drugiej osoby? Wszelkie dodatkowe informacje bardzo mogą mi pomóc. Liczę się z tym, że ryzykuję porodem naturalnym ale chcę się chociaż przygotować na najgorsze. :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ