X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poród Pęknięcie kości spojenia łonowego podczas porodu
Odpowiedz

Pęknięcie kości spojenia łonowego podczas porodu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • ania1802 Koleżanka

Wysłany: 26 października 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w 36 tc, od 20 tc moja ginekolog podejrzewa rozejście spojenia łonowego ze względu na ogromny ból tej kości. Nie mogę się sama przekręcić z boku na bok, podnosić lewej nogi i takie inne kwiatki. Ginekolog i położna uważają, że jest to wskazanie do cesarki, której ja NIE chcę. Dla świętego spokoju byłam u ortopedy, który stwierdził że on nie wie czy potrzebuje cesarki czy nie. Będę rodzić naturalnie ale chciałabym się dowiedzieć jak wygląda proces rekonwalescencji po ewentualnym pęknięciu kości spojenia łonowego. Czy przez 6 tygodni nie można wgl wstawać czy po prostu ograniczyć ruch do wizyt w toalecie? Czy wizyty w toalecie są możliwe czy trzeba sobie radzić inaczej? Jak bardzo potrzebna jest pomoc drugiej osoby? Wszelkie dodatkowe informacje bardzo mogą mi pomóc. Liczę się z tym, że ryzykuję porodem naturalnym ale chcę się chociaż przygotować na najgorsze. :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ